«Να επιστρέψουμε για το Final-4»

«Να επιστρέψουμε για το Final-4»

Ο Παναθηναϊκός έκανε το σπουδαίο «διπλό» στη Βαρκελώνη και πλέον ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θέλει να επιστρέψει η ομάδα του εκεί μόνο για το Final-4.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103.3» για τη σπουδαία νίκη των «πρασίνων» και τη συνέχεια της Ευρωλίγκας…

«Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη, αλλά δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα. Και πέρυσι η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά πήρε τελικά την πρόκριση  για το Φάιναλ Φορ. Το επόμενο παιχνίδι θα είναι πολύ σημαντικό για μας και για τη σειρά γενικότερα. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παίξει καλύτερα για να μπορέσει να πάρει την πρόκριση», τόνισε αρχικά ο «Ζοτς» και συνέχισε…

«Είμαι πολύ περήφανος για τον τρόπο παιχνιδιού μας στα δύο πρώτα παιχνίδια. Η άμυνα ήταν το «κλειδί» για τη νίκη. Παίξαμε πολύ έξυπνα στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό που θέλω να πω είναι πως ο Παναθηναϊκός έχει τις πιθανότητες να περάσει στην επόμενη φάση. Ναι η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί αλλά ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει την πρόκριση στα ίσα».

Ο Σέρβος τεχνικός συμπλήρωσε 700 ματς με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο ο ίδιος αναφέρει: «Τα προσωπικά του δεν έχουν σημασία, σημασία έχει η ομάδα», ενώ στη συνέχεια τόνισε πως «το μεγαλύτερο κίνητρο είναι πως βρίσκομαι 12 χρόνια στον Παναθηναϊκό και εισπράττω από τον κόσμο όλα αυτά που έχω ζήσει όλα αυτά τα χρόνια».

Στη συνέχεια μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους παίκτες του οι οποίοι έκαναν μία σπουδαία προσπάθεια στη Βαρκελώνη: «Ότι και αν πει ο προπονητής, οι παίκτες είναι αυτοί που παίζουν και αυτοί που κάνουν τα πάντα στο παρκέ. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε 16 πόντους πίσω αλλά οι παίκτες έκαναν αυτό που έπρεπε για να πάρουμε τη νίκη»

Όσον αφορά στην άμυνα που έπαιξε ο Παναθηναϊκός υπογράμμισε: «Μελετήσαμε πάρα πολύ την Μπαρτσελόνα, είναι μέρος της δουλειάς μου αυτό εξάλλου. Είδαμε μαζί με τον Δημήτρη Ιτούδη πάνω από 15 ματς της Μπαρτσελόνα. Το θετικό ήταν πως είχε αποτέλεσμα η τακτική, αλλά πρέπει να κάνουμε το ίδιο και στη συνέχεια»

Για τη σειρά με την Μπαρτσελόνα και το αν τα παιχνίδια είναι σχεδόν ίδια το ένα με το άλλο: «Κανένα ματς δεν είναι το ίδιο. Όλα είναι πολύ δύσκολα ματς. Το καλό είναι ότι υπάρχουν πέντε μέρες ξεκούρασης για τους παίκτες. Στην ομάδα δεν περισσεύει κανείς. Όλοι είναι σπουδαίοι και η απόδειξη είναι ο Σάτο που το τελευταίο διάστημα δεν ήταν καλός, αλλά χθες έδειξε πως είναι σπουδαίος παίκτης»

Για τα τέσσερα «διπλά» που έγιναν στα δεύτερα παιχνίδια είπε: «Οι ομάδες είναι καλές, πολύ ανταγωνιστικές. Όλες οι ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο και αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ ενδιαφέρον για τον κόσμο», ενώ τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός την ερχόμενη Τρίτη: «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάει παιχνίδι με παιχνίδι. Πρώτα να δούμε το παιχνίδι της Τρίτης πως θα εξελιχτεί και βλέπουμε»

Τέλος έδωσε το δικό του μήνυμα, δηλώνοντας, πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να γυρίσει στη Βαρκελώνη μόνο για να αγωνιστεί στο Final-4: «Πραγματικά είναι μια μεγάλη επιτυχία για τον Παναθηναϊκό, αλλά το θέμα είναι πλέον η εξαργύρωσή της στα άλλα παιχνίδια. Κάναμε όλα αυτά που πρέπει για να νικήσουμε την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία. Πλέον θέλουμε να επιστρέψουμε στη Βαρκελώνη, αλλά μόνο για το Φάιναλ Φορ».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved