Ολυμπιακός: Άνετα την Εφές (photos)

Ολυμπιακός: Άνετα την Εφές (photos)

Ο Ολυμπιακός έκανε... περίπατο (78-60) απέναντι στην Εφές στο ΣΕΦ κι έφτασε τις τέσσερις νίκες στο Top - 16 της Ευρωλίγκας, παρουσία του Τζόρντι Μπερτομέου που βρέθηκε στο ΣΕΦ

Χωρίς προβλήματα οι πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στο συγκρότημα του Βαγγέλη Αγγέλου, που ήρθε με υψηλές προσδοκίες στο φαληρικό στάδιο αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Επί της ουσίας, ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό για να επιβάλει το ρυθμό του, με το Βασίλη Σπανούλη να τον καθοδηγεί επιθετικά. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα προηγήθηκαν με 7-2 στο 3', η Εφές Αναντόλου αντέδρασε και μείωσε προσωρινά σε 7-7, αλλά η συνέχεια άνηκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, που ξέφυγαν εκ νέου στο 17-8 και το 24-10, δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο έκλεισε στο 24-12. Δεν διαφοροποιήθηκε η κατάσταση στη δεύτερη περίοδο, με τους Τούρκους με κύρια αιχμή τους το Ζόραν Πλάνινιτς να μειώνουν στο 27-20 στο 13', διαφορά που διατηρήθηκε μέχρι και το φινάλε του ημιχρόνου (36-29). Το πρώτο μέρος χαρακτηρίστηκε από εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας για τους Πειραιώτες (14/23 δίποντα), αντίθετα με τους αντιπάλους τους που τα. έσπασαν (7/22 δίποντα, 2/8 τρίποντα).

Με διαδοχικούς πόντους του Πλάνινιτς η Εφές Αναντόλου ξεκίνησε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και μείωσε σε 38-33 στο 22', αλλά οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισαν το. χαβά τους και αποκατέστησαν άμεσα την τάξη (53-33, τρία λεπτά μετά). Έχοντας την απόλυτη κυριαρχία δεν συνάντησαν την παραμικρή δυσκολία να διατηρήσουν την πρωτοπορία τους μέχρι και το φινάλε της τρίτης περιόδου (62-43), μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το τελευταίο δεκάλεπτο. Νωρίτερα είχαν προηγηθεί ακόμα και με 23 πόντους (60-37), πριν οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευτούν το λογικό χαλάρωμά τους και μειώσουν με σερί περιφερειακών σουτ.

Με την ψυχολογία υπέρ τους και τον κόσμο τους στο πλευρό τους οι γηπεδούχοι άνοιξαν την ψαλίδα στο 70-46, με το νικητή να έχει ήδη κριθεί. Εξάλλου, το μόνο που κατάφεραν στη συνέχεια οι Τούρκοι είναι να «μαζέψουν» την έκταση της ήττα τους. Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη του Ολυμπιακού σε έξι αγώνες του στο Top 16 της Ευρωλίγκας, γεγονός που τον διατηρεί στις υψηλές θέσεις της κατάταξης του Ε’ Ομίλου. Ο 48άχρονος τεχνικός χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, με πρώτο σκόρερ το Βασίλη Σπανούλη με 16 πόντους, συν τρεις ασίστ, ένα ριμπάουντ, άλλο ένα κλέψιμο κι ένα ριμπάουντ. Από τους ηττημένους, ο Ζόραν Πλάνινιτς τελείωσε με 13 πόντους, πέντε ριμπάουντ, εφτά ασίστ αλλά και συνολικά πέντε λάθη. Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερα λάθη από τον αντίπαλό του, αλλά υπερίσχυσε σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Δεκάλεπτα: 24-12, 36-29, 62-43, 78-60.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 9 (1), Ντάνστον 13, Σπανούλης 16 (1), Περπέρογλου 6, Σλούκας 5 (1), Κόλινς 2, Σίμονς 2, Μπέγκιτς 10, Πρίντεζης 2, Μάντζαρης, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 13 (3).
Εφές Αναντόλου (Αγγέλου): Μπαλμπέϊ 9, Οσμαν 8 (1), Βασιλειάδης 4 (1), Μπατούκ 6 (2), Ερντέν 2, Γκονλούμ 2, Σαβάνοβιτς 5, Πλάνινιτς 13, Κοσούτ 4, Μπιέλιτσα 7 (1).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης...

{coveritlive}95a402521d{/coveritlive}

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV.



Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved