«Καθόρισαν το αποτέλεσμα»

«Καθόρισαν το αποτέλεσμα»

Στη διαιτησία του πρώτου προημιτελικού με την Μπαρτσελόνα στάθηκε ο Δημήτρης Ιτούδης, στη σημερινή (23/03) συνέντευξη Τύπου εν όψει του δεύτερου αγώνα.

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού εξήγησε πως έγιναν λάθη, τα οποία αποδείχθηκαν καθοριστικά στην εξέλιξη του χθεσινού (22/03) ματς: «Είναι άσχημο να ξεκινήσουμε να μιλάμε για την διαιτησία, αλλά σίγουρα υπήρχαν φάσεις που έκριναν την έκβαση του αγώνα. Αλλά εμείς δεν θέλουμε να μείνουμε σε αυτό. Το αντιαθλητικό του Φώτση και το φάουλ στον Βάσκεζ, αλλά και οι 32-21 βολές είναι σημαντικά στοιχεία. Εμείς δεν μένουμε σε αυτό. Πιστεύω ότι αιφνιδιάσαμε την Μπαρτσελόνα, έχουμε να κάνουμε με μία μεγάλη ομάδα. Υπήρχαν πολλές λεπτομέρειες που μπορούμε να βελτιώσουμε για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στο αυριανό παιχνίδι».

Αναλύοντας το αγωνιστικό κομμάτι του χθεσινού (22/3) αγώνα ο Δημήτρης Ιτούδης σχολίασε: «Ένα στοιχείο είναι εκείνο το στοιχείο που όταν το παιχνίδι κρίνεται δεν πρέπει να πάει στην γραμμή του φάουλ. Εμείς προσπαθήσαμε να παίξουμε καθαρά και να μαρκάρουμε τα ελεύθερα σουτ. Ο Λάκοβιτς ήταν ένα από τα στοιχεία που έδωσαν στην Μπαρτσελόνα ποιότητα και σκορ με προσωπικές ενέργειες. Υπήρχαν μεγάλα σουτ και κρίσιμα καλάθια, όπως του Λόρμπεκ ή του Γκριμάου. Ήταν όμως δεδομένο και στην δική μας στρατηγική ότι θα ρισκάραμε κάποια σουτ», συμπλήρωσε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο παιχνίδι της Πέμπτης…
Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν κάποια κομμάτια στρατηγικής που μπορεί να αιφνιδίασαν την Μπαρτσελόνα, δίνοντας χώρο σε κάποιους παίκτες. Θα επιμείνουμε σε κάποια στοιχεία, αλλά υπάρχουν και περιθώρια για προσθαφαιρέσεις. Και επιθετικά στο πως αντέδρασε γιατί την περιμένουμε πιο έτοιμη. Αλλά πάνω σε αυτό θα βαδίσουμε».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα συναισθήματα και στον μείζονα ρόλο που παίζουν, εν όψει του αυριανού (24/03) αγώνα: «Εμείς ήρθαμε εδώ ξέροντας ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα και θα διεκδικήσουμε μία σειρά παιχνιδιών. Είναι σειρά παιχνιδιών. Και να είχαμε κερδίσει δεν θα είχε τελειώσει τίποτα. Η Μπαρτσελόνα είναι μία ομάδα που διεκδικεί παντού τη νίκη. Είναι ανθρώπινο όταν χάνεις ένα τέτοιο παιχνίδι με τέτοιο τρόπο να στέκεσαι λίγο περισσότερο στην ήττα. Αυτό θα πρέπει να συζητήσουμε με τους παίκτες και πιστεύω ότι έχουμε πίστη στις ικανότητες μας. Δεν χρησιμοποιήσαμε όλα τα ατού μας και μας έδωσαν αρκετούς χώρους που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε. Εμείς δεν θέλουμε να έχουμε συναισθήματα… Θέλουμε να έχουμε επαγγελματισμό και σαφή άποψη για το τι γίνεται στον αγώνα. Τα συναισθήματα δεν θα μας βοηθήσουν… Ίσως να μας κάνουν και κακό».

Ο Δημήτρης Ιτούδης ρωτήθηκε και για τον Σάτο και απάντησε: «Ήρθε εδώ σαν ένας παίκτης με υψηλή αγωνιστική διάθεση και ικανότητα. Χθες είχε ένα κακό παιχνίδι επιθετικά. Θα μπορούσε να είχε μία δύο καλύτερες αντιδράσεις. Δεν ήταν μόνο αυτός. Αλλά σε μία σειρά πλέι οφ περιμένεις να έχεις κάποιους παίκτες πάνω ή κάτω. Περιμένουμε να είναι καλύτερος στη συνέχεια και σίγουρα περιμένουμε περισσότερα και όχι μόνο από αυτόν, αλλά απ όλους.Για παράδειγμα ο Μάριτς βρήκε πολύ καλούς διαδρόμους. Ο Διαμαντίδης με τον Ντρου είχαν ένα πολύ ουσιαστικό παιχνίδι και αναγνωρίσαμε τις καταστάσεις που είχε η Μπαρτσελόνα στο παρκέ. Ο Ίαν ματσάρει πολύ καλά στο χαμηλό ποστ και όλα πάντα σε ισορροπία με την άμυνα».



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved