Ιτούδης: «Δύσκολος δρόμος…»

Ιτούδης: «Δύσκολος δρόμος…»

Ο Δημήτρης Ιτούδης ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ότι υπάρχει δρόμος ακόμα μέχρι ο Παναθηναϊκός να επιτύχει τους στόχους του…

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλιμιρ Ομπραντοβιτς στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού μιλώντας στην «ΕΡΑ Σπορ»:

-Για το πόσο έτοιμη είναι η ομάδα για τόσο κρίσιμα παιχνίδια:

«Η προετοιμασία δε γίνεται μόνο λίγες ημέρες πριν από ένα παιχνίδι, αλλά από το καλοκαίρι όπου φροντίζεις να έχεις σωστή χημεία και ποιότητα παικτών. Εμείς πήγαμε στη Βαρκελώνη χωρίς να είμαστε το φαβορί, κάναμε μια σημαντική ανατροπή, αλλά για να κατάφερε να περάσει κάποιος στο final four χρειάζεται να κάνει κάποιος τρεις νίκες. Θα τονίσω κάτι που είπα και στην Ισπανία: δε χρειάζεται να μας παρασύρει το συναίσθημα στην διάρκεια του παιχνιδιού».

-Για την προετοιμασία που γίνεται:

«Είναι κάτι που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια. Από τη στιγμή που έχουμε παίκτες με ποιότητα θα ήταν βλακεία να μην μπορέσουμε να πάρουμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Θέλουμε όλοι να είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος όλοι και να μην παρεκκλίνουμε από το πλάνο μας».

-Για τα νέα στοιχεία που έδειξε να βάζει ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι του:

«Πάντα η έκπληξη μετράει όταν έχεις μια σειρά αγώνων. Θα κουράσουμε με λεπτομέρειες αν αναφέρουμε το πώς θα αλλάξουμε τη γωνία ενός σκριν απέναντι σε μια συγκεκριμένη άμυνα, το σπέισινγκ, ποιος θα καθαρίσει για να δώσει χώρο και άλλα… Περισσότερο αυτά είναι για ένα προπονητικό σεμινάριο».

-Για την παρουσία του Σάτο:

«Σε μια σειρά χρειάζονται όλοι οι παίκτες. Δεν μπορεί να είναι ρομπότ, απλά χρειάζεται να είναι σε εγρήγορση. Δεν ήταν τόσο καλός στο πρώτο παιχνίδι και μάλλον έμοιαζε άτολμος σε κάποιες φάσεις. Εγώ όμως θέλω να σταθώ στην παρουσία και τη βοήθεια όλων. Το γεγονός ότι κυριαρχήσαμε σε τομείς που η Μπαρτσελόνα είναι καλύτερη, όπως το ριμπάουντ. Πρέπει όμως να επισημάνω ότι το μόνο που κάναμε ήταν να ισοφαρίσουμε τη σειρά. Είμαστε 1-1. Η σειρά γυρίζει στο ΟΑΚΑ που θα έχουμε τη βοήθεια του κόσμου μας, πράγμα σημαντικό, αλλά δεν μπορείς να κερδίσεις μόνο με αυτό. Τα μάτια μας έχουν δει πολλά. Δεν προσπαθώ να γίνω μάντης κακών, απλά να επιστήσω την προσοχή σε όλους και ιδιαίτερα στους παίκτες».

-Για το γεγονός ότι φέτος ο Παναθηναϊκός δεν ενισχύθηκε στην περιφερειακή γραμμή του.

«Εμείς πορευόμαστε έτσι όπως είμαστε. Ξέρουμε τι θέλαμε, τι θέλουμε και τι κάνουμε. Εχουμε μια πολύ ποιοτική ομάδα. Είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε μια πολύ ποιοτική ομάδα η οποία μπορεί να διεκδικήσει τρόπαια και να παίξει καλό μπάσκετ. Όλα, βέβαια, κρίνονται από το αποτέλεσμα και κάποιος θα δικαιωθεί στο τέλος ή όχι».

-Για τη διαιτησία στη Βαρκελώνη.

«Ο ισπανικός Τύπος έλεγε μετά το πρώτο ματς ότι είχαν παράπονα, όμως αναλύοντας το βίντεο φάνηκε ότι στερηθήκαμε αρκετούς πόντους σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στον πόνο. Δεν θέλω να μπω σε φάσεις, θα ήταν λάθος αυτό».

-Για την δύσκολη  συνέχεια…

«Είναι ένας δύσκολος δρόμος, αλλά κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία. Υπάρχουν και άλλες ομάδες που διεκδικούν. Εμείς βέβαια, με το καλό υλικό που διαθέτουμε, έχουμε την υποχρέωση να αγωνιστούμε για όλους τους στόχους».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved