Μπαρτζώκας: «Δεν υπάρχουν φαβορί» (video)

Μπαρτζώκας: «Δεν υπάρχουν φαβορί» (video)

Επίπονη προσπάθεια, με στόχο την πρόκρισή του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, περιμένει στο Top 16 τον Ολυμπιακό σύμφωνα με το Γιώργο Μπαρτζώκα.

Ο 48άχρονος τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, εν όψει της αυριανής (03/01, 21.30) αναμέτρησής τους με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Στην αρχή τοποθέτησή του ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχθηκε πως δεν υπάρχουν φαβορί και θα παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους για την πρόκριση: «Καλησπέρα, καλή χρονιά σε όλους με υγεία. Είναι η πρώτη συνάντησή μας για τη νέα χρονιά, με αφορμή τον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Αύριο (03/01) ξεκινάει μια επίπονη προσπάθεια για την κατάκτηση μίας εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων του ομίλου. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Είναι οκτώ ομάδες που θέλουν κι  έχουν τις δυνατότητες να κυνηγήσουν την πρόκριση. Δεν υπάρχουν φαβορί. Παίζουν ρόλο οι τραυματισμοί και η ενίσχυση, όπως έκανε η Αρμάνι Μιλάνο με το Χάκετ. Πρώτος στόχος μας να είμαστε στις τέσσερις πρώτες θέσεις και μετά να πάρουμε μία από τις πρώτες δύο θέσεις. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και θα παλέψουμε με όλες τις δυνατότητές μας». Είπε ακόμα…

Για την απόκτηση του Μάρντι Κόλινς: «Είχαμε ευχηθεί να έχουμε υγεία. Έχουμε χτυπηθεί από τραυματισμούς. Είχαμε και το επεισόδιο με τη Γαλατάσαραϊ. Παίξαμε για μεγάλο διάστημα χωρίς τους Πρίντεζη, Μπέγκιτς και Σίμονς. Ο Πέτγουεϊ έχει ταλαιπωρηθεί τον τελευταίο μήνα. Ο Πέτγουεϊ και ο Λο έπαιξαν με ένεση με τον Παναθηναϊκό. Και οι δυο παίκτες θα είναι εκτός αύριο (03/01). Βγήκαμε στην αγορά με προθεσμία μιάμισης ημέρας. Ψάξαμε παίκτες από τη δεξαμενή των ομάδων της Ευρωλίγκας. Κοιτάξαμε τρεις περιπτώσεις, αλλά δεν ευδοκίμησαν. Είχαμε μετά δύο επιλογές, το Χοντζ και τον Κόλινς. Ο Κόλινς με έχει εντυπωσιάσει, ξέρετε το όνομα που έχει στην Αμερική αλλά η καριέρα του είχε φθίνουσα πορεία. Υπάρχουν ερωτηματικά, γιατί δεν έχει παίξει Ευρωλίγκα. Μπορεί να παίξει και στις τρεις θέσεις της περιφέρειας. Είναι ένα στοίχημα, όπως κάθε παίκτης που έρχεται στα μέσα της χρονιάς. Είχε τρεις προτάσεις από το Ισραήλ, μία από τη Βαρέζε και προτίμησε να έρθει σε εμάς με λιγότερα χρήματα για να αποδείξει το ταλέντο του στο υψηλότερο επίπεδο».

Για το εάν θεωρεί πως ο Ολυμπιακός έχει κάνει «κοιλιά» στην απόδοσή του: «Η πτώση της απόδοσης μπορεί να εξηγηθούν με πολλούς τρόπους. Οι αιματολογικές εξετάσεις δείχνουν πως είμαστε σε φοβερό επίπεδο, αλλά αγωνιστικά αυτό δεν φαίνεται. Με τον Παναθηναϊκό κάναμε κακό παιχνίδι και χάσαμε και με τη Δράμα κάναμε ακόμα ένα πολύ κακό παιχνίδι. Δεν πιστεύω πως κάναμε «κοιλιά». Όταν έχεις διαδοχικές νίκες είναι λογικό ύστερα από μια ήττα να δημιουργείται αμφιβολία. Είπα στα παιδιά πως υπό αυτές τις συνθήκες καλούμαστε να φθάσουμε στο στόχο μας. Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, ας πούμε έχει τέσσερις ήττες στο εγχώριο πρωτάθλημα».

Για το εάν αισθάνονται πίεση: «Έχουμε μπει σε καθεστώς πίεσης και όσοι βρίσκονται στον Ολυμπιακό το καταλαβαίνουν. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με ποσοστό 95% νικών. Πληρωνόμαστε, όμως, για να αντέχουμε την πίεση».

Για τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ: «Έχει χτιστεί για να πάει στο Final Four. Το δήλωσε και ο Κλέιζα. Είναι ομάδα με φοβερό ταλέντο, αλλά έχει και αδυναμίες. Απόδειξη αποτελεί πως έχει κάνει τέσσερις ήττες στο τουρκικό πρωτάθλημα. Είναι μια ομάδα που δεν έχει μεγάλα κορμιά, έχει παίκτες που παίζουν σε πολλές θέσεις. Ο δημιουργός της είναι στη θέση «3». Ο Κλέιζα εναλλάσσεται με τον Μπιέλιτσα στο «3» και στο «4». Ο κόουτς Ομπράντοβιτς παίζει με πολλά μις ματς και θα δοκιμάσει τρικ… Πρέπει να μπορούν να αμυνθούν στους γκαρντ μας και στην close up άμυνα να χτυπήσουμε στα πόδια. Κάθε επαφή, κάθε μπάλα και κάθε κατοχή παίζουν ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια».

Για το εάν πιστεύει πως ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα απέναντι στον Παναθηναϊκό: «Τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο τον κερδίσαμε σχετικά άνετα. Χάσαμε εκεί με δύο τραυματισμούς μέσα στο παιχνίδι, έως το  37’ το ματς ήταν στον πόντο. Υπήρχαν δεδομένα που δεν τα αξιολογήσατε σωστά. Όποιος δει το παιχνίδι φάση φάση  θα δει αν υπήρχε πρόβλημα στις διαιτητικές αποφάσεις μόνο στις βολές. Αν είναι αυτή η κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Δεν μπορούμε να λέμε αν υπάρχει πρόβλημα έχοντας παίξει μόνο δύο παιχνίδια».

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη.

Μπαρτζώκας: «Δεν υπάρχουν φαβορί» (video)



Γιώργος Λυγγερίδης: Παραδόθηκε ηγετικό μέλος της «Θύρας 7» στην Αστυνομία
Γιώργος Λυγγερίδης: Παραδόθηκε ηγετικό μέλος της «Θύρας 7» στην Αστυνομία
Μοναδική AR video εμπειρία με τη Μαρίνα Σάττι στο κέντρο της Αθήνας
Μοναδική AR video εμπειρία με τη Μαρίνα Σάττι στο κέντρο της Αθήνας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τον αγώνα Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τον αγώνα Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας
O Κριστιάνο Ρονάλντο ψάχνει υπαλλήλους και δίνει έως 30.000 ευρώ ετησίως!
O Κριστιάνο Ρονάλντο ψάχνει υπαλλήλους και δίνει έως 30.000 ευρώ ετησίως!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved