Ολυμπιακός: Παρέμεινε αήττητος (photos)

Ολυμπιακός: Παρέμεινε αήττητος (photos)

Συνέχεια στην αήττητη πορεία του στην Ευρωλίγκα έδωσε ο Ολυμπιακός που επικράτησε και της Σιένα, με 70-62, στο «Nelson Mandela Forum».

Ο αγώνας στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του Σέντρικ Σίμονς, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για εξάρθρωση ωμοπλάτης. Δεν σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, που βρέθηκαν στο κλειστό της Φλωρεντίας και ενίσχυσαν την ομάδα τους να φθάσει στο δεύτερο φετινό «διπλό» της. Ντάνστον, Σπανούλης, Μπέγκιτς και Λοτζέσκι είχαν από εννέα πόντους, με τον πρώτο να έχει ακόμα εφτά ριμπάουντ και τρία κλεψίματα και τον τελευταίο πέντε ριμπάουντ, δύο κλεψίματα και άλλες τόσες ασίστ. Από τους ηττημένους, Ροτσέστι και Ίνγκλις είχαν από 13 πόντους, με το δεύτερο να έχει ακόμα πέντε ριμπάουντ, ένα κλέψιμο, δύο ασίστ και ένα κόψιμο.

Οι Πειραιώτες κάθε άλλο παρά υποτίμησαν την αντίπαλό τους. Ξεκίνησαν συγκεντρωμένα τον αγώνα και προηγήθηκαν με 20-8, με τους Πρίντεζη και Μπέγκιτς να τους οδηγούν επιθετικά. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 56% ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα, τη στιγμή που η Σιένα περιορίστηκε στο 26%, και απολύτως λογικά προηγήθηκε με 25-15 στο 13’ και με 29-17 δύο λεπτά αργότερα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, κυρίως με τους Ροτσέσκι και Ίνγκλις, αλλά στην εξίσωση δεν άργησαν να μπουν από τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα και οι Ντάνστον και Λοτζέσκι, για το 36-20 του 29’. Το ημίχρονο έκλεισε στο +13 για την ελληνική ομάδα (23-36), που θα μπορούσε να είχε ακόμα μεγαλύτερη διαφορά εάν απέφευγε τα λάθη και εκμεταλλευόταν σωστά τους αιφνιδιασμούς.

Δεν άλλαξε η κατάσταση στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει στο 43-26 και τη Σιένα να έχει ξεσπάσματα (35-46 στο 24’ και  49-56 στο 32’), αλλά τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να βρίσκουν άμεσα τις απαντήσεις (49-64 στο 36’). Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και, επί της ουσίας, δεν κινδύνεψαν να χάσουν τη νίκη στη Φλωρεντία ακόμα και όταν ο αντίπαλός τους, με το Χάκετ, έκανε την απέλπιδα προσπάθειά του να «κλέψει» το ροζ φύλλο (60-65, με 49’’ να απομένουν). Ο Βασίλης Σπανούλης με 2/2 βολές, ο Ματ Λοτζέσκι με 1/3 και ο Μπράιαν Ντάνστον με κάρφωμα διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Δεκάλεπτα: 11-20, 23-36, 42-54, 62-70.
Σιένα (Κρέσπι): Βιτζιάνο 5 (1), Χάντερ 6, Κουρνού 3, Ροτσέστι 13 (1), Κάρτερ 4, Ρες 5 (1), Όρτνερ 2, Χάκετ 6, Ίνγκλις 13 (2), Γκριν 5 (1).
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 4, Λο 6 (1), Ντάνστον 9, Σπανούλης 9 (1), Περπέρογλου 8, Σλούκας 4, Σίμονς, Μπέγκιτς 9, Πρίντεζης 6, Μάντζαρης 6 (2), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 9 (2).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Σιένα - Ολυμπιακός μέσα από το live του Onsports

{coveritlive}7cc9f4dead{/coveritlive}



Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved