Πληγωμένο θηρίο… (photos)

Πληγωμένο θηρίο… (photos)

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Μακάμπι με 55-68 (βρέθηκε να χάνει και με 23 πόντους), όλα του πήγαν στραβά, ο Ούκιτς πήγε στο νοσοκομείο και τώρα οι «πράσινοι» οφείλουν να… σηκωθούν και να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου

Ο Παναθηναϊκός απόψε στο ΟΑΚΑ πέρασε ένα από τα πιο δύσκολα φετινά του βράδια. Οι «πράσινοι» γνώρισαν βαριά ήττα από την Μακάμπι με 55-68 και πλέον περιμένουν το αποτέλεσμα της Λοκομοτίβ κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα για να μάθουν τον όμιλό τους στην Euroleague. Την ίδια ώρα, οι «πράσινοι» για ένα ακόμα ματς μετρούν τις… πληγές τους. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό, είδαν τον Ούκιτς να πηγαίνει στο νοσοκομείο και γνώρισαν μια πολύ δύσκολη ήττα. Πλέον οφείλουν να αντιδράσουν και να δώσουν και την ψυχή τους για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Με ξεκάθαρο και πολύ δυναμικό επιθετικό πλάνο ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης θέλησε να επιβάλλει τον ρυθμό του. Οι βοήθειες όμως πάνω στον Σοφοκλή Σχορτσανίτη δημιουργούσαν αμυντικά κενά τα οποία φρόντισε να τα εκμεταλλευτεί η Μακάμπι κυρίως δια χειρός Πνίνι. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά από το τρίποντο του Πνίνι (2-5 στο 9) ο Παναθηναϊκός με πρωταγωνιστή τον Γκιστ πήρε τα ηνία. Οι παίκτες του Πεδουλάκη προηγήθηκαν με 10-7 ύστερα από τρίποντο και εντυπωσιακό κάρφωμα του Γκιστ (μετά από φοβερή ασίστ του Διαμαντίδη) στο 4’. Πνίνι και Ίνγκλις απάντησαν για την ομάδα του Μπλατ με μίνι σερί 0-4, 10-11. Ο Ούκιτς βρήκε τον χώρο για το 12-11, αλλά ο Σμιθ οδήγησε την ομάδα του στο 12-16, ενώ ο Ίνγκλις τιμώρησε την κακή επιστροφή των «πράσινων» και έκανε το 12-18 στο 8’. Μετά το 0-7 της Μακάμπι ο Κάρι έδωσε επιθετική ανάσα στην ομάδα του, αλλά τα πράγματα άρχισαν να ξεφεύγουν από τα χέρια των «πράσινων» λόγω της κακής τους άμυνα. Αργές επιστροφές και… περιστροφές έδωσε το δικαίωμα στους Τάιους και Μπλου να «γράψουν» το 14-23 που ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου.  

Συνεχείς αλλαγές σχημάτων και προσώπων

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, αφού και στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ισορροπήσει την κατάσταση. Ο Λάσμε μπορεί να έκανε το 16-23, όμως το πρόβλημα του Παναθηναϊκού στην άμυνα φάνηκε τόσο από το αντιαθλητικό φάουλ του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς πάνω στον Ταίους όσο και από την λάθος στην φάση του Ίνγκλις ο οποίος βρέθηκε μόνος του στην κορυφή και έκανε με τρίποντο το 18-27. Και στην επίθεση, όμως, τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για τους γηπεδούχους οι οποίοι δεν έδειχναν ικανοί να δημιουργήσουν.

«Πάλευε» ο Λάσμε

Ο Λάσμε «πάλευε» σε όλες τις φάσεις αλλά η μπάλα δεν πέρναγε στο «ζωγραφιστό». Μία φορά που πέρασε ο Στεφάν Λάσμε έκανε καθήκον του και με γκολ φάουλ έκανε το 21-27 στο 14’. Ο Πεδουλάκης στην επόμενη φάση αποφάσισε να αλλάξει το σχημα της ομάδας του, αποσύροντας τον Γιάνκοβιτς περνώντας στο παρκέ τον Γκιστ στην θέση «3», με δίδυμο ψηλών τους Φώτση και Λάσμε.

Προβλέψιμος στην επίθεση

Ούτε αυτό το σχήμα όμως έπιασε με τον Μπλου να κάνει μεγάλη ζημιά στον Παναθηναϊκό, 21-32 και τον Πεδουλάκη να ρίχνει» στην μάχη» και πάλι τον Μπράμο στην θέση του Φώτση. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να «βγάλει» τίποτα στην επίθεσή του, αφού από την μία ο Λάσμε έφτασνα χάσει… τετ α τετ, ενώ από το τρίποντο οι «πράσινοι» δεν απειλούσαν, μετρώντας 0/8 σουτ από τα 6,75. Τέλος στην «αφλογιστία» πέντε λεπτών έβαλε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ο οποίος «διάβασε» το μις ματς πήρε την μπάλα στην ρακέτα και έκανε το 23-32. Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν μπόρεσαν να δείξουν διάρκεια στο παιχνίδι τους με αποτέλεσμα ο Ρόκο Λένι Ούκιτς στην τελευταία επίθεση της ομάδας του να κάνει το 27-36, με την ομάδα του Μπλατ να χάνει την ευκαιρία να σκοράρει έπειτα από άστοχο τρίποντο του Ίνγκλις και εκπρόθεσμο σουτ του Σμιθ.

Το πρώτο τρίποντο

Τα πράγματα γινόντουσαν ακόμα πιο δύσκολα για τον Παναθηναϊκό αφού ο Ρόκο Λένι Ούκιτς έμενε εκτός συνέχειας, λόγω… τραυματισμού. Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για τράβηγμα στο δικέφαλο. Μετά από 22 ολόκληρα λεπτά ο Παναθηναϊκός από τα χέρια του αρχηγού του βρήκε το πρώτο τρίποντο του αγώνα έπειτα από 11 άστοχες προσπάθειες και το σκορ στο 32-39 και το ΟΑΚΑ στο.. πόδι. Ο Παναθηναϊκός έχανε απίστευτες ευκαιρίες να μειώσει ακόμα περισσότερο και η Μακάμπι έκανε το.. αυτονόητο, 32-42.

Στο παρκέ ο Αποστολίδης

Την ίδια ώρα οι διαιτητές έβαζαν το.. χεράκι τους για να κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή των «πράσινων» και ο Αποστολίδης στο παρκέ. Ο Διαμαντίδης είχε ανάγκη από ανάσες και με Παππά και Ούκιτς εκτός ήταν η μόνη και ξεκάθαρη επιλογή. Ο Ίνγκλις φρόντισε για μία ακόμα φορά να βάλει «φωτιά» στο ματς και προκάλεσε έναν.. πανικό με τον Λάσμε, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων όλα τελείωσαν. Με το σκορ στο 33-43 οι διαιτητές έκλειναν τα μάτια στην άμυνα της Μακάμπι, ενώ στο άλλο άκρο… φόρτωναν τους παίκτες του «τριφυλλιού».

Ο Μπλατ ήθελε να τον «σκοτώσει»

Ο προπονητής της Μακάμπι διαπιστώνοντας τα πολλά προβλήματα του αντιπάλου του στην περιφέρεια άρχισε να πιέζει ασφυκτικά τους «πράσινους» σε όλο το γήπεδο. Και κυρίως τον Αποστολίδη ο οποίος δεν γλίτωσε τα λάθη. Ο Πνίνι εκτόξευσε την διαφορά στους 17 πόντους με τρίποντο, 33-50. Η βραδιά όμως επεφύλαξε ακόμα περισσότερες δυσκολίες με τον Χικμαν με δύο συνεχόμενα τρίποντα να κάνει το 35-58.

Ο Παναθηναϊκός στα τελευταία δέκα λεπτά προσπάθησε να μαζέψει την διαφορά, αλλά αυτό ήταν αδιάφορο για τον Μπλατ. Μόλις οι γηπεδούχοι μείωσαν στους 16, 42-58, ο προπονητής της Μακάμπι πήρε τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να μειώσει όλο και περισσότερο με τον Λάσμε στο 35’ να κατεβάζει στους 11, 47-58 και 49-60.

Δεκάλεπτα: 14-23, 27-36, 35-58, 55-68

 

{coveritlive}adc4149863{/coveritlive}

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη



Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved