Παναθηναϊκός... Μιλάνο (photos)

Παναθηναϊκός... Μιλάνο (photos)

Στην έναρξη του Top 16 ο Παναθηναϊκός πήρε τα... μέτρα της Αρμάνι (73-57) και ξεκίνησε να ράβει το δικό του κοστούμι για το Μιλάνο, βάζοντας με το καλημέρα, παρουσία 15.000 οπαδών του, πλώρη για τη δική του παρουσία στο Final 4 της Euroleague.

Σε ένα ματς που πολλοί ανέμεναν ότι θα έκρυβε παγίδες, οι πράσινοι πραγματοποίησαν όπως... περίμεναν εκείνοι που γνωρίζουν τι εστί Παναθηναϊκός, την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση στην Ευρωλίγκα. Παίζοντας για πρώτη φορά χωρίς απουσίες, παρουσίασαν τις πραγματικές τους δυνατότητες στο παρκέ και έκαναν επίδειξη ισχύος επί των Ιταλών, στέλνοντας ουσιαστικά και ένα ξεχωριστό μήνυμα στα υπόλοιπα μεγάλα... κεφάλια του ομίλου.

Παναθηναϊκός για... Top γούστα!

Με μια καταπληκτική εμφάνιση στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Αρμάνι Μιλάνο με 73-57 στο ΟΑΚΑ και μπήκε με εντυπωσιακό τρόπο στην «μάχη» του Top-16. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη παρέδωσε αμυντικά… σεμινάρια, ενώ και στην επίθεση χάρισε πλούσιο θέαμα (με κάποια.. .κολλήματα) στους 15.000 και πλέον φίλους του που βρέθηκαν στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.
Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς στην επανεμφάνισή του με την φανέλα του Παναθηναϊκού (έπειτα από τον τραυματισμό του στον αγώνα με την Μακάμπι, την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου) άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό με σουτ τριών πόντων. Την στιγμή που οι Ιταλοί προσπαθούσαν να βρουν λύσεις από τα χέρια του Αλεσάντρο Τζεντίλε, ο Παναθηναϊκός περνούσε την μπάλα στο «ζωγραφιστό» με τον σέντερ από την Γκαμπόν να «γράφει» το 7-4 στο τέταρτο λεπτό του αγώνα. Ο Ούκιτς έδειχνε να είναι σε πολύ καλή κατάσταση (9-6), ο Χάκετ όμως με σουτ τριών πόντων (ένα από τα πολλά των Ιταλών) μείωσε σε 10-9 στο 5’.

«Πράσινη» άμυνα… σεμινάριο

Ο Παναθηναϊκός είχε αρχίσει και «έσφιγγε» πολύ… επικίνδυνα, για την ομάδα του Λούκα Μπάνκι, την άμυνά του και είναι χαρακτηριστικό πως οι φιλοξενούμενοι έμειναν στο μηδέν 4:29. Σε αυτόν τον χρόνο ο Παναθηναϊκός με τον Γκιστ να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής από την θέση «5» (είχε 5 πόντους και πολύ καλή άμυνα, με τον Φώτση στο «4») προηγήθηκε με 20-12 αλλά οι Ιταλοί με τον Λάνγκφορντ βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν στο τελευταίο δευτερόλεπτο του δεκαλέπτου και μείωσαν σε 20-14.

Ιταλική… απόπειρα αντεπίθεσης

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο με τον Ματσιούλις να μεγαλώνει την διαφορά (22-14) και τους «πράσινους» να ανοίγουν ακόμα περισσότερο την ψαλίδα με καλάθια από τους Μπατίστ και Λάσμε αλλά και τρίποντο του Φώτση στο 16, 28-19’. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη αφού ο Παναθηναϊκός κόλλησε στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού του, αλλά η άμυνά του ήταν εκείνη που του έδινε το δικαίωμα να διατηρεί τα ηνία της αναμέτρησης.

Ο Μαυροκεφαλίδης έδειξε τον δρόμο

Με τον Λάνγκφορντ και τον Μος να παίρνουν πρωτοβουλίες οι Ιταλοί προσπάθησαν να… κλείσουν το σκορ και στο 17’ μείωσαν σε 30-25. Στα τελευταία λεπτά της περιόδου ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, αρχικά, «έσπασε» την άμυνα ζώνης του Μπάνκι, 32-24 και εν συνεχεία ανέλαβε δράση ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού αν και δεν μπήκε καλά στο ματς, πήρε τις φάσεις πάνω του και με 6 δικούς του πόντους «οδήγησε» τον Παναθηναϊκό στο 38-31 που ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Άμυνα για Όσκαρ από τον Παναθηναϊκό

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε τρία λεπτά για να πετύχει τρεις πόντους, αλλά η Αρμάνι δεν είχε πετύχει κανέναν. Αποτέλεσμα η διαφορά να αγγίξει για πρώτη φορά τους 10 πόντους, 41-31, αλλά ο Τζεντίλε απάντησε άμεσα με σουτ τριών πόντων και έκανε το 41-34. Ο Παναθηναϊκός επιθετικά έμοιαζε να έχει «κολλήσει» για τα καλά, ο Κάρι όμως με πανέξυπνο κλέψιμο έκανε το 43-34, ενώ και με ένα μεγάλο τρίποντο απάντησε άμεσα στο τρίποντο του Τζεντίλε και κράτησε τον Παναθηναϊκό στους 9 πόντους, 46-37. Οι «πράσινοι» στο τελευταίο τρίλεπτο μπόρεσαν να βρουν λύσεις και με τους Ούκιτς και Γκιστ έκαναν το 52-37 (τρίποντο από τον Κροάτη), συνεχίζοντας παράλληλα να παίζουν… ονειρική άμυνα. Ονειρική για τους ίδιους, αφού για τους παίκτες της Αρμάνι ήταν… εφιαλτική. Η επόμενη φάση ανήκε ολοκληρωτικά στους φιλοξενούμενους οι οποίοι με εκπληκτικό κάρφωμα του Σάμιουελς έκαναν το 52-38 καταχειροκροτούμενοι από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Το δεκάλεπτο τελείωσε στο 52-40 με τον Παναθηναϊκό να έχει δεχτεί μόλις 9 πόντους σε ολόκληρη την τρίτη περίοδο.

Μπράμος για… φίλημα

Το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ήταν ιδανικό για τον Ραμέλ Κάρι και κατ’ επέκταση για τον Παναθηναϊκό. Με πέντε σερί πόντους 9αιφνιδιασμός και τρίποντο) ο Αμερικάνος έκανε το 57-42. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους Ιταλούς, ο Φώτσης από την γωνία με νέο τρίποντο εκτίναξε την διαφορά στους 18 πόντους, 60-42, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Διαμαντίδης με εντυπωσιακή πάσα απ άκρη σε άκρη, βρήκε τον Φώτση και αυτός έφτασε την διαφορά στους 20 πόντους, 62-42 στο 33, με τον Λούκα Μπάνκι να είναι σε έξαλλη κατάσταση και να ζητά άμεσα τάιμ άουτ. Με τον Τζέρελς να πηγαίνει συνεχώς στην γραμμή των προσωπικών (ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει τα πέντε ομαδικά φάουλ) η Αρμάι μείωσε σε 62-46, με τον Λάνγκφορντ να μειώνει ακόμα περισσότερο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, 62-48. Το μπλακ άουτ του Παναθηναϊκού έλαβε τέλος δια χειρός Μπράμος από τα 6.75 και 65-48. Ένα ακόμα τρίποντο του παίκτη του «τριφυλλιού» έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες των Ιταλών για… ανατροπή, 69-54 με το τελικό 73-57 να έρχεται υπό τους ήχους των τραγουδιών των φίλων του Παναθηναϊκού, τις… προκλήσεις των Λάνγκφορντ και το φανταστικό κάρφωμα του Φώτση.

Δεκάλεπτα: 20-14, 38-31, 52-40, 73-57

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 6, Κάρι 10, Μπατίστ 1, Φώτσης 8, Ούκιτς 11, Λάσμε 7, Μαυροκεφαλίδης 6, Διαμαντίδης 5, Γκιστ 12, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 5

Αρμάνι Μιλάνο (Μπάνκι): Τζεντίλε 14 , Τζίλι, Τσερέλα, Μέλι 5, Χάκετ 3, Κανγκούρ, Λανγκφορντ 11, Σάμιουελς, Ουάλλας 2, Λαουάι 7, Μος 6, Τζέρελς 9

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα:

{coveritlive}61998e2927{/coveritlive}

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη



Άρης - ΠΑΟΚ, Τόμας Κεντζιόρα: «Θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές»
Άρης - ΠΑΟΚ, Τόμας Κεντζιόρα: «Θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές»
ΑΕΚ: Ζητά την προσοχή των οπαδών - «Το γήπεδο είναι περιουσία όλων»
ΑΕΚ: Ζητά την προσοχή των οπαδών - «Το γήπεδο είναι περιουσία όλων»
Ανατριχιαστικό video της Λίβερπουλ για το «αντίο» του Γιούργκεν Κλοπ
Ανατριχιαστικό video της Λίβερπουλ για το «αντίο» του Γιούργκεν Κλοπ
Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Βάζει τέλος στην καριέρα του - Πότε αποσύρεται
Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Βάζει τέλος στην καριέρα του - Πότε αποσύρεται
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved