Μπαρτζώκας: «Θα έχει ενδιαφέρον...» (video)

Μπαρτζώκας: «Θα έχει ενδιαφέρον...» (video)

Τον τρόπο που θα αντιδράσουν οι δύο ομάδες μετά από όσα έχουν προηγηθεί στον πέμπτο όμιλο του Top 16 της Ευρωλίγκας περιμένει να δει στο ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική ο προπονητής των Πειραιωτών, Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Με τις δεδομένες δύσκολες συνθήκες, δηλαδή τον κόσμο και το ότι ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους, ξέχωρα από κάποια τρικς που χρησιμοποιούμε εμείς οι προπονητές. Υπάρχει η πίεση για τον Παναθηναϊκό μετά από τις τρεις συνεχόμενες ήττες, αλλά και σε μας που προερχόμαστε από σερί νίκες. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι δύο ομάδες.

Ξέχωρα απ' όλα θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι εμείς που ασχολούμαστε με το μπάσκετ, που συμμετέχουν δύο ελληνικές ομάδας σε αυτή την φάση και θα πρέπει να δούμε σαν γιορτή αυτή την αναμέτρηση. Ελπίζουμε τόσο ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο, όσο και αυτοί που θα το δούνε από την τηλεόραση να απολαύσουν ένα όμορφο ματς».

Αναλυτικά:

Για το τι πρέπει να διορθώσει ο Ολυμπιακός: «Όλα τα ματς είναι διαφορετικά όπως και οι συνθήκες. Στο πρώτο ματς είχαμε τον Λο εκτός και τον Πέτγουεϊ με πόνους στη μέση. Στο επόμενο ο έλειπαν και οι δύο. Αυτή τη στιγμή είμαστε πλήρης και είναι σημαντικό ψυχολογικά και ουσιαστικά. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ και στο δεύτερο το βελτιώσαμε. Είχαμε όμως στείρα επιθετική συμπεριφορά, με κακό διάβασμα το ματς και λάθη. Παρόλα αυτά, και τα δύο κρίθηκαν στη λεπτομέρεια παρά τη διαφορά των 10-12 πόντων. Πολλές φορές οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Είναι δύσκολο εγχείρημα να νικήσει τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ. Δε συμβαίνει συχνά. Εμείς αντιμετωπίζουμε το ματς σαν όλα τα άλλα εκτός έδρας. Θα κάνουμε προπόνηση εδώ σήμερα και αύριο το πρωί στο ΟΑΚΑ. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να νικήσουμε».

Για την ψυχολογία: «Έχουμε χάσει μόνο ένα ματς εκτός στην Ευρωλίγκα και αυτό είναι κάτι που μας κάνει χαρούμενους. Έχουμε νέα ομάδα με μοναδικό έμπειρο από τους νέους τον Μπέγκιτς. Το σύνολο διατηρεί την ομάδα σε υψηλό επίπεδο και είμαστε χαρούμενοι αυτό. Μακάρι να περάσουμε και στου «8» που αυτή τη στιγμή είναι ο στόχος. Το ΟΑΚΑ είναι ένα ιδιαίτερο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα, υπάρχει η ανάγνωση του ότι έχουμε χάσει δύο φορές εκεί και υπάρχει εχθρικό κλίμα για μας, αλλά ξέρουμε τι μας περιμένει. Και σωματικά και τακτικά και αγωνιστικά έχουμε προετοιμαστεί για να πάμε να πάρουμε αυτό το παιχνίδι».

Για τα φάουλ στην Ευρωλίγκα: «Ισχύει ότι οι βολές στην Ευρώπη είναι πολύ λιγότερες γιατί οι διαιτητές σφυρίζουν λιγότερο. Οι έλληνες διαιτητές είναι πολύ καλοί και το πιστεύω. Τώρα αν επηρεάζονται παραπάνω από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και κάποιοι συγκεκριμένοι σφυρίζουν συνέχεια και με συγκεκριμένο τρόπο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τους αρμόδιους. Αυτή η προσέγγιση θα κάνει κακό στο μυαλό των παικτών. Εμείς δεν τους λέμε ποτέ πως πηγαίνετε στην επαφή για να πάρετε φάουλ ανάλογα με το ποιος σφυρίζει. Κάνουμε ανάλογα με τον αντίπαλο μας το πλάνο μας και αναλόγως παίζουμε. Θα ήθελα να μείνουμε εκεί και να μην το αναλύσουμε παραπάνω».

Για τον Γκιστ στον Σπανούλη: «Έτσι είναι σε γενικές γραμμές η ανάγνωση του αγώνα. Αν τρέξουμε στον αιφνιδιασμό έχουμε μεγαλύτερη τύχη, αλλά έχουμε νικήσει και με άλλους τρόπους. Πρέπει να πάρουμε τα ριμπάουντ και να παίξουμε καλή άμυνα, αλλά και να έχουμε καθαρό μυαλό στην επίθεση. Φυσικά και έχουμε άλλο πλάνο για το μαρκάρισμα του Γκιστ πάνω στον Βασίλη Δεν εξαρτάται μόνο από αυτόν αλλά και από το πώς θα τον βοηθήσουν οι άλλοι. Αλλά και οι συνθήκες του αγώνα. Δε νομίζω ότι είναι τόσο κομβικό αυτό το ματσάρισμα όσο σχολιάζεται. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες στην εξέλιξη ενός ματς, νομίζω ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα δεδομένα».

Για τον Μπέγκιτς: «Είμαστε χαρούμενοι για αυτό όπως συμβαίνει με τον Μίρζα όπως και με όλους τους παίκτες. Κομβικό ρόλο για την άνοδο των ψηλών έπαιξε η επάνοδος του Πέτγουεϊ που μας κάνει άλλη ομάδα στο «4». Παίξαμε για τόσο πολλά ματς μόνο με τον Πρίντεζη, ενώ ακόμα και ο Αγραβάνης που ήταν η άλλη λύση είχε ατυχίες. Ο Στράτος ανταποκρίθηκε επιθετικά σαν πάουερ φόργουορντ, αλλά υστερούσαμε στο ριμπάουντ. Ο Μπρεντ έχει τεράστια συνεισφορά, όχι μόνο στο να συμπληρώνει τον Πρίντεζη, αλλά να προσφέρει σε απίστευτα πολλούς τομείς. Βρήκε τις αναπνοές του και αυτό μας δίνει σιγουριά στο rotation αλλά και στην αυτοπεποίθηση των συμπαικτών του».

Για το αποτέλεσμα: «Η νίκη δεν μας δίνει τη πρόκριση και πρέπει όλοι να είμαστε φειδωλοί στις κρίσεις μας ακόμα και αν νικήσουμε. Δεν θα έχουμε φτάσει στο στόχο μας. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και πιστεύω πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει αύριο».

Για τα επόμενα ματς: «Το μεγαλύτερο λάθος θα είναι να σταθούμε μόνο εκεί. Το πρόγραμμα είναι πολύ βαρύ και δεν θα πρέπει να δούμε σε τόσο μεγάλο βάθος χρόνου. Βλέπουμε μόνο την ομάδα, είμαστε καλά κάνουμε καλή προπόνηση και κοιτάμε μόνο τον Παναθηναϊκό. Ανάλογα με το αποτέλεσμα θα καθορίσουμε τις απαιτήσεις μας για τη συνέχεια. Ακόμα και πέρυσι αρχίσαμε άσχημα, αλλά στο τέλος κάναμε τις νίκες που έπρεπε και φτάσαμε μέχρι το τέλος. Αυτή είναι η ρεαλιστική ανάλυση».

Για τον Ματσιούλις: «Στο δεύτερο παιχνίδι το περιορίσαμε αρκετά. Ο Παναθηναϊκός επιλέγει να δίνει το σουτ σε κάποιους παίκτες. Το έχουν «βαφτίσει» ότι παίζουν με το μυαλό του αντιπάλου, ο Διαμαντίδης μαρκάρει τον πιο ακίνδυνο παίκτη για να κλείνει προς τη ρακέτα και να βοηθάει με τις φοβερές αμυντικές του ικανότητες. Σε κάποια παιχνίδια βγαίνει σε άλλα όχι. Όπως στη Μάλαγα που του στοίχισε με τα πολλά μακρινά σουτ που δέχθηκε. Αυτά όμως στα ντέρμπι δεν μετράνε τόσο όσο το πάθος για τη κάθε κατοχή, αλλά και τις λεπτομέρειες που θα φέρεις εις πέρας. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Αν αυτή είναι με το μέρος μας, έχουμε μεγάλες πιθανότητες να τα καταφέρουμε».

Δείτε το βίντεο:

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV

Μπαρτζώκας: «Θα έχει ενδιαφέρον...» (video)



Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved