«Περίπατος και αδικία»

«Περίπατος και αδικία»

Για τις «μάχες» του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στους «8» της Ευρωλίγκας μίλησε στην εκπομπή Jump Shoot του ΤΗΛΕΑΣΤΥ, ο Νίκος Λινάρδος.

Ο τελευταίος αναφέρθηκε αρχικά στον Ολυμπιακό: «Το πρώτο παιχνίδι ήταν ένας υγιεινός περίπατος για τον Ολυμπιακό. Το τελικό σκορ και το θέαμα που είδαμε είναι ένα από τα συναρπαστικότερα στοιχεία που προσφέρει το μπάσκετ. Όλα πήγαν κατ’ ευχή στην επίθεση και στην άμυνα οι παίχτες του Ίβκοβιτς είχαν πάθος και πίεσαν. Το επόμενο παιχνίδι της σειράς θα είναι αρκετά διαφορετικό, καθώς θα είναι πιο κλειστό. Δεν γίνεται να παιχθεί το ίδιο στυλ μπάσκετ μέσα σε 48 ώρες. Αλλά ο Ολυμπιακός θα κερδίσει την Σιένα και θα βρίσκεται στο Φάιναλ Φορ».

Αναφερόμενος στην «μάχη» του Παναθηναϊκού κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα υπογράμμισε: «Άξιζε τη νίκη ο ΠΑΟ στο πρώτο ματς.  Αδικήθηκε από τους διαιτητές. Το σημαντικό είναι ότι τονώθηκε η ψυχολογία των παικτών μετά από την συγκεκριμένη εμφάνιση τους. Αν θα καταφέρει ο ΠΑΟ να νικήσει σήμερα θα εξαρτηθεί από τις εναπομείνασες αντοχές παικτών-κλειδιά, όπως ο Διαμαντίδης. Αν για 40 λεπτά ο Παναθηναϊκός είναι συγκεντρωμένος μπορεί να κερδίσει. Η Μπαρτσελόνα, φέτος είναι κατώτερη της ομάδας που είχαμε δει πέρσι. Δεν έχει ταχύτητα και φρεσκάδα αλλά έχει τρωτά σημεία που αν τα εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟ μπορεί να τα καταφέρει».

Στη συνέχεια μίλησε για την συνέχεια του ελληνικού πρωταθλήματος και την μάχη της παραμονής: «Το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος δεν παρουσιάζεται στο ποιος θα διεκδικήσει τον τίτλο, αλλά ποια ομάδα θα κυνηγήσει τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και θα βρεθεί στην τρίτη θέση, με το Μαρούσι και τον ΠΑΟΚ να είναι τα φαβορί. Όποια ομάδα αντέξει την οικονομική κρίση, δεν έχει στάσεις και αποχές παικτών, έχοντας είτε τερματίσει στην τρίτη, είτε στην πέμπτη θέση μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στα πλέο οφ.

Στην μάχη της παραμονής τα πράγματα είναι δύσκολα. Στην ΑΕΚ γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να σωθεί η ομάδα αλλά δεν υπάρχουν οι άνθρωποι που θα την βοηθήσουν οικονομικά. Δυστυχώς το οικοδόμημα του κ. Φιλίππου έχει γκρεμιστεί. Το πιο δύσκολο έργο έχει ο Ηρακλής βάσει του προγράμματος του, ενώ μπορεί να κινδυνέψει και ο Πανελλήνιος ειδικά αν χάσει το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό, ο οποίος παλεύει να παραμείνει».

Έχοντας κάνει ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο πέρασμα από τον πάγκο του Αμαρουσίου -και- στο πλευρό του Βαγγέλη Αλεξανδρή, ο Λινάρδος στάθηκε στην ομάδα των βορείων προαστίων, λέγοντας : «Το Μαρούσι είναι κομμάτι της ζωής μου και της καριέρας μου. Φέτος η χρονιά του είναι επιτυχημένη. Ο Βαγγέλης και οι παίκτες κάνουν πολύ καλή δουλειά. Το Μαρούσι παραμένει ερωτηματικό για την πορεία της επόμενης χρονιάς».

Ο Νίκος Λινάρδος ανήκει στη γενιά των αθλητών που μας έκανε περήφανους με το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1987. Μιλώντας για την τεράστια εκείνη επιτυχία ανέφερε : «Νιώθω τυχερός που ανήκω σε εκείνη τη γενιά και έζησα εκείνες τις στιγμές.  Είχαμε καλό προπονητή, καλούς παίκτες. Όλοι μας είχαμε ρόλο στην ομάδα και από τότε μέχρι σήμερα καταφέρνουμε να διατηρήσουμε το οικοδόμημα του μπάσκετ. Το σημαντικό είναι ότι η επιτυχία αυτή, έδωσε ώθηση και σε άλλα αθλήματα να πιστέψουν ότι μπορούν να κάνουν μεγάλα πράγματα, όπως η Εθνική μπάσκετ».

Έχοντας στις αποσκευές του αναμνήσεις από την άνθηση του ελληνικού μπάσκετ, ο Νίκος Λινάρδος δεν γινόταν να μην αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει τώρα το άθλημα. «Τα τελευταία μηνύματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Πιθανή μετακίνηση των αδελφών Γιαννακόπουλων στο ποδόσφαιρο θα είναι πλήγμα για το μπάσκετ. Η οικονομική κρίση που περνάμε δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο τον χώρο μας.

Ακόμα και οι ομάδες που τώρα είναι εύρωστες οικονομικά, με την κρίση που κυριαρχεί θα πάψουν να στηρίζονται σε ισχυρούς οικονομικά παράγοντες. Η λύση βρίσκεται στην βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας. Να υπάρχουν περισσότεροι Έλληνες παίκτες και να τους δίνεται χρόνος συμμετοχής. Πρέπει όμως και οι παίκτες με την σειρά τους να προσγειωθούν στις χρηματικές τους απαιτήσεις. Έχω την εντύπωση ότι πολλοί Έλληνες παίκτες θα μετακομίσουν στο εξωτερικό το καλοκαίρι».

Τέλος ο Νίκος Λινάρδος στάθηκε στα χρόνια που έζησε στην Αμερική, κάνοντας μεταπτυχιακό στην αθλητική διοίκηση και εκτελώντας χρέη βοηθού σε ομάδες του κολεγιακού πρωταθλήματος, όπως το North Carolina το Duke, λέγοντας : «Ήταν εμπειρία ζωής, άλλος κόσμος. Ειλικρινά αν γνώριζα πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στην Ελλάδα με την οικονομική κρίση και την επαγγελματική αβεβαιότητα που επικρατεί δεν θα επέστρεφα. Θα έμενα στην Αμερική».



Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved