«Πράσινη» κατάθεση ψυχής (video)

«Πράσινη» κατάθεση ψυχής (video)

Παίζοντας συγκλονιστικά για σαράντα λεπτά, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 83-82 από την Μπαρτσελόνα και οι Καταλανοί έκαναν το 1-0.

Απόλυτα συγκεντρωμένος ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την αναμέτρηση, καθώς δεν άφησε την Μπαρτσελόνα να βρει εύκολα καλάθια. Οι Καταλανοί προηγήθηκαν με πέντε πόντους (11-6) στο 6’, όμως οι «πράσινοι» πλησίασαν άμεσα σε 12-10 για να λήξει τελικά το πρώτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες ισόπαλες 14-14.

Από το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι γηπεδούχοι θέλησαν να ανοίξουν τον ρυθμό και να πάρουν μία διαφορά. Το «τριφύλλι» δεν άφηνε τους πρωταθλητές Ευρώπης να πάρουν «ανάσα», όμως στο 19’ οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ κατόρθωσαν να ξεφύγουν για πρώτη φορά με επτά πόντους (37-30), χάρη σε τρίποντο του Χουάν Κάρλος Ναβάρο ο οποίος με εκείνη τη «βόμβα» έφτασε τους πέντε πόντους.

Η αντίδραση των «πράσινων» ήταν άμεση, καθώς με ένα λέι απ του Ντρου Νίκολας και ένα σουτ τριών πόντων του Δημήτρη Διαμαντίδη μείωσε σε 37-35 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού συνέχισε στο δεύτερο ημίχρονο από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο. Στα πρώτα πέντε λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου είχε σημειώσει επτά πόντους και κάπως έτσι οι «πράσινοι» βρίσκονταν μπροστά με 49-47, αναγκάζοντας τον Πασκουάλ να καλέσει τάιμ άουτ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς και προηγήθηκαν 60-57 στο 30’. «Κλειδί» σε αυτό το σημείο του αγώνα ο Άλεξ Μάριτς ο οποίος σημείωσε πέντε πόντους έχοντας 5/6 βολές.

Στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός συνέχισε να δείχνει το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο μέχρι το 33’. Σε εκείνο το σημείο το 64-59 υπέρ της ομάδας του Ζοτς μετατράπηκε με δύο διαδοχικά τρίποντα των Μόρις και Λάκοβιτς σε 65-64. Οι «μπλαουγκράνα» δεν σταμάτησαν εκεί και εκμεταλλευόμενοι ένα ανύπαρκτο αντιαθλητικό φάουλ που δόθηκε υπέρ τους έφτιαξαν μία διαφορά πέντε πόντων 74-69, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος.

Με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 76-73 οι δύο ομάδες έχασαν από τέσσερις διαδοχικές επιθέσεις, για να έρθει ο Περπέρογλου με 1.10’’ να απομένει να μειώσει σε 76-75 και να αναγκάσει τον Πασκουάλ να πάρει τάιμ άουτ.

Τελικά με το σκορ στο 78-77 οι διαιτητές «ανακάλυψαν» ένα φάουλ του Φώτση στον Βάσκεθ και ο Ισπανός σέντερ με δύο βολές έγραψε το 80-77. Ο Νίκολας έχασε λέι απ υπό πίεση, ο Μόρις έβαλε δύο βολές, όμως ο Διαμαντίδης δεν τα παράτησε και με πέντε διαδοχικούς πόντους μείωσε σε 83-82, σκορ που είχε γραφτεί με μία εύστοχη βολή του Ναβάρο. Ο αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδας έχασε την ευκαιρία να χαρίσει ακόμα και τη νίκη στον Παναθηναϊκό, μιας και σε "νεκρό" χρόνο αστόχησε στο τρίποντο νίκης που επιχείρησε από απόσταση δέκα μέτρων.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 2, Ρούμπιο 4, Λάκοβιτς 12 (2), Ναβάρο 13 (2), Πέροβιτς 6, Βάσκεθ 4, Εντόνγκ 8, Μόρις 5 (1), Λόρμπεκ 12 (1), Άντερσον 10 (3), Γκριμάου 7 (1)

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 5, Περπέρογλου 6, Μπατίστ 15, Φώτσης 2, Σάτο, Νίκολας 16 (2), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 26 (4), Βουγιούκας 4, Καλάθης 5 (1), Καϊμακόγλου 1

Θυμηθείτε τη ζωντανή εξέλιξη του αγώνα όπως σας τη μετέφερε το Onsports ΕΔΩ.

Παρακολουθήστε το τελευταίο δραματικό λεπτό της αναμέτρησης.

«Πράσινη» κατάθεση ψυχής (video)



Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved