«Δεν έχουμε ακόμα την εμπειρία»

«Δεν έχουμε ακόμα την εμπειρία»

Το «διπλό» στη Σιένα είναι ο στόχος του Ολυμπιακού, μετά την ήττα του στο δεύτερο παιχνίδι στο ΣΕΦ.

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς απέδωσε το αρνητικό αποτέλεσμα στην έλλειψη εμπειρίας να διαχειριστούν την ευρείας έκτασης νίκη του πρώτου ματς, αλλά το άγχος που τους κατέβαλε από τον κόσμο που κατέκλυσε το κλειστό: «Ξέραμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι, η Σιένα είναι πολύ δυνατή ομάδα, δυστυχώς το πρώτο ματς δεν μας βοήθησε να προετοιμαστούμε για το δεύτερο. Όταν κερδίζεις με τόσο με 50 πόντους, όσο και να θες, δεν μπορείς να είσαι συγκεντρωμένος. Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Η Σιένα δεν είχε να χάσει τίποτα, θίχτηκε ο εγωισμός της, μπήκαν πολύ σκληρά και όταν το παιχνίδι αυτό φεύγει δέκα πόντους δεν μπορείς να το γυρίσεις γιατί εσύ έχεις τη μεγάλη νίκη της Τρίτης και πρέπει να αποδείξεις ότι δεν ήταν τυχαία. Οι άλλοι είχαν να αποδείξουν ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα και έφθασαν έως εδώ. Η ζωή συνεχίζεται, αυτά συμβαίνουν πολλές φορές σε αυτή τη φάση. Τώρα πάμε να παίξουμε πολύ σοβαρά στη Σιένα, να δούμε τι δεν κάναμε σωστά, να τα βελτιώσουμε και να κερδίσουμε τουλάχιστον ένα από τα δύο ματς στην Ιταλία, ώστε να ανακτήσουμε το πλεονέκτημα έδρας».

Σε ερώτηση πού αποδίδει τα είκοσι παραπάνω λάθη που έκανε ο Ολυμπιακός, απάντησε: «Είναι ό,τι έγινε την Τρίτη. Μια κακή ημέρα μπορεί να διογκωθεί. Σήμερα δεν ξεκινήσαμε όπως έπρεπε, παίξαμε καλή άμυνα, αλλά στην επίθεση δεν βρήκαμε λύσεις. Μετά αγχωθήκαμε, το γήπεδο ήταν γεμάτο, θέλαμε να ικανοποιήσουμε τον κόσμο που ήρθε. Αυτή ομάδα δεν έχει ακόμα την εμπειρία να είναι έτοιμη σε αυτά τα παιχνίδια. Παρ’ όλα αυτά έπρεπε να δείξουμε πως έχουμε θέληση, πρέπει να μείνουμε όλοι ενωμένοι μεταξύ τους και να παραδειγματιστούμε. Το παιχνίδι της επόμενης Τρίτης θα είναι ένα νέο παιχνίδι, ξεκινάμε από το 0-0 και πρέπει από την αρχή να είμαστε όλοι σωστοί, δυνατοί και να παίξουμε με στόχο τη νίκη. Δεν αντιδράσαμε εμείς σωστά, δεν ήταν οι παίκτες συγκεντρωμένοι όπως έπρεπε. Είναι ανθρώπινο, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για κανέναν, ούτε εγώ ήμουν έτοιμος στο βαθμό που ήθελα. Πρέπει να βάλουμε τα κεφάλια κάτω και ο ένας να τραβήξει τον άλλον για να πάμε πιο ψηλά, επειδή τώρα είμαστε κάτω από την επιφάνεια του νερού. Έχουμε δείξει πως μπορούμε να κερδίσουμε εκτός έδρας. Δεν μ’ αρέσει να μπαίνω στη φιλοσοφία να αποδείξω πως είμαστε πολύ μεγάλη ομάδα. Είμαστε οι ίδιοι, παίξαμε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι κι ένα άσχημο. Έχουμε ακόμα τρία ματς».

Αναφορικά με το εάν το επόμενο ματς θεωρείται «κλειδί», εξήγησε: «Το παιχνίδι «κλειδί» είναι αυτό που θα κερδίσεις στην έδρα σου. Η Σιένα έχει το άγχος τώρα, θέλει να προκριθεί στο Φάιναλ Φορ και πρέπει να αποδείξει μέσα στο γήπεδό της ότι αξίζει να περάσει. Δεν θα είναι εύκολο για τη Σιένα. Σήμερα βάλανε δύσκολα σουτ, μας πήραν και πολλά ριμπάουντ που μας κόστισαν. Από εκεί και πέρα, όμως, το παιχνίδι της επόμενης Τρίτης είναι εντελώς διαφορετικό».



Περιμένει προτάσεις για να επιλέξει την καλύτερη ο Πογιέτ
Περιμένει προτάσεις για να επιλέξει την καλύτερη ο Πογιέτ
Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Η έκπληξη της Βίκυς Κάνουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Η έκπληξη της Βίκυς Κάνουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved