Πεδουλάκης: «Η άμυνά μας είναι η σταθερά μας»

Πεδουλάκης: «Η άμυνά μας είναι η σταθερά μας»

Ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε για την μεγάλη σημασία του αγώνα με την Μπαρτσελόνα, τις δυσκολίες που έχει η αναμέτρηση, αλλά και την άμυνα του Παναθηναϊκού και τον Δημήτρη Διαμαντίδη

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει και μετράει αντίστροφα για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα και πριν από την αποψινή προπόνηση της ομάδας, ο Αργύρης Πεδουλάκης έδωσε το στίγμα της αναμέτρησης.

«Κάθε παιχνίδι στο Top16 είναι κρίσιμο για όλες τις ομάδες. Ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα είναι δύσκολος, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ ποιοτική ομάδα με πολλές λύσεις. Είναι ισπανική ομάδα με την... παραδοσιακή έννοια, αλλά έχει ένα συν, καθώς μπορεί να παίξει εξίσου καλά και στο πέντε εναντίον πέντε. Έχει ξεφύγει λοιπόν από το ισπανικό μοντέλο, έχοντας τον ίδιο προπονητή στον πάγκο επί σειρά ετών και συγκεκριμένη φιλοσοφία» είπε ο Έλληνας τεχνικός και μίλησε για την αλλαγή… επιπέδου στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας του. «Όταν μια ομάδα που προσπαθεί να λειτουργήσει ως ενιαίο σύνολο έχει κάποιους τραυματισμούς, κάποιες απουσίες δημιουργείται ένα πρόβλημα. Από την άλλη μιλάμε για ομάδες που έχουν την εμπειρία και ξέρουν πότε θα αρχίσουν να αναβαίνουν, γιατί είναι πολύς ο χρόνος, πολλοί παίκτες παίζουν και το καλοκαίρι, οπότε είναι σημαντικό να ξέρει πότε η ομάδα σου θα πρέπει να ανέβει. Γίνεται στην Ευρωλίγκα, αλλά γίνεται ακόμη και στο ΝΒΑ».

«Ο Παναθηναϊκός έχει τον Διαμαντίδη»

Το μεγαλύτερο «όπλο» του Παναθηναϊκού και στην φετινή του προσπάθεια είναι η άμυνά του. «Έχουμε ξαναπεί ότι σε διαφορετικούς αγώνες τα δεδομένα αλλάζουν. Άρα, θα πρέπει να έχεις κάποιες σταθερές που θα λειτουργούν και στις μέρες που δεν θα είσαι καλός στην επίθεση για παράδειγμα. Δεν έχουμε χάσει πολλούς αγώνες με μεγάλες διαφορές αν το έχετε προσέξει» είπε ο Αργύρης Πεδουλάκης και πρόσθεσε «Ακόμη και σε αγώνες που "στράβωσαν" γυρίσαμε το παιχνίδι μέσα από την άμυνα. Αυτή είναι η δική μας σταθερά. Σε όλη την Ευρώπη οι ηγέτες είναι πολύ λίγοι και θα ήταν χαζό να μην προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας πάνω στον ηγέτη μας. Γι' αυτό πολλές ομάδες δίνουν πολλά χρήματα, αλλά δεν καταφέρνουν και πολλά πράγματα γιατί τους λείπει αυτό το στοιχείο. Ο Παναθηναϊκός έχει τον Διαμαντίδη. Ίσως να μπορούσαμε να τρέξουμε περισσότερο μετά από κάποιες άμυνες, αλλά και σε αυτό το κομμάτι δουλεύουμε και υπάρχουν παιδιά που μπορούν να ανταπεξέλθουν».

«Κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας»

Ο Πεδουλάκης ρωτήθηκε αν ο Ναβάρο είναι ένας από τους ηγέτες στους οποίους αναφέρθηκε «Σαφώς και είναι... Είναι ηγέτης της ομάδας αυτής, γι' αυτό όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, όλοι ψάχνουν τον Ναβάρο. Υπάρχει ο καλός παίκτης, ο φέρελπις... Αυτό είναι διαφορετικό. Ηγέτες είναι λίγοι. Είναι ο Ναβάρο, ο Δημήτρης, ο Βασίλης, ο Ροντρίγκεθ...». Όσο για το αν θυμάται την περσινή σειρά αγώνων με την Μπαρτσελόνα... "Όλοι μας, όσοι βρισκόμαστε στην ομάδα, προπονητές, παίκτες, όλοι τελειώσαμε αυτή τη σειρά και ήμασταν εντάξει με τον εαυτό μας, ότι κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να κατακτήσουμε την πρόκριση. Στο πέμπτο παιχνίδι ο Δημήτρης (Διαμαντίδης) είχε από το πρώτο ημίχρονο τρία φάουλ και όμως στο δεύτερο μισό βγάλαμε εκπληκτική ενέργεια στο παρκέ. Ήταν ίσως το καλύτερο ημίχρονο που έχουμε κάνει από αυτή την άποψη. Ο αθλητισμός έχει χαρές, λύπες, νίκες, ήττες... Υπάρχουν αυτές οι εναλλαγές... Το θέμα είναι να φεύγεις από το γήπεδο σίγουρος για τον εαυτό σου».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Οι Παλαιστίνιοι ζήτησαν από την FIFA τον αποκλεισμό του Ισραήλ
Οι Παλαιστίνιοι ζήτησαν από την FIFA τον αποκλεισμό του Ισραήλ
Σημαντικά ακριβότερα τα τρόφιμα στην Ελλάδα σε σχέση με Ιταλία και Γαλλία!
Σημαντικά ακριβότερα τα τρόφιμα στην Ελλάδα σε σχέση με Ιταλία και Γαλλία!
Η τελευταία συνέντευξη Τύπου του Γιούργκεν Κλουπ στη Λίβερπουλ
Η τελευταία συνέντευξη Τύπου του Γιούργκεν Κλουπ στη Λίβερπουλ
Καλή παρουσία και στη Λεμεσό ο Τεντόγλου
Καλή παρουσία και στη Λεμεσό ο Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved