Παναθηναϊκός: Καυτά πράσινα... πιστόλια (photos)

Παναθηναϊκός: Καυτά πράσινα... πιστόλια (photos)

Στο παγωμένο Κράσνονταρ ο Παναθηναϊκός... άναψε τις μηχανές, διέλυσε τους Ρώσους με 63-82 και πιστοποίησε τις τεράστιες δυνατότητές του για το μακρύ ταξίδι προς το Μιλάνο - Ντεμπούτο Χαραλαμπόπουλου στην Ευρωλίγκα

Οι «πράσινοι» παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ και με 63-82 , έλιωσαν τους πάγους και την Λοκομοτίβ Κουμπάν έχοντας 14/23 τρίποντα! Στο παγωμένο Κράσνονταρ ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε… καυτός. Οι «πράσινοι» παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ, στην πιο ουσιαστική εμφάνιση της σεζόν, πήρταν την νίκη με… έχοντας το εντυπωσιακό ποσοστό των 14/23 έξω από τα 6,75. Φώτσης και Ούκιτς ήταν οι κορυφαίοι για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ο οποίος είδε έξι παίκτες του να περνάνε τους 10 πόντους.

Απόλυτα διαβασμένος και.. ήρεμος μπήκε στο ματς του Κράσνονταρ ο Παναθηναϊκός. Με το «καλησπέρα» ο Αργύρης Πεδουλάκης είδε τους παίκτες του να παίζουν πολύ καλά στην άμυνα και στην επίθεση να «διαβάζουν» όλες τις φάσεις. Ο Ρόκο Λένι ούκιτς οργάνωνε εξαιρετικά με την μπάλα να γυρνάει στην επίθεση και να βρίσκεται πάντα η έξτρα πάσα. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 0-6, ενώ ο Κράτης με την συμπλήρωσε τεσσάρων λεπτών αγώνα το σκορ ήταν στο 4-8 για τους φιλοξενούμενους.

Τον «σκότωνε» ο Καλνιέτις

Ο Καλνιέτις προσπαθούσε να κρατήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ, με τον Παναθηναϊκό όμως να έχει πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και ο Μπράμος να βρίσκει αμαρκάριστο τρίποντο και να «γράφει» το 9-13. Ο Παναθηναϊκός από τα χέρια του Ούκιτς διατήρησε για λίγο ακόμα την απόσταση των 4 πόντων, αλλά από το σημείο αυτό και έπειτα ο Γιασάιτις πήρε.. φωτιά. Ο Λιθουανός με 11 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο «οδήγησε» την ομάδα του στο 23-21 που ήταν το σκορ του δεκαλέπτου.

«Πράσινες» χειροπέδες στην Λοκομοτίβ

Το προβάδισμα δεν έμεινε για πολύ στα χέρια των γηπεδούχων, μιας και ο Αντώνης Φώτσης με τον πέμπτο συνεχόμενο πόντο του έκανε το 23-23, με τις πρώτες βολές του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι. Οι «πράσινοι» όσο περνούσε η ώρα «έσφιγγαν» ακόμα πιο πολύ την άμυνά τους προσπαθώντας να «εξουδετερώσουν» τα βασιά… «όπλα» των Ρώσων. Ο Φώτσης έκανε πολύ καλή δουλειά στα ριμπάουντ με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να βρίσκουν τις προϋποθέσεις για καλύτερη επίθεση. Όλα τα παραπάνω έδωσαν την δυνατότητα στην ελληνική ομάδα να κάνει σερί 0-8 και με τρίποντου του Δημήτρη Διαμαντίδη να ξεφύγει με 25-33 στο 15΄. Ο Φώτσης έκανε τα πάντα πάνω στο παρκέ και τελείωσε το ημίχρονο με τον εντυπωσιακότερο τρόπο. Με επιμέρους σκορ 7-25, οι «πράσινοι» πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας στα χέρια τους διαφορά 16 πόντων, 30-46.

Ούκιτς για… φίλημα

Οι γηπεδούχοι ήθελαν να μαζέψουν άμεσα την διαφορά αλλά οι «πράσινοι» ήταν πολύ σταθεροί στην απόδοσή τους. Με τους Φώτση και Γκιστ στο «4» και στο «5» αντίστοιχα οι παίκτες του Παναθηναϊκού έγιναν ακόμα πιο.. ευέλικτοι και πιο απειλητικοί. Ο Μπράμος έκανε το 32-49 με νέο τρίποντο και οι Χέντριξ και Καλνιέτις μείωσαν σε 36-49. Οι «πράσινοι», όμως, πέρασαν.. χειροπέδες για το επόμενο τρίλεπτο και με Ούκιτς και Φώτση να κάνουν… όργια το σκορ έγινε 36-56, με την διαφορά να φτάνει στους 20 πόντους στο 26ο λεπτό της αναμέτρησης. Λίγο αργότερα ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο 38-60, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν πόντους από τον Μπράουν και να μαζεύουν κάπως το σκορ, 44-60. Και το τελείωμα ακόμα καλύτερο με τον Ρόκο Λένι Ούκιτς με σουτ τριών πόντων να κάνει το 44-66.

Ο Παναθηναϊκός έκανε ότι ήθελε στο Κράσνονταρ και ουσιαστικά είχε βάλει τέλος στο παιχνίδι πολύ πριν την λήξη του. Οι «πράσινοι»… πυροβολούσαν αδιακρίτως από τα 6,75 και σε κάθε φάση.. τελείωναν τους Ρώσους. Με τον Κάρι να πετυχαίνει ένα ακόμα τρίποντο (13/20) η διαφορά πήγε στο 57-77, ενώ ο Ούκιτς έκανε το 57-79. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα στο παρκέ πέρασε και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος βάζοντας και αυτός την υπογραφή του στο τελικό 63-82.

Δεκάλεπτα: 23-21, 30-46, 44-66, 63-82

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Πασούτιν): Γκριγκόριεφ 8, Μπράουν 8, Ουίλιαμς, Χέντριξ 9, Κάνιγκιν 2, Καλνιέτις 7, Λικοντίεφ 8, Γιασάιτις 13, Ζούμπκοφ 3, Μάριτς 2, Σίμον 3,

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης):Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος11, Κάρι 13 , Μπατίστ , Φώτσης 17, Ούκιτς 17, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 12, Γκιστ 2, Γιάνκοβιτς, Αποστολίδης

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το LIVE του Onsports.

{coveritlive}840db15af0{/coveritlive}



ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved