Η πρόκριση... πάει Τοσκάνη

Η πρόκριση... πάει Τοσκάνη

O Oλυμπιακός  δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στον δεύτερο αγώνα της σειράς με την Σιένα αφού ηττήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με σκορ 82-65.

Τώρα θα πρέπει οι Πειραιώτες να «σπάσουν» και αυτοί την έδρα των Ιταλών για να πάρουν την πρόκριση στο φαϊναλ φορ.

Οι φιλοξενούμενοι δεν ήθελαν να πάθουν αυτά που έπαθαν στο πρώτο ματς μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι στον αγώνα και με δυνατή άμυνα προσπαθούσαν να κλείσουν όλους τους διαδρόμους. Χαμηλό σκορ στα πρώτα λεπτά με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες 6-6 στο 5ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και να τρέξουν, ο Καούκενας με 4 συνεχόμενους πόντους έδωσε προβάδισμα στην Σιένα 10-8 στο 7. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς πέρασε στο παρκέ τους Παπαλουκά και Νεστέροβιτς για να βρει περισσότερες λύσεις σε άμυνα και επίθεση κάτι όμως που δεν έγινε αφού κάποια λάθη έδωσαν το δικαίωμα με διαδοχικά καλάθια των Γιάριτς και Καουκένας να προηγηθούν με 8 πόντους, 20-12 στο 10ο λεπτό. Επιμέρους σκορ 10-2 για τους Ιταλούς και σκορ 1ης περιόδου 12-20.

Η ομάδα του Σιμόνε Πανιτζιάνι μπήκε δυνατά και στο δεύτερο δεκάλεπτο με 5 πόντους από τους Χέρστον και Στόνμπρουκ ξέφυγε με 12, 27-15 στο 13ο λεπτό. Τρίποντο του Λαβρίνοβιτς και οι φιλοξενούμενοι παίρνουν τη μεγαλύτερη διαφορά στον αγώνα, 30-15 στο 14. Οι Πειραιώτες έδειχναν να έχουν «βραχυκυκλώσει» και έκαναν εύκολα λάθη που έδιναν πόντους στον αντίπαλο και παράλληλα δεν είχαν καλή απόδοση και στην άμυνα. Την μεγαλύτερη «ζημιά» στους γηπεδούχους την είχαν κάνει οι Χέρστον και Λαβρίνοβιτς σημειώνοντας από 8 πόντους ο καθένας. Πολλά άστοχα περιφερειακά σουτ για τους γηπεδούχους που έδειχναν να μην έχουν υπομονή αλλά και καθαρό μυαλό. Η διαφορά ξανά στους 15 με σουτ από Νίκο Ζήση, 36-21 στο 17ο λεπτό. Η μπάλα «ακούμπαγε» δύσκολα στους ψηλούς με αποτέλεσμα να είναι προβλέψιμες οι επιθέσεις των «ερυθρόλευκων». Όταν κατάφεραν να βγάλουν άμυνες και να τρέξουν στον αιφνιδιασμό βρήκαν εύκολα λύσεις.  Ο Ολυμπιακός με επιμέρους σκορ 10-3 μείωσε την διαφορά στους 8, 31-39 που ήταν και το σκορ του 1ου ημιχρόνου.

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησε δυνατά στο 2ο ημίχρονο, πίεσε στην άμυνα και μείωσε γρήγορα τη διαφορά με 4 πόντους του Έρτσεγκ σε 39-35 στο 21ο λεπτό. Οι πρωταθλητές Ιταλίας δεν έδειχναν διατεθειμένοι να παραδοθούν  και με πόντους του Χέρστον πέρασαν μπροστά με 8, 48-40 στο 24. Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν κακή με αποτέλεσμα η Σιένα συνεχώς να βρίσκει τρόπους να σκοράρει και να διατηρείται μπροστά στο σκορ. Ο Γιάννης Μπουρούσης(7 πόντοι στη 3η περίοδο) προσπαθούσε να κρατήσει κοντά στο σκορ τους γηπεδούχους με προσωπικές ενέργεια όμως ήταν φανερό ότι χρειαζόταν και άλλους συμπαραστάτες. Με καλάθια των Ράκοβιτς και Χέρστον οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ξανά τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο, 61-51 που ήταν και το σκορ της 3ης περιόδου.

Οι Πειραιώτες θα έπρεπε να «ξυπνήσουν» στην τελευταία περίοδο και ξεκινώντας από την άμυνα να πάρουν ενέργεια στην επίθεση. Ο Βασίλης Σπανούλης είχε μείνει αρκετή ώρα στον πάγκο διότι είχε χρεωθεί  με 3 φάουλ με αποτέλεσμα να χάσει τον ρυθμό του. Οι Στόνμπρουκ και Χέρστον με 5 πόντους δίνουν «αέρα» 12 πόντων στους Ιταλούς 68-56 στο 33. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έβρισκαν λύσεις στην επίθεση με κανένα τρόπο αφού οι ζώνη τους είχε «εγκλωβίσει». Ο Ράκοβιτς και ο Γκούροβιτς με διαδοχικά καλάθια έστειλαν την διαφορά στους 17 πόντους σχεδόν 3 λεπτά πριν από το τέλος. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν μπόρεσε να ανατρέψει την κατάσταση στα τελευταία λεπτά και ηττήθηκε με σκορ 82-65.

Δεκάλεπτα: 12-20, 31-39, 51-61, 65-82.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 5 (1), Σπανούλης 12, Νεστέροβιτς 10, Πελεκάνος, Παπανικολάου 5 (1), Χαλπερίν, Έρτσεγκ 9 (1), Μαυροκεφαλίδης 16, Γκόρντον 1, Μπουρούσης 7 (1).
Σιένα (Πιανιτζιάνι): Μακάλεμπ, Ζήσης 9 (1), Χαίρστον 19 (1), Καραρέτο 6, Ράκοβιτς 12, Λαβρίνοβιτς 8 (1), Καουκένας 14 (1), Μικελόρι, Γιάριτς 7, Στόνμπρουκ 7 (2), Μος.

Για να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του αγώνα πατήστε ΕΔΩ.



Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved