Ομπράντοβιτς: «Να τον ξαναφήσουν»

Ομπράντοβιτς: «Να τον ξαναφήσουν»

«Χείμαρρος» ήταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη σημερινή (23/3) συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα.

«Η μέρα μας μετά από αυτό το παιχνίδι είναι μία φυσιολογική ημέρα. Αυτό που θα κάνουμε είναι προσπαθήσουμε να προετοιμάσουμε με τον καλύτερο τρόπο το αυριανό παιχνίδι. Πρώτα από όλα ένα καλό μίτινγκ πριν την προπόνηση με τους παίκτες και μετά την προπόνηση να προσπαθούμε να προετοιμαστούμε καλύτερα και να διορθώσουμε μικρές λεπτομέρειες. Σίγουρα πρόκειται για διαφορετικό παιχνίδι, τόσο από τακτικής πλευράς όσο και από ψυχολογικής πλευράς. Είναι δύσκολο μέσα σε 48 ώρες να παίζεις ξανά ένα τόσο σκληρό παιχνίδι. Η ψυχολογία πολύ δύσκολη για τους παίκτες. Κάτι που πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει περισσότεροι παίκτες να είναι έτοιμοι να μας βοηθήσουν».

Για το αν είναι αλήθεια ότι η ψυχολογική προετοιμασία δυσκολότερη από τακτική:

«Είναι ένα κομμάτι κι αυτό θα πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος να παίξεις το επόμενο παιχνίδι. Ξέραμε από την αρχή ποια είναι η σειρά με ποιον θα παίξουμε και ότι θέλουμε τρεις νίκες για να περάσουμε. Κάτι που το πιστεύω και το είπα κατευθείαν με τους παίκτες μου είναι το εξής. Όλοι καταλάβετε πλέον πως έχουμε πολλές πιθανότητες να περάσουμε. Πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας, να είμαστε οι καλύτεροι και να παίξουμε ακόμα καλύτερα στο δεύτερο ματς, γιατί πάντα κάποιες μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που αποφασίζουν για το αποτέλεσμα. Θέλει συγκέντρωση και να καταλάβουμε ότι όταν το παιχνίδι είναι σε κρίσιμη καμπή δεν πρέπει να τους στέλνουμε στις βολές. Σούταραν πολλές βολές και δεν μιλάω για διαιτησία. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε χωρίς φάουλ».

Σχετικά με το τι πήγε άσχημα στα δύο λεπτά που έκανε η Μπάρτσα το σερί 11-0:

«Έχουν μεγάλη ποιότητα σαν παίκτες, όταν μιλάμε για τον Ναβάρο, στα τελευταία επτά παιχνίδια έχει πάνω από 18 πόντους, χθες έβαλε 13. Είναι κάτι που το είχαμε πει από πριν ότι είναι πολύ σημαντικός. Δεν είναι μόνο το πόσο σκόραρε αλλά το πόσες φορές κατάφερε να πάρει προσπάθεια. Η ομάδα ήταν πολύ έτοιμη να παίξει άμυνα, όχι μόνο ο παίκτης που τον μάρκαρε, αλλά συνολικά η ομάδα. Υπάρχει ένα σουτ που έβαλε από τα αριστερά με τον Καλάθη πάνω του που δεν μπορείς να πεις τίποτα, αυτή είναι η ποιότητά του, σούταρε την μπάλα και την έβαλε. Ίσως μπορούσε ο Καϊμακόγλου να βγει σε μία βοήθεια, αλλά αυτό είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Περισσότερη συγκέντρωση λοιπόν, περισσότερες πιθανότητες να κερδίσεις το παιχνίδι. Κάτι άλλο που είχαμε πει ήταν ότι θέλουμε να παίξουμε δύο καλά παιχνίδια και να κερδίσουμε. Θυμάστε τι είπα στη συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα πως ήταν οι προπονήσεις μας. Είχαμε δουλέψει πάρα πολύ καλά. Αυτό που θέλω να πω ότι είμαι λυπημένος και στεναχωριέμαι που ο Μάριτς δεν είναι στο 100%. Ο Παναθηναϊκός είναι διαφορετική ομάδα με αυτόν τον παίκτη. Δεν μου αρέσει να κλαίω και δεν το κάνω ποτέ, δεν πατάω σε αυτά, αν είχες το Μάριτς στη θέση «5» είναι αλήθεια ότι με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που έχει σαν παίκτης θα σε βοηθούσε ακόμα περισσότερο. Τρέχει, πηδάει ψηλά, παλεύει παίρνει πολύ καλές θέσεις. Ο Παναθηναϊκός είναι διαφορετική ομάδα. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να τον χρησιμοποιήσουμε να βοηθήσει την ομάδα όπως κάνουμε με τον Βουγιούκα και τον Μάικ. Ξαναλέω ότι έχουμε τις πιθανότητές μας. Είναι δύσκολα, η Μπαρτσελόνα είναι Μπαρτσελόνα, έχουν ποιότητα είναι πολύ καλή ομάδα με καλό προπονητή. Δεν υπάρχει λόγος να μην πιστεύουμε στους εαυτούς μας κάτι που είναι φυσιολογικό. Ο μόνος τρόπος είναι αυτό που λέμε χρόνια. Αν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου καλύτερα μην παίξεις. Πιστεύεις στις δυνατότητές σου και αυτό είναι».

Για αυτά που έγραφε ο ισπανικός Τύπος που έπλεκε το εγκώμιο στους «πράσινους» και σχετικά με το πριν που έλεγαν ότι δεν είχε μεγάλη τύχη κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Αν το γεγονός αυτό τους πείσμωσε και τους έδωσε έξτρα κίνητρο:

«Για τους παίκτες και την ομάδα δεν ξέρω, εγώ δεν είχα διαβάσει τίποτα πριν το παιχνίδι, οπότε δεν μου έδωσαν έξτρα κίνητρο, έχω πάντα το ίδιο κίνητρο. Είναι η ομάδα μου είναι οι παίκτες μου κάθομαι 12 χρόνια στον πάγκο και πάντα νιώθω έτσι. Κανένας εκτός από μένα δεν μπορεί να μου δώσει το κίνητρο που έχω εγώ ο ίδιος για τον ΠΑΟ. Τώρα πρέπει να ρωτήσω τους παίκτες. Στην τελική έτσι είναι η ζωή μας, έτσι είναι στον αθλητισμό όπου όλα αλλάζουν σε μία βραδιά. Τη μία μέρα είσαι ήρωας την άλλη μέρα δεν ασχολούνται και το αντίθετο βέβαια. Κανείς δεν ξέρει, έτσι είναι η ζωή. Έτσι είναι η δουλειά μας».

Για τον Διαμαντίδη:

«Ο Διαμαντίδης ήταν πολύ επιθετικός στην επίθεση κάτι που ζητάμε πάντα. Χθες το αποφάσισε να το κάνει από το πρώτο δευτερόλεπτο και αυτό ήταν. Για την ποιότητά του αμυντικά και όλα όσα μπορεί να κάνει είναι φυσιολογικά. Ξεκίνησε από την αρχή να σκοράρει. Δεν θέλω να τον πιέζω πάνω σε αυτό ξέρω ότι έχει ποιότητα. Ξέρει πως πρέπει να επιτεθεί.

Για αυτό που είπε ο Πασκουάλ ότι επιλέξαμε να σουτάρει ο Διαμαντίδης:

«Ελπίζω να συνεχίσουν να το κάνουν και στο επόμενο ματς και να τον ξαναφήσουν».

Για τον Σάτο που δεν βοήθησε όσο περίμενε ο Παναθηναϊκός σε αυτό το παιχνίδι και το τι περιμένουν στο επόμενο ματς:

«Αν θυμάστε τι είπα πριν, είπα ότι το παιχνίδι είναι δύσκολο και θέλουμε ακόμα περισσότερους παίκτες. Σίγουρα πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και μπορούν να παίξουν καλύτερα ο Τσαρτσαρής, ο Φώτσης, ο Καϊμακόγλου, ο Περπέ, όλοι μπορούν καλύτερα. Από τον Σάτο περιμένουμε καλύτερα, έχει μεγάλη ποιότητα και το ξέρουμε και το ξέρει. Χωρίς δεύτερη σκέψη το περιμένουμε. Ό, τι λέω για τον Διαμαντίδη πιο επιθετικός πρέπει να είναι όλοι. Όπως παίζουν άμυνα έτσι πρέπει να είσαι. Μην σκέφτεται κανείς κάποιο λάθος ή αν χάσει κάποιο ελεύθερο σουτ. Επιθετικοί και στην άμυνα. Εμείς τους δίνουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση να το κάνουν. Δεν είδα ούτε ένα κακό σουτ. Δεν πήδηξα από τον πάγκο να πω γιατί σούταρες».

Καταλήγοντας ο «Ζοτς» αναφέρθηκε ξανά στον Ρομέιν Σάτο λέγοντας: «Τότε φίλε πάρε την μπάλα και παίξε. Πιστεύεις ότι ο Άντερσον είναι ο καλύτερος αμυντικός του κόσμου; Πάρε την μπάλα βρε και γίνε επιθετικός». Τι φοβόντουσαν πριν το παιχνίδι, το inside game το δικό μας».



Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved