«Υπάρχει διαφορά βάθους»

«Υπάρχει διαφορά βάθους»

Στην διαφορά βάθους μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στάθηκε ο Γιώργος Σιγάλας με δηλώσεις του στον Sentra FM 103,3.

Aναλύοντας τα παιχνίδια των δύο ομάδων, για τη φάση των «8» της Ευρωλίγκα, ο «Ράμπο» τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θα δυσκολευτεί να αντέξει με τους ίδιους ρυθμούς στη δύσκολη σειρά των παιχνιδιών με την Μπαρτσελόνα γιατί η πίεση ασκείται συνεχώς στα «πρώτα βιολιά» της ομάδας, που ουσιαστικά είναι μόλις ένα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Για τον Ολυμπιακό τόνισε πως είναι σοβαρός, έχει μάθει να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει και πως αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην παρουσία του Ντούσαν Ιβκοβιτς στην τεχνική ηγεσία.

Αναλυτικά ο Γιώργος Σιγάλας είπε:

Για την εμφάνιση του Ολυμπιακού: «Είδα και τα 2 παιχνίδια. Ο Oλυμπιακός έκανε την καλύτερή του εμφάνιση, δημιούργησε προβλήματα τεράστια σε μια ομάδα σαν την Σιένα. Πριν το παιχνίδι έλεγα ότι η  δυναμικότητα των ομάδων είναι τέτοια που πιστεύω ότι η σειρά θα τελειώσει γρήγορα.  Δεν περίμενα όμως ποτέ αυτή την εικόνα. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα  και είτε πιο εύκολα είτε λίγο πιο δύσκολα θα περάσει στο φάιναλ φορ. Χθες είδαμε έναν σοβαρό Ολυμπιακό, όπως μας είδε δείξει στα περισσότερα παιχνίδια και πάνω σ’ αυτή την εικόνα είδαμε ότι μπορεί να κάνει απίστευτα πράγματα. Ξεκινώντας από την άμυνα, που έπαιξε σημαντικό ρόλο, που δημιούργησε προβλήματα στην ψυχολογία του αντιπάλου αλλά και επιθετικά παρόλο που έλειπε ο Τεόντοσιτς».

Για τη διαφορά βάθους με τον Παναθηναϊκό: «Δείχνει πως η ομάδα έχει βάθος, το ότι έβαλε τους μικρούς. Εκεί είναι που πιστεύω ότι θα έχει πρόβλημα ο Παναθηναϊκός.  Εκανε πολύ καλή εμφάνιση, πέτυχε το στόχο του ο Ομπράντοβιτς, αλλά είναι δύσκολο να κρατηθούν τα πρώτα βιολιά του σε εγρήγορση απέναντι σε μια ομάδα με τεράστιο βάθος όπως η Μπαρτσελόνα. Πέτυχε εν μέρει τον πρώτο στόχο του, κυνήγησε να «κλέψει» το πρώτο παιχνίδι, που βέβαια δεν θα το έκλεβε, με την αξία του θα το έπαιρνε. Αλλά έχει πρόβλημα στο βάθος . Μακάρι να αντέξει ο Διαμαντίδης, αλλά το θεωρώ δύσκολο. Ο Παναθηναϊκός έχει μόνο έναν πρωταγωνιστή.  Ο ρόλος του είναι για όλες τις δουλειές. Αυτό που λέμε all around, να κλείνει τρύπες στην άμυνα, να διορθώνει τα καλά δρώμενα στην επίθεση, να αναλαμβάνει τις δύσκολες επιθέσεις, τώρα έχει εξελιχθεί σε πρώτο βιολί σε όλα και είναι μόνος του. Και είναι κρίμα για όλη την προσπάθεια γιατί όταν παίζεις με τη Μπαρτσελόνα εκτός έδρας και φτάνεις στην πηγή αλλά δεν πίνεις νερό, είναι άσχημο. Η προσπάθεια όμως δεν κρίθηκε στο ένα σουτ στο τέλος, κρίθηκε στο ότι δεν μπόρεσε ο Παναθηναϊκός να κρατήσει τη διαφορά των έξι πόντων. Δεν μπορεί να αντέξει εύκολα και μακάρι να διαψευστώ γιατί θα το ήθελα να δω και τις δύο ομάδες στο φάιναλ φορ και να δούμε έναν ημιτελικό ανάμεσά τους για να δείξουμε σε όλους την δυναμικότητα που έχουν αυτές οι δύο ελληνικές ομάδες. Στο μπάσκετ κάποιος που παίζει καλά κερδίζει, δεν είναι ποδόσφαιρο που μπορεί να κερδίσει και ο κακός. Ηταν όλοι συγκεντρωμένοι, έκαναν κάποια λάθη στο τρίτο δεκάλεπτο, που εντάξει μπορεί να ήταν και αποτέλεσμα της χαλαρότητας λόγω του σκορ, αλλά όλοι ανεξαιρέτως από το πρώτο βιολί μέχρι τον νεαρό Κατσίβελη είχαν ένα στόχο στο μυαλό τους, ένα παιχνίδι να ακολουθήσουν. Και αυτό δείχνει τη σοβαρότητα της ομάδας, το ταλέντο, την ποιότητα, αλλά και το βάθος που έχει».

Για το τι άλλαξε ο Ιβκοβιτς στον Ολυμπιακό: «Η διαφορά του Ιβκοβιτς είναι ότι φέτος τα παιχνίδια που ο Ολυμπιακός πρέπει να τα πάρει τα παίρνει. Ο Ολυμπιακός παίζει καλό μπάσκετ και δείχνει χαρακτήρα. Λογικό είναι γιατί ο Ιβκοβιτς είναι εφτά μήνες στην ομάδα. Από του χρόνου θα δούμε πραγματικά την ομάδα του Ιβκοβιτς, αυτό λέει η λογική. Η ομάδα έχει ακόμα σκαμπανεβάσματα, στην απόδοσή της, έχει χάσει ματς στην Ευρώπη, έχει πάρει κάποια άλλα στην Ελλάδα μόνο χάρη στην ποιότητά της, αλλά δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την εικόνα.  Όμως τα σοβαρά παιχνίδια τα κέρδισε. Κι αυτό είναι δουλειά του προπονητή».

Για το πώς περιμένει να είναι η Σιένα στο δεύτερο παιχνίδι: «Δεν έχει σημασία η διαφορά για το δεύτερο παιχνίδι. Μπορεί βέβαια και να μην δούμε κάτι διαφορετικό, γιατί υπάρχουν και οι επιστημονικές θεωρίες που λένε ότι το βιολογικό μας ρολόι λειτουργεί σε 48 ώρες. Αν λοιπόν ο Ολυμπιακός βρει τον ρυθμό του όπως στο πρώτο παιχνίδι κι αν και η Σιένα παρουσιαστεί όπως χθες, θα δούμε κάτι ανάλογο. Από εκεί και πέρα όμως δεν μιλάμε για πόντους, μιλάμε για νίκες. Μιλάμε για την πρωταθλήτρια Ιταλίας. Δεν  ξέρω τι μπορεί να αλλάξει ο Πιανιτζιάνι, αν ο Ολυμπιακός εμφανίσει την ίδια ποιότητα, παίξει ομαδικά, ο καθένας έχει το ρόλο του, κυριαρχήσει στα ριμπάουντ, που είναι σημαντικό κομμάτι, αφού η Σιένα κυνηγάει τα ριμπάουντ, αλλά ο Ολυμπιακός δεν την άφησε, αν την τρέξει που είναι επίσης σημαντικό».

Για τη διαφαινόμενη πρόκριση του Ολυμπιακού: «Το δικαιούται ο Ολυμπιακός να πάει στη Βαρκελώνη. Είναι καλύτερη ομάδα από τη Σιένα . Δεν ξέρω αν θα γίνει το 3-0 ή το 3-1, αλλά έχει μεγαλύτερες ικανότητες . Σε σχέση με τον Παναθηναϊκό είναι φαβορί, γιατί στο άλλο παιχνίδι η Μπαρτσελόνα έχει το προβάδισμα, έχει και την έδρα».

Για το ζευγάρι Κάχα Λαμποράλ - Μακάμπι: «Εκπληξη θα είναι για μένα να τελειώσει εύκολα η σειρά των αγώνων της Μακάμπι με την Κάχα. Η Μακάμπι έδειξε χαρακτήρα, παίζει μεν απέναντι σε μια ομάδα που έχει ποιότητα στον πάγκο της, έχει καλό προπονητή, αλλά μέσα στο Ισραήλ η Μακάμπι είναι μια άλλη ομάδα. Η Κάχα είχε το προβάδισμα στη διάρκεια, αλλά βλέπεις την τρέλα του παιχνιδιού, την επικινδυνότητα που έχει σαν ομάδα η Μακάμπι, που μέσα στην έδρα της λειτουργεί διαφορετικά. Εχει τη δυνατότητα να κλέψει το παιχνίδι. Δεν λέω ότι βλέπω τη Μακάμπι να προκρίνεται. Είμαι φαν του Ιβάνοβιτς, αλλά από εκεί και πέρα η Κάχα έχει το αβαντάζ  της έδρας και γνωρίζουμε ότι ή έδρα της είναι φοβερή. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το Τελ Αβίβ, αλλά ομάδες σαν την Μακάμπι είναι επικίνδυνες. Όπως επικίνδυνη ήταν και η Φενέρ που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός».

Για το ζευγάρι Ρεάλ – Βαλένθια: «Στο άλλο ζευγάρι αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχει έδρα. Μάλλον το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Η Ρεάλ έχει προπονητή που δεν πρόλαβε να περάσει τα στοιχεία του. Δεν υπάρχει ούτε φαβορί ούτε έδρα. Η Ρεάλ ξεκίνησε με άλλους στόχους, δεν  ξέρω τι προβλήματα αντιμετώπισε ο κ. Μεσίνα. Οι στόχοι ήταν διαφορετικοί, κατέληξε να έχει σκαμπανεβάσματα ακόμα και μέσα στην έδρα της. Από την άλλη η Βαλένθια έχει μια ανοδική πορεία από τότε που ανέλαβε ο Πέσιτς. Είναι διαφορετικές ομάδες, αλλά παίζουν το καλύτερο μπάσκετ. Ακόμα και στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού το καλό μπάσκετ παίχτηκε μόνο στα τελευταία λεπτά.  Εκτέλεσε μεν άψογα το στόχο του, έβγαλε από το ρυθμό της την Μπαρτσελόνα, αλλά μόνο στα τελευταία λεπτά είδαμε πραγματικό μπάσκετ, γι΄ αυτό και ξέφυγε το σκορ σε ποσότητα πόντων. Θεωρώ όμως ότι το καλύτερο μπάσκετ το βλέπουμε από αυτές τις δύο ισπανικές ομάδες, από την αρχή ως το τέλος».



Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved