Φενέρ - Παναθηναϊκός 77-72: Κλοπή στην Πόλη (photos)

Φενέρ - Παναθηναϊκός 77-72: Κλοπή στην Πόλη (photos)

Ο Παναθηναϊκός έκανε τα αδύνατα - δυνατά για να γυρίσει και να πάρει το ματς από τη Φενέρ, αλλά οι διαιτητές είχαν αντίθετη άποψη και στο φινάλε τα έβλεπαν όλα... τούρκικα, στερώντας το 4-0 απ' τους πράσινους, οι οποίοι ηττήθηκαν με 77-72.


Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πετύχει την ολική ανατροπή επί της Φενέρ, αλλά οι «πράσινοι» δεν τα κατάφεραν και γνώρισαν την πρώτη τους ήττα

Την πρώτη του ήττα στο Top-16 γνώρισε ο Παναθηναϊκός με… Οι «πράσινοι» πλήρωσαν το πολύ κακό πρώτο τους ημίχρονο αλλά στην συνέχεια προσπάθησαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, αλλά δεν τα κατάφεραν με τους Τούρκους να επικρατούν με 77-72. Τεράστια συμβολή στην ήττα του Παναθηναϊκού έπαιξαν και οι διαιτητές που στο τέλος τα έβλεπαν όλα…. Τούρκικα.

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, αφού οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη αποφάσισαν να πάρουν τα σουτ που τους έδιναν οι Τούρκοι, όμως, με… αποτυχία. Μετά τα τρία πρώτα άστοχα τρίποντα σε ενάμιση λεπτό η Φενέρ προηγήθηκε με 6-4, με τον Πρέλντζιτς. Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να βάλει την μπάλα κάτω και στο «ζωγραφιστό», ισοφάρισε σε 6-6, αλλά ο Μπιέλιτσα με τυχερό και.. μακρινό τρίποντο έκανε το 9-6 και αμέσως μετά (στο 5’0 το 10-6 με ½ βολές. Την ίδια στιγμή οι «πράσινοι» συνέχιζαν να «πυροβολούν» από την γραμμή του τρίποντο, χωρίς καμία επιτυχία (0/7), με τον Ματσιούλις πάλι από το low post να κάνει το 12-8. Ο Μπο Μακάλεμπ άνοιξε τον ρυθμό, κάτι που ζητούσε συνεχώς ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με τον παίκτη των Τούρκων να κάνει ανοίγει την διαφορά, 16-8 και τον Πρέλντζιτς με τον 8ο πόντο του να κάνει το 19-8. Ο Πεδουλάκης αντέδρασε περνώντας στο ματς τους Μπράμο και Κάρι με τους «πράσινους» να προσπαθούν να τρέξουν. Στο transition o Διαμαντίδης βρήκε ένα ακόμα ελεύθερο τρίποντο και έκανε το 19-11, ύστερα από 8 συνολικά προσπάθειες, αλλά η Φενέρ συνέχιζε να έχει τα ηνία του παιχνιδιού «κλείνοντας» το δεκάλεπτο με σκορ με 23-11, ύστερα από νέο… σλάλομ του Μακάλεμπ.

Ξεφεύγει η Φενέρ

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με συνεχείς αλλαγές στα σκριν είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, με τους γηπεδούχους να μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο την απόστασή τους από τους «πράσινους», 27-16. Ο Γιόνας Ματσιούλις με ένα ακόμα τρίποντο μείωσε σε 27-19, αλλά η Φενέρ με τρίποντο του Ονάν και αιφνιδιασμό του Κλέιζα, εκτίναξε την διαφορά στους 13 πόντους, 32-19.

Δίνει λύσεις ο Μπατίστ

Ο Αργύρης Πεδουλάκης κάλεσε άμεσα τάιμ άουτ με την απάντησή του να ακούει στο όνομα… Μάικ Μπατίστ. Ο Αμερικάνος έκανε άμεσα το 32-21, ασκώντας μεγάλη πίεση στην front line της Φενέρ, ενώ ο Ραμέλ Κάρι με προσωπικούς του πόντους έδινε λύσεις στην ομάδα του, κάνοντας το 34-26, στο 18’, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να είναι… έξαλλος στον πάγκο του, παρά την πολύ δυνατή άμυνα των παικτών του. Ο Μπιέλιτσα με ένα ακόμα μακρινό τρίποντο έκανε το 37-26, ενώ ο Παναθηναϊκός στην συνέχεια χάνοντας τα αμυντικά του ριμπάουντ έχασε την ευκαιρία να «κλείσει» την ψαλίδα, ενώ ο Μπογκντάνοβιτς έβαλε την υπογραφή του στο 39-28 του ημιχρόνου.

Σούπερ Λουκάς

Προβληματικά ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό, 43-30, με τον Πεδουλάκη να μην αργεί και να περνάει άμεσα στο παρκέ τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο Έλληνας παίκτης μπήκε στο «4», μαζί με τον Στεφάν Λάσμε. Για την ομάδα του Ομπράντοβιτς ο Μπογκντάνοβιτς είχε πάρει την… μπαγκέτα και με προσωπικές του ενέργειες, πήρε τηο τρίτο φάουλ του Λάσμε και έκανε το 47-33, στο 24’. Ο Κάρι συνέχιζε να δίνει λύσεις για την ομάδα του, 47-35, αλλά ο μεγάλος πρωταγωνιστής της περιόδου ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Ο Έλληνας παίκτης με πολύ καλές άμυνες, με 6 πόντους και με ένα κερδισμένο αντιαθλητικό φάουλ έκανε το 49-44 στο 27’, αλλά οι παίκτες των γηπεδούχων βρήκαν και πάλι τον τρόπο να εκμεταλλευτούν τα λάθη των «πράσινων» και να προηγηθούν και πάλι με 9 πόντους, 54-43. Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο Ούκιτς ξάπλωσε τον Βίντμαρ και έκανε το 53-46, ενώ ο Τζειμς Γκιστ με ένα απίστευτο φόλοου κάρφωμα στον αιφνιδιασμό έκανε το 53-48. Ο Μαυροκεφαλίδης με δύο ακόμα βολές έκανε το 55-50, με τον Παναθηναϊκό στην τελευταία επίθεση της ομάδας του να χάνει την ευκαιρία για να ρίξει κι άλλο το ματς και τον Μπογκντάνοβιτς να παίρνει το φάουλ και με μία βολή να κάνει το 56-50.

Γκραν γκινιόλ μέχρι το τέλος

Με την μπάλα να… φτύνει τον Μαυροκεφαλίδη, ο Κλέιζα κάνει το 58-50, αλλά ο Διαμαντίδης στον αιφνιδιασμό με σουτ τριών πόντων κάνει το 58-53 και κρατάει τον Παναθηναϊκό κάτι περισσότερο από… ζωντανό στο ματς. Οι «πράσινοι»… έσφιγγαν ακόμα περισσότερο την άμυνά τους και με τους Διαμαντίδη και Λάσμε να… θυμίζουν στον Ομπράντοβιτς πως γίνεται το πικ εντ ρολ, ο τελευταίος καρφώνει εντυπωσιακά και «γράφει» το 58-55. Η αμυντική λειτουργία του «τριφυλλιού» έχει.. αλλάξει επίπεδο, αλλά η πόρνη μπάλα (όπως την είχε αποκαλέσει κάποτε ο Ίβιτσα Όσιμ).. φτύνει και τον Δημήτρη Διαμαντίδη, με τον Παναθηναϊκό να χάνει την ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» όμως έχει άλλη μία ευκαιρία και δεν..χαρίζεται κάνοντας το 58-58 από την γωνία, στο 34΄. Ο Κλέιζα με δύο βολές έωσε και πάλι το πριοβάδισμα στην ομάδα του αλλά ο Μπράμος με το πρώτο του τρίποντο δίνει προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 60-61, αλλά για λίγο… 62-21. Ο Μπράμος, όμως, είναι «καυτός» και με τρίποντο στο.. καπάκι, κάνει το 62-64. Το ματς έχει γίνει διαγωνισμός τριπόντων και με συνεχόμενα εύστοχα των Φώτση και Ονάν το σκορ είναι στο 67-67, δύο λεπτά πριν από το τέλος. Με τους γηπεδούχους στο 68-67, ο Διαμαντίδης κερδίζει γκολ-φάουλ, αλλά οι διαιτητές του το… αρνούνται λανθασμένα, με τον Φώτση να αστοχεί σε σουτ τριών πόντων. Κάτι που δεν έκανε ο Λίνας Κλέιζα, ο οποίος ελάχιστα δεύτερα αργότερα έκανε το 71-67 και ενώ απέμενε μόλις ένα λεπτό για την λήξη. Ο Κάρι απαντάει άμεσα, πιάνοντας τους Τούρκους στον… ύπνο, 73-69, με τους διαιτητές για δεύτερη φάση… κομβική να κλείνουν τα μάτια στην άμυνα των γηπεδούχων. Ο Κλέιζα έκανε το 73-69, ο Διαμαντίδης αστόχησε σε… αψυχολόγητο τρίποντο και το 77-72 αδικεί τον Παναθηναϊκό.

Δεκάλεπτα: 23-11, 39-28, 56-50, 77-72

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Ομπράντοβιτς): Μακάλεμπ 10, Ονάν 7(2), Μπιέλιτσα 13(1), Μαχμούτογλου, Κλέιζα 13(1), Τουρκιλμάζ, Βίντμαρ 2, Ζόριτς 3, Σιπαχί 2, Μπίρσεν, Μπογκντάνοβιτς 15, Πρέλντζιτς 12(2)

Παναθηναϊκός (Πεδουλακης): Μπράμος 9(3), Κάρι 14(2), Μπατίστ 4, Φώτσης 3(1), Ούκιτς 4, Λάσμε 5, Μαυροκεφαλίδης 11, Διαμαντίδης 9(3), Γκιστ 6, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 7

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης στο LIVE του Onsports.

{coveritlive}185c175f0d{/coveritlive}

Διαβάστε επίσης:

Δ. Γιαννακόπουλος: «Σεβόμαστε και αγαπάμε τον Ζοτς. Το πόσο θα φανεί στο ΟΑΚΑ...»

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Η έκπληξη της Βίκυς Κάνουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Η έκπληξη της Βίκυς Κάνουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Ως πότε μπορούν να κάνουν διακοπές όσοι πήραν επιταγές κοινωνικού τουρισμού για το 2023
Ως πότε μπορούν να κάνουν διακοπές όσοι πήραν επιταγές κοινωνικού τουρισμού για το 2023
Premier League: Συνέχεια στο… μαρτύριο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Premier League: Συνέχεια στο… μαρτύριο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved