Ολυμπιακός: Δεν χάνει στην Ευρωλίγκα (photos)

Ολυμπιακός: Δεν χάνει στην Ευρωλίγκα (photos)

Ιδανικό ξεκίνημα έκανε στο Top 16 της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός, που υποδέχθηκε και κέρδισε με 95-82 τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Στο κατάμεστο ΣΕΦ οι Πειραιώτες, που δεν είχαν στη διάθεσή τους τούς τραυματίες Έισι Λο και Μπρεντ Πέτγουεϊ, είχαν σταθερά τον έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής (03/01) αναμέτρησης, αν και σε κανένα σημείο της δεν κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ. Έτσι, παρέμειναν αήττητοι στην Ευρωλίγκα κι επέστρεψαν στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά τις δύο διαδοχικές ήττες τους εντός συνόρων, από Παναθηναϊκό και ΚΑΟΔ. Ο Βασίλης Σπανούλης τελείωσε με 28 πόντους, συν πέντε ριμπάουντ και εννέα ασίστ, ενώ ο Στράτος Περπέρογλου είχε 21 πόντους, πέντε ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο και ο Ματ Λοτζέσκι 14 πόντους, τρία ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και μία ασίστ. Από τους ηττημένους ο Εμίρ Πρέλντζιτς είχε 17 πόντους, έξι ριμπάουντ, πέντε ασίστ κι ένα κλέψιμο.

Αποφασισμένος να «καθαρίσει» από νωρίς την κατάκτηση του ροζ φύλλου εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός, που έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο 27-19 και πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο στο +7 (47-40). Εκμεταλλευόμενοι τα καλύτερα ποσοστά ευστοχίας τους, αλλά και το ομαδικό παιχνίδι τους, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα κυριάρχησαν στο παρκέ. Πρωτεργάτης τους δεν ήταν άλλος από το Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος σε 18.11’ πρόλαβε κι έβαλε 16 πόντους, ενώ είχε ακόμα πέντε ασίστ και τρία ριμπάουντ. Στην επιστροφή του στην Ευρωλίγκα, μετά την τιμωρία του, ο Γιώργος Πρίντεζης είχε μόνο στο πρώτο ημίχρονο 12 πόντους, τρία ριμπάουντ και δύο ασίστ, τη στιγμή που οι Τούρκοι προσπάθησαν να βρουν λύσεις μέσω Μπογκντάνοβιτς, Ζόριτς και Πρέλντζιτς, χωρίς όμως συνέπεια.

Στο δεύτερο μέρος η κατάσταση δεν έδειχνε να αλλάζει. Με το τρίτο τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη στο ματς η διαφορά έπιασε και πάλι διψήφιο νούμερο (56-45), με τους γηπεδούχους να έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Η Φενέρ επιχείρησε την αντεπίθεση και μείωσε στο καλάθι (58-56 στο 27’), αλλά ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε πολύ σοβαρός κι ανέβασε ξανά τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας (62-56 στο 30’, 66-58 τρία λεπτά αργότερα). Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν (69-65), με τους Πειραιώτες να μην μπορούν να σταματήσουν τον Πρέλντζιτς, αλλά ο Ματ Λοτζέσκι και ο Στράτος Περπέρογλου έδωσαν πολύτιμες «ανάσες» στην ομάδα τους (76-69 και 84-75, με ενάμισι λεπτό να απομένει), «κλειδώνοντας» τη νίκη, αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν αδύνατο να αντιδράσουν.

Δεκάλεπτα: 27-19, 47-40, 62-56, 95-82.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ντάνστον 4, Σπανούλης 28 (3), Περπέρογλου 21 (3), Σλούκας 2, Σίμονς 5, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 12, Αγραβάνης, Μάντζαρης 9 (3), Λοτζέσκι 14 (2).
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Ομπράντοβιτς): Μακ Κάλεμπ 4, Ονάν, Μπιέλιτσα 11 (1), Μαχμούτογλου 6 (2), Κλέιζα 7 (1), Βίντμαρ 8, Ζόριτς 13, Σιπάχι, Μπογκντάνοβιτς 16, Πρέλτζιτς 17 (3).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports

{coveritlive}e7810e7c24{/coveritlive}

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη.



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved