Πολύ... Παναθηναϊκός για να πεθάνει (photos)

Πολύ... Παναθηναϊκός για να πεθάνει (photos)

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έδωσε το σύνθημα, Γκιστ και Μπατίστ σήκωσαν στις πλάτες τους τον «εξάστερο» και τον οδήγησαν σε μια μεγαλειώδη ανατροπή επί της Λιέτουβος Ρίτας (80-72), με τον Διαμαντίδη να ρίχνει στους Λιθουανούς τη χαριστική βολή...

Ο Παναθηναϊκός αν και βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με 13 πόντους από την Λιέτουβος Ρίτας, μπήκε… γκαζωμένος στην επανάληψη και με έναν απίστευτο Τζειμς Γκιστ έκανε την ολική επαναφορά και πήρε μια σπουδαία νίκη με 80-72

Εέπαιξε με την… φωτιά, στην επιστροφή του στο ΟΑΚΑ και λίγο έλειψε να… καεί. Οι «πράσινοι» πήραν μια τεράστια νίκη κόντρα στην Λιέτουβος Ρίτας με 80-72, αφού κατάφεραν να ανατρέψουν το -13 του ημιχρόνου. Εκπληκτική παρουσία από τον Τζέιμς Γκιστ που τελείωσε τον αγώνα με… (προσωπικό ρεκόρ στην Ευρωλίγκα μετά τους 19 που είχε από τον αγώνα Παρτιζάν-Εφές), αλλά και τον Μάικ Μπατίστ ο οποίος ανήμερα των 36ων γενεθλίων του απέδειξε πως όσο παλιώνει τόσο… γκαζώνει. Το μεγαλύτερο «όπλο» όμως για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη δεν ήταν άλλο από τον κόσμο της ομάδας ο οποίος παρέδωσε ένα ακόμα… ρεσιτάλ εξέδρας, δίνοντας το σύνθημα για να.. γυρίσει το ματς.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με ξεκάθαρη πρόθεση του Παναθηναϊκού να «χτυπήσει» την Λιέτουβος κοντά στο καλάθι. Αυτό γινόταν είτε με την μπάλα να περνάει στα χέρια των Μαυροκεφαλίδη και Γκιστ, είτε με τις προσπάθειες του Γιόνας Ματσιούλις στο χαμηλό post. Στα πρώτα δύο λεπτά οι «πράσινοι» είχαν μείνει στο… μηδέν, λόγω των χαμένων εύκολων ευκαιριών (με αποκορύφωμα το άστοχο κάρφωμα του Γκιστ στον αιφνιδιασμό), αλλά και οι Λιθουανοί ήταν στο μηδέν λόγω της πολύ καλής ομαδικής άμυνας των παικτών του Πεδουλάκη.

Έψαχνε ρυθμό και… λύσεις

Ο Παλάσιο έκανε την αρχή (0-2) με τον Μαυροκεφαλίδη να τον.. ακολουθεί και τους δύο παίκτες να είναι οι μόνοι που είχαν σκοράρει μέχρι το 3-4 στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Γέλοβατς είχε αρχίσει να γίνεται απειλητικός για τον Παναθηναϊκό, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να αποσύρει από το ματς τον Μαυροκεφαλίδη και να περνάει στην θέση του τον Φώτση και τον Γκιστ στο «5». Παράλληλα στο παρκέ πέρασε στην θέση του Κάρι και ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Στα πρώτα πέντε λεπτά του ματς ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά με 9-8 και τον Γιόνας Ματσιούλις να σκοράρει 4 συνεχόμενους πόντους, αλλά οι Γέλοβιτς και Γκετσεβίσιους έδωσε προβάδισμα στην ομάδα τους με 9-13. Ο εορτάζων, Μάικ Μπατίστ πάταγε παρκέ και χωρίς να χάσει χρόνο σε ένα από τα κλασικά πικ εντ ρολ με τον Διαμαντίδη έκανε το 11-13. Ένα λεπτό πριν από το τέλος του δεκαλέπτου και ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν πίσω με δύο πόντους, 13-15, ο Μπατίστ έπαιξε πολύ καλή άμυνα στον Τέπιτς, ο Διαμαντίδης έκλεψε την μπάλα και ο πρώην παίκτης του «τριφυλλιού» υπέπεσε σε αντιαθλητικό φάουλ. Με μια βολή του Διαμαντίδη και ένα καλάθι από τον Νίκο Παππά οι «πράσινοι» πέρασαν μπροστά με 16-15.

Τα έβαζαν όλα οι Λιθουανοί

Ο Μιλένκο Τέπιτς όμως είχε βαλθεί να… τρελάνει κόσμο. Ο Παναθηναϊκός αρχικά του έδινε χώρο για το μακρινό σουτ και εκείνος έκανε την ζημιά. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Σέρβου, οι Λιθουανοί πέρασαν μπροστά στο σκορ με 16-21 και σαν να μην έφτανε αυτό ο Γκετσεβίτσιους με ένα ακόμα τρίποντο άνοιξε ακόμα περισσότερο την διαφορά, στους 8πόντους, 16-24. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να είναι άστοχος (0/5 τρίποντα), την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν συνδεθεί για τα καλά με το καλάθι του «τριφυλλιού». Αποτέλεσμα, ο Σειμπούτις με δύο συνεχόμενα εύκολα σουτ από τα πέντε μέτρα να «γράψει» το 16-28 και να δώσει στην ομάδα του αέρα 12 πόντων. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να είναι… τραγικά άστοχος στην επίθεση, αν και έβρισκε τις προϋποθέσεις για σουτ, με αποτέλεσμα η ομάδα του Μπάουερμαν να συντηρεί το προβάδισμα, 21-31. Ο Πεδουλάκης έριξε στην «μάχη» τον Βλαδίμηο Γιάνκοβιτς για να… ξεκλειδώσει την άμυνα των Λιθουανών ενώ πέρασε στο «4» τον Ματσιούλις και στο «5» τον Γκιστ. Οι γηπεδούχοι βρήκαν πόντους από το «ζωγραφιστό», μείωσαν σε 25-31, αλλά ο Σειμπούτις απάντησε με τέσσερις ακόμα πόντους και η διαφορά πήγε και πάλι στους 10, 25-35. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου ο Γκετσεβίτσιους με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το 25-38 και έδωσε στην ομάδα του την μεγαλύτερη διαφορά που έφτασε τους 13 πόντους.

Τους πήρε παραμάζωμα ο Γκιστ

Χρειάστηκε να περάσουν 21 λεπτά αγώνα και 8 σουτ τριών πόντων για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να βρει τον δρόμο από τα 6.75. Η αρχή έγινε με τον Διαμαντίδη που μείωσε σε 28-38 και σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα της Λιέτουβος ήρθε και ο Γκιστ και με δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο μείωσε ακόμα περισσότερο, 31-38, με τον Μπάουερμαν να καλέι άμεσα τάιμ άουτ για να κόψει τον ρυθμό του «τριφυλλιού». Ο Γκιστ είχε αρχίσει και «ζεσταινότανε» για τα καλά και με νέο τρίποντο έκανε το 34-40 και οι «πράσινοι» έπαιρναν και την άμυνα. Ο Γκιστ είχε πάρει φόρα και με δίποντο αυτήν την φορά απάντησε στο τρίποντο του Κουκ, 36-43 και το γήπεδο στο… πόδι. Οι «πράσινοι» παρά το καλό τους ξεκίνημα έδειχναν να τα έχουν.. χαμένα και ο Σειμπούτις με νέο τρίποντο έκανε το 36-46. Ο Γκιστ όμως ήταν όλα τα λεφτά για τον Παναθηναϊκό και με 12 πόντους ήδη στο δεκάλεπτο μάζεψε μόνος του την διαφορά σε 40-46. Ο Γκιστ συνεχίζει να… εκθέτει τους πάντες και τα πάντα και συνεχίζει ακάθεκτος. Κάρφωμα στον αιφνιδιασμό και 42-46, τάπα στην άμυνα και ο Φώτσης με σουτ τριών πόντων στο ανοιχτό γήπεδο κάνει το 45-46 και βάζει.. φωτιά στο ΟΑΚΑ. Ο Μάικ Μπατίστ κάνει πλάκα σε όλους και στα 36 του χρόνια βουτάει σαν… έφηβος για να σώσει την μπάλα, ο Ματσιούλις την καρφώνει και δίνει προβάδισμα στην ομάδα του με 47-46, ενώ ο Μπατίστ με ένα ακόμα κλέψιμο δίνει την δυνατότητα στον Φώτση να κάνει το 50-46 με ένα τεράστιο τρίποντο. Είναι χαρακτηριστικό πως το επιμέρους σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν για τον Παναθηναϊκό 25-8.

Θρίλερ μέχρι το τέλος

Ο Μάικ συνέχιζε να θυμίζει τον παλιό καλό Μπατίστ και μετά από εντυπωσιακή τάπα, πέτυχε και ένα πολύ όμορφο δίποντο και έγραψε το 52-46, με το σερί του Παναθηναϊκού να φτάνει το 16-0. Στην συνέχεια οι Λιθουανοί έβαλαν τέλος στο σερί του «τριφυλλιού» και με τρίποντο του Γκετσεβίτσιους έκανε το 52-49. Ο Ούκιτς έδωσε μεγάλη ανάσα με τρίποντο στην ομάδα του, 55-50, αλλά η ευκαιρία να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η διαφορά χάθηκε ύστερα από λάθος του Ματσιούλις. Οι διαιτητές μάλιστα ανακάλυψαν και φάουλ του Ματσιούλις στον Γκετσεβίτσιους, δωρίζοντας στον Λιθουανό τρεις βολές στο 33’. Με δύο στις τρεις ο Γκετσεβίτσιους «έγραψε» το 55-52. Ο Ούκιτς συντηρούσε το προβάδισμα της ομάδας του, 57-52 και ο Πεδουλάκης έριχνε και πάλι στην «μάχη» τον Γκιστ αποσύροντας τον εξαιρετικό, αλλά κουρασμένο Μπατίστ. Η Λιέτουβος προσπαθεί να αντιδράσει και με σερί 0-4 μειώνει στον πόντο, 57-56. Το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού και ο Γκιστ ούρλιαζε παρών. Με φοβερές άμυνες και συνεχόμενους πόντους στην επίθεση, έκανε το 65-60 και έγερνε την πλάστιγγα προς την μεριά της ομάδας του, με τον Ραμέλ Κάρι να δίνει πολύτιμες λύσεις στην επίθεση. Ο Γκιστ συνέχιζε το… εντυπωσιακό του βιολί, 67-62, αλλά ο Σονγκάιλα κράταγε την ομάδα του στο ματς, 67-64. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης με τρίποντο έκανε το 72-64 και ουσιαστικά έβαλε τέλος στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των "πράσινων" και μείωσαν σε 75-72 με τρίποντο του Γκετσεβίτσιους, 22 δεύτερα πριν την λήξη, αλλά ο Δημήτρης Διαμαντίδης έκανε το 77-72 και έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες. Με τον Γκιστ να τελειώνει το ματς όπως του άρμοζε. Βάζοντας και πάλι την υπογραφή του.

Δεκάλεπτα: 16-18, 25-38, 50-46, 80-72

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος, Κάρι 6, Μπατίστ 4, Φώτσης 9, Ούκιτς 5, Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 9, Γκιστ 24, Παππάς 2, Γιανκοβιτς, Πινγκ, Ματσιούλις 14

Λιέτουβος Ρίτας (Μπάουερμαν): Τέπιτς 6, Μπαμπράουσκας, Παλάσιος 6, Σειμπούτις 15, Γλυνιαδάκης 2 , Γκετσεβίτσιους 17, Όρελικ, Λιντέκα, Κουκ 3, Σονγκάιλα 4, Γέλοβατς 19, Νταμπράουσκας

Θυμηθείτε μέσα από το LIVE του Onsports την εξέλιξη της αναμέτρησης.

{coveritlive}12bea8c2e5{/coveritlive}



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved