Και τώρα προσοχή!

Και τώρα προσοχή!

Τα τελευταία δυο χρόνια η Μπαρτσελόνα ανατρέπει το 1-1 των πρώτων ματς στη Βαρκελώνη και προκρίνεται στο Final-4. Το Onsports αναλύει.

Ο Παναθηναϊκός φεύγει από την πρωτεύουσα της Καταλονίας ισοφαρίζοντας την προημιτελική σειρά με την Μπαρτσελόνα και ευχή όλων είναι να επιστρέψει στη Βαρκελώνη για το Final-4 της Ευρωλίγκα το τριήμερο 6-8 Μαΐου και όχι νωρίτερα! Οι «καμικάζι» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεπέρασαν την ήττα από τους «μπλαουγκράνα» στην πρεμιέρα των playoffs αφού αντέδρασαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πετυχαίνοντας μια από τις μεγαλύτερες νίκες της σύγχρονης ιστορίας του «τριφυλλιού» στην έδρα των ενεργεία πρωταθλητών Ευρώπης!

Οι «πράσινοι» έκαναν την υπέρβαση χθες το βράδυ στο Palau Blaugrana αφού ξεπέρασαν ΚΑΙ την απογοήτευση για το πώς ήρθε η ήττα στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με την Μπαρτσελόνα ενώ από σήμερα στρέφονται στο ματς της Τρίτης. Το ξεκαθάρισε άλλωστε ο «Ζοτς» αμέσως μετά το νικηφόρο 75-71 επί των Καταλανών. Ο Σέρβος τεχνικός κράτησε χαμηλούς τόνους ενόψει της συνέχειας, υπενθυμίζοντας ότι πέρσι η Μπαρτσελόνα έχασε στην έδρα της από τη Ρεάλ και δίνοντας ουσιαστικά το σύνθημα για τις δυο αναμετρήσεις στο ΟΑΚΑ.

Εκείνο πλέον που πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός στα επόμενα παιχνίδια των playoffs της Ευρωλίγκα είναι η καταλανική αντίδραση. Τα τελευταία δυο χρόνια όπου εφαρμόζεται το σύστημα best-of-five και η πρόκριση στα ημιτελικά κρίνεται στις τρεις νίκες, η Μπαρτσελόνα ξεκινά με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στους προημιτελικούς και γνωρίζει τουλάχιστον μια ήττα στην έδρα της όμως στη συνέχεια προκρίνεται στα Final-4!

Τη σεζόν 2008-2009 η Τάου (νυν Κάχα Λαμποράλ) «έσπασε» με το… καλημέρα την έδρα των «μπλαουγκράνα» ενώ πέρσι ήταν η σειρά της Ρεάλ, που πανηγύρισε τη νίκη στο Palau Blaugrana και έκανε το 1-1, πριν η σειρά μεταφερθεί στη Μαδρίτη! Κοινός παρονομαστής και στις δυο περιπτώσεις ήταν η πρόκριση της Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά, αφού η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ανέτρεψε τις ισορροπίες και «σφράγισε» εισιτήριο για την τελική φάση του θεσμού, έστω κι αν χρειάστηκε να πανηγυρίσει νίκες στις έδρες των αντιπάλων της!

Πριν από δυο χρόνια η Μπαρτσελόνα είχε το πλεονέκτημα της έδρας στα playoffs με την Τάου ωστόσο οι Βάσκοι έκαναν το break από το πρώτο παιχνίδι, πανηγυρίζοντας σπουδαία νίκη στη Βαρκελώνη με 84-75! Ο Πάμπλο Πριχιόνι πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 17 πόντους και ρεκόρ περιόδου με οκτώ ασίστ για τους Βάσκους που ξεκίνησαν ιδανικά τη σειρά με την «Μπάρτσα» η οποία ωστόσο ισοφάρισε σε 1-1 επικρατώντας με 85-62, πριν η σειρά μεταφερθεί στη Βιτόρια. Εκεί η Τάου επιβλήθηκε στο πρώτο παιχνίδι με 69-62 όμως οι «μπλαουγκράνα» ισοφάρισαν ξανά (84-63), πανηγυρίζοντας τελικά την πρόκριση μπροστά στον κόσμο τους με το υπέρ τους 78-62 στο πέμπτο ματς.

Πέρσι το one man show του Άντε Τόμιτς (22 πόντοι, τέσσερα κοψίματα) οδήγησε τη Ρεάλ στην άλωση του Palau Blaugrana, αφοί οι Μαδριλένοι επικράτησαν 63-70 και έκαναν το 1-1 στη σειρά με την Μπαρτσελόνα. Ο Έτορε Μεσίνα πανηγύρισε την πρώτη και μοναδική νίκη του ως τεχνικός της «Βασίλισσας» κόντρα στους «μπλαουγκράνα» που δεν έδειξαν να… προβληματίζονται ιδιαίτερα για την ισοφάριση της Ρεάλ στη Βαρκελώνη! Ακολούθησαν δυο νίκες (84-73, 84-78) στη Μαδρίτη για την Μπαρτσελόνα που προκρίθηκε στο Final-4 του Παρισιού με ρεκόρ 3-1, κατακτώντας τελικά τον τίτλο στον τελικό με τον Ολυμπιακό.

Πλέον με γεμάτο ΟΑΚΑ και την ψυχολογία στα ύψη ο Παναθηναϊκός μπορεί να ολοκληρώσει αυτό που η Τάου και η Ρεάλ άφησαν στη μέση! Οι βάσεις μπήκαν χθες στη Βαρκελώνη. Την Τρίτη και την Πέμπτη οι «πράσινοι» καλούνται να κάνουν το χρέος τους και να σπάσουν την «παράδοση» των διοργανωτών του φετινού Final-4.



Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved