Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα: Τον έβγαλε... νοκ άουτ μέσα στο ΣΕΦ (photos)

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα: Τον έβγαλε... νοκ άουτ μέσα στο ΣΕΦ (photos)

Απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων στον όμιλο είναι πλέον η Μπαρτσελόνα, μετά και τη νίκη της μέσα στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού 81-72, με τους ερυθρόλευκους να χάνουν πλέον πολυτιμότατο έδαφος.

Με ηγέτη τον Ναβάρο οι Ισπανοί κατόρθωσαν να πάρουν μια εξαιρετικά δύσκολη, όσο όμως και πολύτιμη νίκη, με τον Ολυμπιακό να κάνει τη μεγάλη αντεπίθεση στο τέταρτο δεκάλεπτο και να γνωρίζει την ήττα στις λεπτομέρειες, λόγω κακών επιλογών στα τελευταία τρία λεπτά του παιχνιδιού. Τη χαριστική βολή στους γηπεδούχους την έδωσε ο Ολεσον με τρίποντο 1.09 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ανεβάζοντας τη διαφορά στους 6 πόντους (66-72) και κόβοντας ουσιαστικά τα... πόδια των παικτών του Μπαρτζώκα.

Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα ήταν ο πρώτος σκόρερ των Ισπανών σταματώντας στους 21, ενώ ο Παπανικολάου δεν φάνηκε ιδιαίτερα στο ματς, μένοντας στους δύο πόντους, μετρώντας όμως τέσσερις ασίστ. Πιο μεγάλη η συνεισφορά του έτερου πρώην ερυθρόλευκου, με τον Ντόρσεϊ να πετυχαίνει έξι πόντους και να μαζεύει 6 ριμπάουντ.

Μεγάλο ματς από τον Πρίντεζη από την άλλη μεριά με τον παίκτη των ερυθρόλευκων να τελειώνει με 17 πόντους, όσους και ο Βασίλης Σπανούλης.

Πλέον για τον Ολυμπιακό αρχίζει να δυσκολεύει σημαντικά η υπόθεση του πλασαρίσματος στην πρώτη δυάδα, ιδιαίτερα σε περίπτωση που και ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Παρασκευής κάνει το τρία στα τρία με νίκη επί της Εφές.

Η εξέλιξη του αγώνα...

Στον Έραζεμ Λόρμπεκ ανήκε το πρώτο καλάθι του ματς, αλλά στη συνέχεια πήραν μπροστά οι παίκτες του Ολυμπιακού και ξέφυγαν με 12-6, και 23-14, έχοντας κύριους εκφραστές στην επίθεση το Γιώργο Πρίντεζη και το Μίρσα Μπέγκιτς που ξεκίνησε βασικός. Ωστόσο, οι Καταλανοί κατάφεραν να βρουν τους διαδρόμους για το αντίπαλο καλάθι και να μειώσουν σε 23-18 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Το σερί για τους φιλοξενούμενους συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο κι έφθασε στο 14-0 (23-28), με το Βασίλη Σπανούλη να βρίσκεται στον πάγκο και τους συμπαίκτες του να υποπίπτουν σε διαδοχικά λάθη. Η Μπαρτσελόνα είχε σε εκείνο το σημείο μόλις 14% στα τρίποντα, αλλά οι γηπεδούχοι δεν το εκμεταλλεύτγκαν, έχοντας ήδη εφτά λάθη. Με το συγκλονιστικό κόσμο στο πλευρό τους να τους δίνει δύναμη οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έκαναν την ανατροπή και με καλάθι του Σέντρικ Σίμονς έκλεισαν προηγούμενοι το ημίχρονο με 34-32.

Αποφασισμένη για την τρίτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες της στο Top 16 μπήκε η Μπαρτσελόνα στο δεύτερο ημίχρονο κι αμέσως ξέφυγε στο 43-36. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τρίποντο μείωσε στους τέσσερις πόντους, αλλά ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είχε πάρει φωτιά και φθάνοντας τους 16 πόντους σε 13’ εκτόξευσε τη διαφορά στο +10 (41-51), με τους Καταλανούς να κρατούν το προβάδισμα μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (48-55). Με το Γιώργο Πρίντεζη να πετυχαίνει τέσσερις πόντους ο Ολυμπιακός μείωσε σε 57-52 με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, αλλά η Μπαρτσελόνα δεν πανικοβλήθηκε κι έχοντας βελτιώσει αισθητά τα ποσοστά ευστοχίας της, πετυχαίνοντας και κάποια δύσκολα καλάθια, ανέβασε και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (52-62).

Στο κολασμένο ΣΕΦ, όμως, ο Ολυμπιακός δεν είχε πει ακόμα την τελευταία λέξη του. Με τρίποντο του Ματ Λοτζέσκι έριξε εκ νέου τη διαφορά στο -4 (62-66), ενώ λίγο αργότερα ο αρχηγός όντας απόλυτα εύστοχος από τη γραμμή των βολών έφερε την ομάδα του στο τρίποντο (66-69). Δεν έκανε το ίδιο ο Μπόστιαν Νάχμπαρ, που είχε 0/2 βολές, αλλά η κατοχή έμεινε στους φιλοξενούμενους και ο Μπραντ Όλεσον με τρίποντο και αμέσως μετά με 2/2 βολές «σκότωσε» τους Πειραιώτες (66-74), με 41’’ να απομένουν. Οι γηπεδούχοι με διαδοχικά τρίποντα απλώς «μάζεψαν» την έκταση της ήττας τους.

Δεκάλεπτα: 23-18, 34-32, 48-55, 72-81
Διαιτητές: Ρίζικ (Ουκρανία), Λοτερμόσερ (Γερμανία), Νουράν (Τουρκία)
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ντάνστον 6, Σπανούλης 17 (1), Περπέρογλου 8 (2), Σλούκας 9 (1), Σίμονς 5, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 17 (1), Μάντζαρης 3 (1), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 5 (1).
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόρσεϊ 6, Σάδα 4, Χουυέρτας 6, Αμπρίνες 9 (2), Ναβάρο 21 (3), Παπανικολάου 2, Όλεσον 14 (2), Λόρμπεκ 6, Λάμπε, Νάχμπαρ 5, Τόμιτς 8.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

{coveritlive}aa0f11045a{/coveritlive}

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη



Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved