Παναθηναϊκός: Πρόδωσε τον ίδιο του τον… εαυτό (photos)

Παναθηναϊκός: Πρόδωσε τον ίδιο του τον… εαυτό (photos)

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τα λάθη του και τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και σε συνδυασμό με την μεγάλη ευστοχία των παικτών της Μάλαγα γνώρισε την τρίτη του ήττα (87-71) στο Top-16

Την τρίτη του συνεχόμενη ήττα γνώρισε απόψε ο Παναθηναϊκός στο «Μάρτιν Καρπένα». Οι «πράσινοι» έμοιαζαν να αντέχουν μόνο στο πρώτο ημίχρονο μιας και στην συνέχεια προδόθηκαν στις ορέξεις της Μάλαγα. Είναι χαρακτηριστικό πως το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με 61-57 και στα τελευταία 10 λεπτά η ομάδα του Πεδουλάκη δέχθηκε 26 πόντους και σκόραρε μόλις 14 με τον Γιόνας Ματσιούλις να πετυχαίνει το τελευταίο καλάθι του αγώνα έξω από την γραμμή των 6,75 και «έγραψε» το τελικό 87-71. Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τα 16 λάθη του, αλλά και τα 13 λιγότερα ριμπάουντ. Το «τριφύλλι» είχε 19, ενώ η Μάλαγα 32, εκ των οποίων τα 14 ήταν επιθετικά. Παράλληλα Μέντλει και Τούλσον έκαναν το παιχνίδι της ζωής τους έχοντας 21 και 20 πόντους αντίστοιχα.

Ο Κάρι έδειξε τον δρόμο

Με τον Μάικ Μπράμο να ξεκινάει… ζεστός την αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να επιβάλλει από νωρίς τον δικό του ρυθμό, κάτι το οποίο δεν ήταν εύκολο αφού οι γηπεδούχοι έβρισκαν εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, ο Φραν Βάσκεθ έκανε δύο γρήγορα φάουλ και αποσύρθηκε στον πάγκο και ο Αργύρης Πεδουλάκης βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει για λίγο τον Στεφάν Λάσμε. Τη θέση του πήρε ο Μάικ Μπατίστ κάνοντας καλή δουλειά, ωστόσο η ομάδα του «τριφυλλιού» δεν μπορούσε να βελτιώσει την άμυνα της. Επιθετικά πάντως, ήταν ασταμάτητη εκτελώντας από τα 6.75. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο Παναθηναϊκός είχε 5/6 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ραμέλ Κάρι ο οποίος στα 3:35’’ που αγωνίστηκε στην πρώτη περίοδο είχε 3/3 τρίποντα με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να βρίσκονται μπροστά με 23-20.

Τον «πρόδωσε» το ριμπάουντ

Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να… παίρνει αυτό που του έδινε η Μάλαγα, με τους «πράσινους» να εκμεταλλεύονται στο ακέραιο τα ελεύθερα σου. Με τον Μαυροκεφαλίδη να κάνει το 20-25 και τον Κάρι να είναι «καυτός», φτάνοντας στα 4/4 τρίποντα το «τριφύλλι» προηγήθηκε με 23-30 στο 12’. Με τον Παναθηναϊκό να παίζει με τον Μαυροκεφαλίδη στο «5» και τον Ματσιούλις στο «4» οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να… επιβληθούν στα ριμπάουντ, με τον Τούλσον να δίνει απαντήσεις στον Κάρι και με σερί 8-0 οι παίκτες της Μάλαγα προηγήθηκαν με 31-30 στο 14’. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να βάλουν ακόμα περισσότερους προβληματισμούς στην ομάδα του Πλάθα και με την μπάλα… κάτω και προσπάθειες για να βρεθούν πόντοι είτε στο ανοικτό γήπεδο είτε από τα χέρια των ψηλών, ο Παναθηναϊκός πήρε και πάλι το προβάδισμα με 36-38 στο18΄. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη όμως αντιμετώπιζαν μεγάλο πρόβλημα   στον τομέα των ριμπάουντ με αποτέλεσμα να χάσουν 10 αμυντικά κάτι που δεν πέρασε… ανεκμετάλλευτο από τους Ισπανούς. Εκεί, ήρθαν και τα δύο χαζά… λάθη του Γιάνκοβιτς με το 44-42 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Στο ρυθμό της Μάλαγα

Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε καλά για τον Παναθηναϊκό, με τον Άργύρη Πεδουλάκη να «βλέπει» τον Ραμέλ Κάρι να προσπαθεί να οργανώσει το παιχνίδι του «τριφυλλιού». Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στην επίθεση με τους γηπεδούχους να ξεφεύγουν με 6 πόντους, 52-46 και τον Πεδουλάκη να ρίχνει στην «μάχη» τον Ρόκο Λένι Ούκιτς και να διατηρεί στο «2» τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού με τρίποντο και ασίστ στον Λάσμε συνέβαλλε στο 54-51, ενώ στο 25’ ο Γιόνας Ματσιούλις με νέο τρίποντο έκανε το 54-54. Ο Λιθουανός ανέβαζε ρυθμούς και ύστερα από εκπληκτική ασίστ του Λάσμε ο Ματσιούλις κάρφωσε εντυπωσιακά στο καλάθι των Ισπανών και με το bonus της βολής «έγραψε» το 54-57. Τα ριμπάουντ συνέχιζαν να… πονοκεφαλιάζουν τον Παναθηναϊκό και ο Μέντλει με ένα… απίστευτο τρίποντο έκανε το 61-57, ενώ ο Τούλσον… πρόλαβε στα τελευταία δευτερόλεπτα να… χάσει τετ α τετ.

Ανήμπορος να αντιδράσει

Ο Τούλσον ήταν «καυτός» και στο πρώτο κιόλας λεπτό της τελευταίας περιόδου με πέντε πόντους «οδήγησε» την ομάδα του στο 67-57 με τον Αργύρη Πεδουλάκη να μην χάνει καιρό και να καλεί αμέσως τάιμ άουτ. Ο Μπράμος είχε αναλάβει πρωτοβουλίες στην επίθεση για την ομάδα του (67-61), αλλά ο Τούλσον έκανε το… παιχνίδι της ζωής του, 69-61 (18π). Ο Παναθηναϊκός… έβγαζε τα… μάτια του χάνοντας το ένα καλάθι μετά το άλλο με τον Μέντλει να πετυχαίνει ένα ακόμα σπουδαίο τρίποντο και να κάνει το 72-63 στο 34’.   Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Παναθηναϊκό ο Στίματς έκανε και αυτός τα… δικά του με την διαφορά να φτάνει στους 11 πόντους, 74-63. Ο Λάσμε μείωσε με κάρφωμα σε 74-65, οι «πράσινοι» πήραν και την άμυνα αλλά ο Γιόνας Ματσιούλις δέχθηκε την τεχνική ποινή και οι Ισπανοί προηγήθηκαν ακόμα περισσότερο στο 37΄, 77-65 με τους «πράσινους» να… πετάνε λευκή πετσέτα και να ηττάται με 87-71.  

Δεκάλεπτα: 20-23, 44-42, 61-57, 87-71

Μάλαγα (Πλάθα): Σαμπόνις 3, Βιντάλ 4(1), Ουρτασούν, Σουάρες, Γκρέιντζερ 16(4), Βάσκεζ 6, Τούλσον 20(4), Κουζμίνσκας 5, Ντράγκιτς 4(1), Χέτσεμάιερ, Μέντλει 21(5), Στίματς 8

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 12, Κάρι 14, Μπατίστ 4, Φώτσης 4, Ούκιτς, Λάσμε10, Μαυροκεφαλίδης 4, Διαμαντίδης 10, Γκιστ, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 13

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα

 {coveritlive}2c6de0fda0{/coveritlive}

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved