Ολυμπιακός: Ιστορικός... διασυρμός από Αρμάνι (photos)

Ολυμπιακός: Ιστορικός... διασυρμός από Αρμάνι (photos)

Επί ιταλικού εδάφους ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη φετινή ήττα του στην Ευρωλίγκα και μάλιστα με διαστάσεις... ιστορικής συντριβής (81-51) από την Αρμάνι Μιλάνο που έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ και πλέον προκαλεί μεγάλους «πονοκεφάλους», αλλά και τριγμούς στους ερυθρόλευκους για το μέλλον τους στον όμιλο.

Με τον Λάνγκφορντ να εκτελεί με τρίποντα και τον Χάκετ να ακολουθεί, οι Ιταλοί κατόρθωσαν να ξεπεράσουν το κακό ξεκίνημα, αφού ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο πρώτο δεκάλεπτο (16-21) και από τα τελευταία λεπτά του δεύτερου να ξεκινήσουν μια αντεπίθεση διαρκείας που τους βρήκε μπροστά στο ημίχρονο με 39-32. Τα... χειρότερα, βέβαια για τον Ολυμπιακό ήρθαν στην τρίτη περίοδο όπου κυριολεκτικά... εξαφανίστηκαν από το παρκέ πετυχαίνοντας μόλις 8 πόντους έναντι 24 της Αρμάνι που με συνοπτικές διαδικασίες καθάρισε το ματς και απέδειξε ότι θα παίξει -τουλάχιστον μέσα στην έδρα της- πρωταγωνιστικό ρόλο στη μάχη για μια θέση στην πρώτη τετράδα του πέμπτου ομίλου.

Ο αγωνιστικός κατήφορος του Ολυμπιακού διήρκησε και στο τελευταίο δεκάλεπτο, καθώς τίποτα δεν πήγε καλά για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος δεν κατόρθωσε να ανακόψει τον ξέφρενο ρυθμό που επέβαλλαν οι Ιταλοί. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ερυθρόλευκοι μέτρησαν μόλις 2 εύστοχα τρίποντα σε 16 προσπάθειες, γεγονός που αποτέλεσμα και την κορυφή του κακού που τους οδήγησε στο διασυρμό. Η διαφορά έφτασε στους 34 πόντους (76-42) 3.19 πριν το τέλος του παιχνιδιού, με τον Ολυμπιακό να μένει... άποντος στην τέταρτη περίοδο για 6 λεπτά μέχρι να φτάσει το χρονόμετρο στα 4.01 δευτερόλεπτα, όταν και σκόραρε ο Σλούκας με δύο βολές γράφοντας το 72-42.

Το τελικό αποτέλεσμα (81-51) πανηγυρίστηκε δεόντως από τους Ιταλούς και σαφέστατα προκαλεί τεράστια προβλήματα και αρκετούς τριγμούς στις τάξεις των ερυθρολεύκων, αφού η συνολική παρουσία τους σε ένα ματς που πολλοί πριν από τη διεξαγωγή του θεωρούσαν έως και εύκολο, ήταν άκρως απογοητευτική...

Πού κρίθηκε ο αγώνας στο «Mediolanum Forum»

Κατέρρευσε στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός, δέχθηκε διαδοχικά σουτ από την περιφέρεια από τους Ιταλούς, που είχαν εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, και βρέθηκε να χάνει με 63-40 στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έχασαν κάθε επαφή με την εξέλιξη του ματς, είδαν τις προσπάθειές τους να αλλοιώνονται από την άμυνα των αντιπάλων τους κυρίως μέσα στη ρακέτα και μάταια ο 48άχρονος τεχνικός επιχείρησε να ανακατέψει την τράπουλα, αφού κανένα σχήμα δεν λειτούργησε. Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν καλά σήμερα (09/01) και βρέθηκαν να προηγούνται με 21-16 στο 10’, αλλά η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη. Οι Ιταλοί όχι απλώς ροκάνισαν τη διαφορά, αλλά έκαναν και την ανατροπή, κλείνοντας το ημίχρονο στο +6 (38-32).

Ο αποδεκατισμένος Ολυμπιακός, που δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Έισι Λο και Μπρεντ Πέτγουεϊ και ο Τζαμάριο Μουν δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής πριν από την έναρξη του δεύτερου γύρου του Top 16, δεν άντεξε στο ρυθμό των παικτών του Λούκα Μπάνκι, ο οποίος επίσης είχε απουσίες, καθώς ο Αλεσάντρο Τζεντίλε αποκλείστηκε την τελευταία στιγμή από την αποστολή εξαιτίας στομαχικών διαταραχών. Η κατάσταση δεν θα μπορούσε να αλλάξει στην τέταρτη περίοδο, μετά την απογοητευτική εμφάνιση του τρίτου δεκαλέπτου (24-8 το επιμέρους σερί). Αποδείχθηκε διαδικαστικού χαρακτήρα, με την ελληνική ομάδα να μην αποφεύγει τη βαριά ήττα.

Η Αρμάνι Μιλάνο ολοκλήρωσε το ματς με 57% στα τρίποντα, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν μόλις 3/18, 48% στα δίποντα αντί 37% του Ολυμπιακού, περισσότερα ριμπάουντ, λιγότερα λάθη και συνολικά οκτώ κοψίματα, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να έχουν μόλις ένα! Μόνο ο Γιώργος Πρίντεζης είχε διψήφιο αριθμό πόντων, 12 αλλά με 6/17 σουτ εντός παιδιάς, ενώ από τους νικητές ο Κιθ Λάνγκφορντ είχε 29 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ, δύο κλεψίματα και πέντε λάθη που δεν στοίχισαν στην ομάδα του. Η εμφάνιση των πρωταθλητών Ευρώπης στο «Mediolanum Forum», όπου θα διεξαχθεί το φετινό Final Four, ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτική και σίγουρα αφήνει προβληματισμένο το τεχνικό επιτελείο εν όψει της δύσκολης συνέχειας στο Top 16 της Ευρωλίγκας. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού φέτος στην Ευρώπη, ύστερα από έντεκα ματς, ενώ το συνολικό σερί που έτρεχε από πέρυσι σταμάτησε στο 15-0.

Δεκάλεπτα: 16-21, 39-32, 63-40, 81-51.
Αρμάνι Μιλάνο (Μπάνκι):
Τσερέλα 5, Μέλι 3, Χάκετ 17 (2), Κανγκούρ, Λάνγκφορντ 29 (5), Σάμιουελς, Τουρέ, Ουάλας 2, Λαβάλ 10, Μος 2, Τζέρελς 13 (3).
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας):
Ντάνστον 3, Σπανούλης 8, Περπέρογλου 3, Σλούκας 7, Κόλινς, Σίμονς 6, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 12, Μάντζαρης 7, Κατσίβελης, Λοζέσκι 5.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports...

{coveritlive}8b369c4105{/coveritlive}



Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved