Παναθηναϊκός: Κατώτερος των περιστάσεων... (photos)

Παναθηναϊκός: Κατώτερος των περιστάσεων... (photos)

Ηττα για τον Παναθηναϊκό από τη Μακάμπι στο Ισραήλ (τρίτη σε πέντε ματς) με 75-68. Οι πράσινοι έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό και πλέον καλούνται επειγόντως να πατήσουν «restart» για να καλύψουν το χαμένο έδαφος, αρχής γενομένης από το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ, κόντρα στη Λιέτουβος Ρίτας, την επόμενη Πέμπτη.

Η εμφάνιση αδυναμιών από τους πράσινους στο ξεκίνημα είχε ως αποτέλεσμα η Μακάμπι κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ από πολύ νωρίς και μάλιστα να ανεβάσει τη διαφορά στην τρίτη περίοδο μέχρι και στους 14 πόντους. Σε ένα ματς όπου ο Παναθηναϊκός κυνηγούσε συνεχώς, όμως του έλειπαν τα εύκολα καλάθια στην επίθεση, ενώ και πάλι «προδόθηκε» σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού από την άμυνά του, όταν επιχειρούσε να πλησιάσει τους Ισραηλινούς.

Με τους διαιτητές, από την πλευρά τους, να δίνουν όλα τα... κουκιά στους γηπεδούχους και να κάνουν ουκ ολίγα λάθη, τα οποία ήρθαν για να... δέσουν το όλο σκηνικό μιας συνολικά κακής εμφάνισης για τους παίκτες του τριφυλλιού, οι περισσότεροι εκ των οποίων έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό.

Εμοιαζε να μην μπορεί

Ο Παναθηναϊκός δεν θύμισε σε κανένα σημείο τον Παναθηναϊκό των  μεγάλων αγώνων και έφυγε ηττημένος από την «NOKIA ARENA» με 75-68, με τους «πράσινους» να μετρούν την τρίτη τους ήττα σε πέντε παιχνίδια

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε μια πολύ βαριά και… άσχημη ήττα από την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ με 75-68, γνωρίζοντας την τρίτη του ήττα σε πέντε αγώνες. Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να μπουν στο πνεύμα του αγώνα και δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους έχοντας πολλά προβλήματα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Το μόνο θετικό στοιχείο του αγώνα για την ομάδα του Πεδουλάκη η εμφάνιση του Στεφάν Λάσμε που τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους 7 ριμπάουντ και 6 τάπες.  
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, που προηγήθηκαν με 5-0 (ύστερα από κάρφωμα του Χίκμαν και τρίποντο του Σμιθ), αλλά στην συνέχεια και μετά από δύο κακές επιθέσεις του «τριφυλλιού» ο Παναθηναϊκός απάντησε. Ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Λάσμε και ένα τρίποντο από τον Δημήτρη Διαμαντίδη  το σκορ έγινε 7-5 στο 6’. Στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Παναθηναϊκός με ένα ακόμα τρίποντο, δια χειρός Γκιστ αυτήν την φορά, πέρασε μπροστά με 7-8, αλλά στην άμυνα οι παίκτες του Πεδουλάκη έκαναν πολλά και παιδαριώδη λάθη. Ο Ίνγκλις με γκολ-φάουλ έκανε το 10-8 και από εκεί και έπειτα οι γηπεδούχοι εκμεταλελυόμενοι τα λάθη και τα φάουλ του Παναθηναϊκού πήγαιναν με ευκολία στις βολές και το σκορ πήγε στο 16-10. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Μπλου μεγάλωσε ακόμα περισσότερο το σερί της ομάδας του κάνοντας το 19-10 και ο Σχορτσιανίτης έφτανε το σερί στο 11-0 και το σκορ στο 21-10. Ο Μάικ Μπατίστ  έβαλε τέλος στο σερί της Μακάμπι, 21-12, αλλά ο «Σόφο» με τον τέταρτο συνεχόμενο πόντο του «έγραψε» το 23-12.  Στα 40 δεύτερα πριν από την λήξη της πρώτης περιόδου σε μια διεκδίκηση της μπάλας μεταξύ Μπλου και Διαμαντίδη οι διαιτητές έκαναν το… άσπρο μαύρο, αφού δεν είδαν δυο διαδοχικές αγκωνιές του παίκτη της Μακάμπι στο πρόσωπο του αρχηγού του Παναθηναϊκού χρεώνοντας μάλιστα τον τελευταίο με φάουλ.

«Έδεσε» την άμυνα ο Παναθηναϊκός

Το 25-12 του πρώτου δεκαλέπτου ήταν φυσικά ότι… χειρότερο για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έπαιζαν χωρίς μυαλό την στιγμή που οι παίκτες του Μπλατ εκμεταλλευόντουσαν κάθε ευκαιρία κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα από τις 9/10 βολές που είχαν στα πρώτα 10 λεπτά. Οι διαιτητές συνέχιζαν να… φορτώνουν με φάουλ τον Παναθηναϊκό, με τον Φώτση όμως να βρίσκει τον δρόμο για το καλάθι από τα 6,75 και να μειώνει σε 25-15. Ο Φώτσης όμως υπέπεσε στο δεύτερο φάουλ του και η  Μακάμπι πήγε και πάλι στο +12, 27-15. Ο Παππάς μείωσε σε 27-17, αλλά η άμυνα του «τριφυλλιού» ήταν για κλάματα και ο Σμιθ με ένα ακόμα κάρφωμα έκανε το 29-17. Ο Παναθηναϊκός ενώ έμοιαζε να αρχίζει να ρολάρει στην επίθεση και να κυκλοφορεί πιο σωστά την μπάλα (29-19) στην άμυνα… γκρέμιζε τα πάντα, δίνοντας ελεύθερα σουτ και χάνοντας τα ριμπάουντ. Λάσμε και Φώτσης «αυτοκτονούσαν» μέσα από την ρακέτα της Μακάμπι χάνοντας ανεπανάληπτα τετ α τετ αλλά… δεν το πλήρωσαν.

Χωρίς μυαλό στην επίθεση

Η άμυνα του Παναθηναϊκού άρχισε να «σφίγγει» και ο Νίκος Παππάς με δύο κλασικές του φάσεις έκανε το 2/2 στον αιφνιδιασμό για τους «πράσινους» και πήγε το σκορ στο 29-23. Η Μακάμπι με μία ακόμα βολή να κάνει το 30-23 και να σκοράρει μετά από 5 λεπτά αφλογιστίας. Ο Μαυροκεφαλίδης, με την σειρά του, έβαλε τέλος την τρίλεπτη αφλογιστία της ομάδας του, 30-25, αλλά ο Τζειμς εξέθεσε και πάλι τον Έλληνα σέντερ, έκανε το 32-25 και τον έστειλε στον πάγκο. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί στον επιθετικό του προσανατολισμό αλλά στην άμυνα έκανε την δουλειά του παρά τις δυσκολίες που του έβαζαν και οι διαιτητές. Τελικώς οι «πράσινοι» τελικώς, με επιμέρους σκορ στην δεύτερη περίοδο 11-17, κατάφεραν να μειώσουν σε 36-29.   

Αντιδρούσε αλλά…

Στα πρώτα δυόμιση λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου η Μακάμπι έκανε ένα 5-0 και προηγήθηκε με 41-29 και την διαφορά να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο, 45-31, έπειτα από κάρφωμα του Σμιθ. Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να περάσει την μπάλα στο «ζωγραφιστό» με τον Στεφάν Λάσμε να δικαιώνει αυτήν την επιλογή. Ο σέντερ του «τριφυλλιού» με 4 σερί πόντους να κάνει το 45-35 στο 25’. Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, συμπλήρωσαν τα πέντε ομαδικά φάουλ και οι παίκτες του Πεδουλάκη είχαν ένα ακόμα «όπλο» στην διάθεσή τους. Ο Διαμαντίδης έχασε μια ακόμα ευκαιρία να μειώσει κι άλλο και ο Ίνγκλις με τρίποντο έκανε το 50-37. Άμεση απάντηση από τον Ματσιούλις ο οποίος έκανε το 50-40. Ο Ούκιτς στην πρώτη καλή φάση του στην βραδιά πήρε του Ισραηλινούς… παραμάζωμα και έκανε το 50-42 στο 28’. Ο Γκιστ με γκολ-φάουλ έκανε ακόμα πιο αισθητή την.. επιστροφή του Παναθηναϊκού, αλλά ο «Σόφο» ήταν σε εκπληκτική βραδιά και συνέχισε να «πληγώνει» την πρώην ομάδα του, 56-45.

Δεν τα κατάφερε

Για τέταρτο διαδοχικό δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ άσχημα, αλλά και πάλι κατάφερε με τρίποντο του Νίκου Παππά να ρίξει την διαφορά κάτω από τους 10 πόντους και να ελπίζει. Το 58-50, όμως, έγινε άμεσα 60-50. Οι «πράσινοι» όμως δεν τα παρατούσαν και με κορυφαίο τον Λάσμε και πολύ καλό τον Παππά πήγαν το σκορ στο 60-54. Η Μακάμπι όμως είχε και πάλι απάντηση και 63-54. Στο 35’ οι παίκτες του Πεδουλάκη είχαν μειώσει ακόμα περισσότερο, 63-57, αλλά ο Μπλου με ένα τρίποντο «μαχαιριά» έκανε το 66-57 και στην επόμενη φάση ο Λάσμε χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ. Ο Χίκμαν με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το 69-58 και ουσιαστικά έβαλε τέλος στις ελπίδες του «τριφυλλιού».
 
Δεκάλεπτα: 25-12, 36-29, 56-47, 75-68   

Μακάμπι (Μπλατ): Ράις 2, Τζέιμς 12, Σμιθ 10, Χικμαν 13, Ίνγκλις 14, Τάιους, Πνίνι, Κοέν, Οχαγιόν 2, Μπλου 14, Λάντεσμπεργκ, Σχορτσανίτης 8

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 8, Κάρι 2, Μπατίστ 2, Φώτσης 8, Ούκιτς 2, Λάσμε 13, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 5, Γκιστ 7, Παππάς 12, Γιάνκοβιτς, Ματισούλις 7

Θυμηθείτε την εξέλιξη του παιχνιδιού:

{coveritlive}b5d4d605c1{/coveritlive}



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved