Παναθηναϊκός για φίλημα και… Μιλάνο (photos)

Παναθηναϊκός για φίλημα και… Μιλάνο (photos)

Ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι παίκτες του πραγματοποίησαν μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση και πήραν μια τεράστια νίκη 64-72 μέσα στην Βιτόρια, κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα.

 

Με μία εντυπωσιακή εμφάνιση ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος του στο ακέραιο και πήρε μια σπουδαία νίκη μέσα στο «καυτό» και αφιλόξενο «Fernando Buesa Arena». Οι «πράσινοι» πήραν την νίκη, κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα με 64-72 και έκανε το δύο στα δύο στο Top-16 βάζοντας γερά θεμέλια για εδραίωσή του στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου του. Πλέον ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για το τρία στα τρία, την άλλη εβδομάδα κόντρα στην Εφές, έτσι ώστε να… φουλάρει για τους «8» και την συνέχεια. Κορυφαίοι για την ομάδα του Πεδουλάκη οι Διαμαντίδης, Λάσμε και Κάρι. 

Ο Πεδουλάκης είδε τους παίκτες του να μπαίνουν πολύ συγκεντρωμένα στο ματς με τους «πράσινους» να προηγούνται γρήγορα-γρήγορα με 5-0. Οι γηπεδούχοι όμως αντέδρασαν άμεσα βρίσκοντας λύσεις από τους Ερτέλ και Εμετέριο (4-5 στο 2΄), ενώ στην συνέχεια Γκιστ και Πλάις είχαν αναλάβει δράση για τις ομάδες τους. Μάλιστα ο Αμερικανός του «τριφυλλιού» έκανε το 8-12, με τον Παναθηναϊκό να θέτει τον γρήγορο ρυθμό στο ματς και την Λαμποράλ να… ακολουθεί. Ο Πλάις στο 4’ έκανε το δεύτερο φάουλ του και αποσύρθηκε, ενώ στο 5΄ο Νοτσιόνι έδωσε ια πρώτη φορά προβάδισμα στην ομάδα του με 13-12. Όμως, για πολύ λίγο.

Απόλυτα συγκεντρωμένος ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός είχε τις λύσεις και για την ζώνη του Σέρτζιο Σκαριόλο και με τους Λάσμε και Γκιστ να τον «οδηγούν» «έτρεξε» σερί 0-8 και προηγήθηκε με 13-20 (στο 8ο λεπτό), «σφίγγοντας» ακόμα περισσότερο την άμυνά του. Στα τελευταία δύο λεπτά ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να διατηρήσει το προβάδισμά του, κάτι που το κατάφερε και «έκλεισε» την πρώτη περίοδο όντας μπροστά στο σκορ με 17-24. Χαρακτηριστικό της απόλυτης συγκέντρωσης των παικτών του Πεδουλάκη είναι πως οι «πράσινοι» είχαν μόλις 1 λάθος στα 10 πρώτα λεπτά την στιγμή που οι αντίπαλοί τους είχαν 6.

Τον κρατούσε «ζωντανό» ο Μπατίστ

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι κυρίαρχος στο παρκέ και με καλάθια των Φώτση και Μπράμου οι «πράσινοι» ξέφυγαν με 7 πόντους, 21-28. Από το σημείο αυτό όμως οι παίκτες του «τριφυλλιού» άρχισαν να… δυσκολεύονται στο επιθετικό κομμάτι, με την άμυνά τους όμως και αυτήν την φορά να είναι εκπληκτική. Οι παίκτες του Σκαριόλο λίγο-λίγο ροκάνιζαν την διαφορά με τους Κόζερ και Πλάις να δημιουργούν προβλήματα στο «τριφύλλι», με τον σέντερ της Λαμποράλ να κάνει το 30-30. Ο Μπατίστ ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και έβρισκε τον δρόμο για το καλάθι μέσα από το ‘ζωγραφιστό», 30-32 στο 18’, με τον Μπράμος να κάνει το 32-34 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Εναλλαγή στα… σερί

Η Λαμποράλ Κούτσα ήταν δεδομένο πως θα αντιδρούσε και η αντίδρασή της δεν άργησε να έρθει. Ο Νίκος Παππάς με συνεχόμενα λάθη 9σε άμυνα και επίθεση0 έδωσε το δικαίωμα στους αντιπάλους του να.. κάνουν την διαφορά και οι Ισπανοί με σερί 9-1 προηγήθηκαν με 41-35, ενώ ο Λάσμε συνέχιζε να φορτώνει το καλάθι της Λαμποράλ και να κάνει το 41-37 με τον 12ο πόντο του στο 24’. Την στιγμή που ο σέντερ του «τριφυλλιού» συνέχιζε να… γράφει, 41-39, ο Γκιστ είχε ξεκινήσει να παίζει άμυνα πάνω στον Ερτέλ και να τον… βραχυκυκλώνει. Ο Λάσμε ήταν σε… εκπληκτική βραδιά και με τον 7ο συνεχόμενο πόντο του (όλους του Παναθηναϊκού στο τρίτο δεκάλεπτο) έκανε το 41-41, αλλά στην επόμενη φάση υπέπεσε στο τρίτο προσωπικό του φάουλ, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να τον αποσύρει στον πάγκο χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο Γκιστ πήρε την μπαγκέτα από τον Λάσμε και έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του με 41-43, φτάνοντας το σερί του «τριφυλλιού» στο 0-8. Το μυαλό των παικτών του Παναθηναϊκού, όμως, πήγε.. περίπατο και αυτό οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν. Οι κακές επιθέσεις των φιλοξενούμενων στοίχισαν, αφού οι της Λαμποράλ βρήκαν πόντους στον αιφνιδιασμό και προηγήθηκαν με 47-43 στο 27΄. Η διαφορά ανέβηκε ακόμα περισσότερο, 49-43, ύστερα από φανταστική ενέργεια του Χάγκα πάνω στον Φώτση, αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε επιθετικό στήριγμα στο πρόσωπο του Ραμέλ Κάρι. Ο Αμερικάνος με πέντε σερί πόντους έκανε το 49-48, αλλά ο Γέλινεκ με απίστευτο τρίποντο από το κέντρο στην εκπνοή έκανε το 52-48.

Ο Κάρι πήρε το «όπλο» του και ο Παναθηναϊκός την νίκη

Ο Πλάις με το «καλησπέρα» του τελευταίου δεκαλέπτου έκανε το 54-51, αλλά η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση από τα χέρια του Ραμέλ Κάρι, ο οποίος με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το 54-54 και ο Φώτσης με τρίποντο που μόνο αυτός βάζει έκανε το 54-57 στο 33’. Ο Παναθηναϊκός με πολύ καλή άμυνα και με απόλυτο έλεγχο στα ριμπάουντ έβαζε τις βάσεις για να πάρει και πάλι τον έλεγχο, με τον Κάρι να συνεχίζει το… βιολί του και να κάνει το 54-59. Η Λαμποράλ έμεινε για τέσσερα ολόκληρα λεπτά χωρίς καλάθι με τον Πλάις να σκοράρει και πάλι και να κάνει το 56-59, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση ο Μάικ Μπράμος έκανε το 56-62, με το πέμπτο τρίποντο του «τριφυλλιού» σε 15 προσπάθειες. Και όπως φαίνεται ήταν να μην γίνει η αρχή για τον Παναθηναϊκό, αφού στα χνάρια του Μπράμου και ο Διαμαντίδης και το σκορ στο 56-65. Η Λαμποράλ ήταν πολύ.. λίγη για να αλλάξει τα μελλούμενα και με ένα εντυπωσιακό κα΄ρφωμα του Λάσμε (60-69) από ασίστ του Διαμαντίδη η σεμνή τελετή έλαβε τέλος

Δεκάλεπτα: 17-24, 32-34, 52-48, 64-72

Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο): Μαινόλντι, Νοτσιόνι 8, Ποέτα , Βαν Όστρουμ , Χάνγκα 6, Ντιόπ 2, Χοτζ, Σαν Εμετέριο 7, Πλάις 17, Ερτέλ 13(1), Γέλινεκ 6(2), Κοζέρ 5(1)

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 5(1), Κάρι 10(2), Μπατίστ 4, Φώτσης 5(1), Ούκιτς 4, Λάσμε 20, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 12(2), Γκιστ 10, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 2

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το LIVE του Onsports.

{coveritlive}d57b875f70{/coveritlive}

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη



Premier League: Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα!
Premier League: Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα!
Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής ο Ακαϊντίν για ανάρτηση με τον Κεμάλ Ατατούρκ
Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής ο Ακαϊντίν για ανάρτηση με τον Κεμάλ Ατατούρκ
Super League LIVE: Άρης – ΠΑΟΚ, ΑΕΚ – Λαμία, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός | Κρίνεται ο πρωταθλητής!
Super League LIVE: Άρης – ΠΑΟΚ, ΑΕΚ – Λαμία, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός | Κρίνεται ο πρωταθλητής!
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Με Γερεμέγεφ οι «πράσινοι», με Καρβάλιο οι Πειραιώτες - Οι δύο ενδεκάδες
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Με Γερεμέγεφ οι «πράσινοι», με Καρβάλιο οι Πειραιώτες - Οι δύο ενδεκάδες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved