Παναθηναϊκός: Στο τέλος το… πλήρωσε (photos)

Παναθηναϊκός: Στο τέλος το… πλήρωσε (photos)

Σοκ για τον Παναθηναϊκό στα «Δύο Αοράκια» και ήττα από την Λοκομοτίβ Κούμπαν με 72-69, με τρίποντο του Σιμόν στο... μηδέν, με τους πράσινους να κάνουν μια ακόμη μεγαλειώδη ανατροπή, αλλά να χάνουν το ματς στα... σημεία.

Την δεύτερη ήττα του στην Ευρωλίγκα γνώρισε στην Κρήτη ο Παναθηναϊκός από την Λοκομοτίβ Κούμπαν με σκορ 72-69. Οι «πράσινοι» μετά από ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο προσπάθησαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, έφεραν το ματς στα ίσια 6 δεύτερα πριν από το τέλος, αλλά στην τελευταία επίθεση ο Σιμόν με τρίποντο χάρισε την νίκη στην ομάδα του με 72-69.

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν το… χειρότερο δυνατό για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν χαλαροί στην άμυνα, ενώ στην επίθεση έδειχναν να έχουν το μυαλό τους περισσότερο στο θέαμα παρά στην ουσία. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να περιμένει… πέντε λεπτά για να πετύχει το πρώτο του καλάθι εντός έδρας, με τον Τζέιμς Γκιστ να μειώνει σε 5-7, με τους «πράσινους» να έχουν σκοράρει μέχρι εκείνη την στιγμή μόνο με βολές. Στην συνέχεια ο Λάσμε προσπάθησε να… αντιγράψει το συμπαίκτη του με ένα κάρφωμα από το.. σπίτι του, αλλά αστόχησε με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην γίνει το 7-7, αλλά η διαφορά να πάει στους 4, 5-9. Στην συνέχεια ένα λάθος του νεοεισελθόντα Νίκου Παππά ανάγκασε τον παίκτη των γηπεδούχων να υποπέσει σε αντιαθλητικό φάουλ και τους Ρώσους να προηγηθούν με 5-12. Μπατίστ και Γκιστ μέσα από το… ζωγραφιστό προσπάθησαν να μαζέζουν την διαφορά, 9-12, αλλά ο Χέντριξ έμοιαζε ασταμάτητος. Με καλάθια του Μπίκοφ και του Μπράουν η ομάδα του Εβγένι Πασούτιν έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη με 12-17.

Τον κράταγε ο Ούκιτς

Στο δεύτερο δεκάλπετο ανέλαβε πρωτοβουλίες ο Ρόκο Λένι Ούκιτς ο οποίος φρόντισε να αντιστρέψει τους όρους του παιχνιδιού. Μετά το γκολ φάουλ του Γιόνας Ματσιούλις (ο Λιθουανός αστόχησε στην βολή) ακολούθησαν δύο μεγάλα τρίποντα από τον Κροάτη και το σκορ έγινε 20-22 στο 15’. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τρίποντο αλλά 4 πόντοι από τους Λάσμε και Φώτση έφεραν τον Παναθηναϊκό σε απόσταση βολής, 24-25. Ο Ούκιτς συνέχιζε το… κρεσέντο του, 26-27, με την άμυνα του «τριφυλλιού» να βγάζει εμφανώς πολύ περισσότερη ενέργεια. Την ίδια ώρα ο Πεδουλάκης είχε δίδυμο ψηλών τους Γκιστ και Λάσμε και τον Αντώνη Φώτση να παίζει στο «3». Ο Γκιστ με τρίποντο έφερε το ματς στα ίσια, 29-29 στο 18’. Η Λοκομοτίβ, όμως, δεν επηρεάστηκε καθόλου από την… επανεμφάνιση του «τριφυλλιού» και με 4 σερί πόντους του Μπράουν βρέθηκε στο 29-33. Ο Παναθηναϊκός έχασε τις ευκαιρίες να περάσει μπροστά και ο Γιασάιτις στην τελευταία επίθεση των Ρώσων με σουτ τριών πόντων έκανε το 31-36.

Τραγικός στην άμυνα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ρόκο Λένι Ούκιτς να δίνει την… σκυτάλη του σκοραρίσματος στον Νίκο Παππά ο οποίος με πέντε σερί πόντους του «οδήγησε» τον Παναθηναϊκό στο.. καλάθι, 36-38, με τον Γκιστ να πραγματοποιεί ένα ασύλληπτο κάρφωμα και να κάνει το 38-40. Και αντί το κάρφωμα αυτό να γίνει το… έναυσμα για την μεγάλη αντεπίθεση του «τριφυλλιού», οι της Λοκομοτίβ «έτρεξαν» σερί 0-7 και το σκορ έγινε 38-47, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να μην μπορούν να ακολουθήσουν στην άμυνα. Και σαν να μην έφτανε αυτό οι γηπεδούχοι είχαν πολύ κακές επιστροφές στην άμυνά τους, με αποτέλεσμα οι παίκτες της Λοκομοτίβ να ανεβάσουν την διαφορά στους 12 πόντους, 41-53. Ο Παναθηναϊκός επιδείκνυε ένα πολύ κακό πρόσωπο στην επίθεση, χωρίς… καθαρό μυαλό και με την συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα η διαφορά παρέμενε στους 12 πόντους.  

Θρίλερ μέχρι τέλους

Η τελευταία ευκαιρία του Παναθηναϊκού ήταν το τελευταίο δεκάλεπτο. Και ο Παναθηναϊκός πήρε… μπροστά ελέω Νίκου Παππά. Ο Έλληνας παίκτης, έκανε το 43-53 και παρά το τρίποντο που έφαγε στην επόμενη επίθεση ο Παναθηναϊκός, ο Παππάς «χτύπησε» και πάλι με πολύ.. μάγκικο καλάθι, 45-56. Ο Διαμαντίδης βρήκε τον δρόμο για το καλάθι μετά από 33 λεπτά αγώνα και με τρίποντο έκανε το 48-57, ενώ αρχηγός του «τριφυλλιού» έκλεψε την μπάλα και ο Ματσιούλις ύστερα από ασίστ του Νίκου Παππά έκανε το 50-57, βάζοντας… φωτιά στα Αοράκια. Ο Παππάς έχασε δυο φορές την ευκαιρία να μειώσει, αλλά ο Ματσιούλις με σουτ τριών πόντων μείωσε ακόμα περισσότερο, σε 53-57. Ο Παππάς στην επόμενη επίθεση μεγάλωσε ακόμα πιο πολύ το σερί του «τριφυλλιού», φτάνοντας το 10-0, με το ματς να είναι στο 55-57 στο 35΄. Η Λοκομοτίβ μετά από 4 λεπτά «αφλογιστίας» βρήκε τον δρόμο για το καλάθι, 55-59, αλλά ο Ματσιούλις είχε… συνδεθεί και με νέο σουτ έξω από τα 6,75 πήγε το παιχνίδι στον πόντο, 58-59. Ο Καλνιέτις απάντησε με το ίδιο νόμισμα και στο 36’ το σκορ ήταν 58-62. Ο Καλνιέτις με ½ βολές έκανε το 58-63 και ο Λάσμε στην επόμενη φάση αντέδρασε αψυχολόγητα κάνοντας στοιχίζοντας στην ομάδα του. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού χτύπησε τον Ζουκανένκο και χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ με το σκορ να πηγαίνει στο 58-65 στο 37’. Το τάιμ άουτ του Πεδουλάκη φαίνεται πως έπιασε τόπο αφού στα επόμενα 17 δευτερόλεπτα οι «πράσινοι».. έτρεξαν σκορ 5-0 και μείωσαν στους δύο πόντους, 63-65. Ο Γκιστ έβαλε δύο ακόμα πόντους στο σακούλι του Παναθηναϊκού και το ματς στο «Χ», 90 δεύτερα πριν από το τέλος.   Ο Γκιστ έκανε το 66-65 με μία βολή, αλλά ο Σιμόν έδωσε άμεσα την λύση για την ομάδα του, 66-67. Ο Λάσμε έχασε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ και οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν ακόμα πιο τυχεροί αφού ο σέντερ του «τριφυλλιού» χτύπησε την μπάλα με το πόδι και ο χρόνος επίθεσης ανανεώθηκε. Πλέον οι Ρώσοι είχαν 14 δευτερόλεπτα και οι «πράσινοι» πήγαν κατευθείαν για φάουλ. Ο Γιασάιτις με 2/2 βολές έκανε το 66-69 και ο Αργύρης Πεδουλάκης πήρε το τάιμ άουτ για να σχεδιάσει την τελευταία επίθεση έχοντας ακόμα 13 δευτερόλεπτα. Ο Διαμαντίδης έκανε το 69-69, αλλά ο Σιμόν με τρίποντο στην εκπνοή έδωσε την νίκη στην ομάδατου.

Δεκάλεπτα: 12-17, 31-36, 41-53, 69-72

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 3, Κάρι, Μπατίστ 2, Φώτσης 2, Ούκιτς 8, Λάσμε 5, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 18, Παππάς 13, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 10

Λοκομοτίβ Κούμπαν (Πασούτιν): Γκριγκόριεφ, Μπράουν 13, Ουίλιαμς, Χέντριξ 10, Καλνιέτις 7, Μπίκοφ 11, Λικόντεφ, Γιασάιτις 14, Κόλιουσκιν, Ζούμπκοφ 1, Ζουκανένκο 7, Σιμόν 9

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης.

{coveritlive}71f7a97291{/coveritlive}



Τελικός Conference League, Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: «Ντύθηκε» στα χρώματα του τελικού και το Θησείο
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: «Ντύθηκε» στα χρώματα του τελικού και το Θησείο
ΠΑΟΚ: Έξαλλοι πανηγυρισμοί στο Βικελίδης - Πήρε «φωτιά» η Τούμπα για το 4ο Πρωτάθλημα! (pics)
ΠΑΟΚ: Έξαλλοι πανηγυρισμοί στο Βικελίδης - Πήρε «φωτιά» η Τούμπα για το 4ο Πρωτάθλημα! (pics)
Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΑΟΚ: Η τελική βαθμολογία της Super League
Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΑΟΚ: Η τελική βαθμολογία της Super League
Άρης – ΠΑΟΚ 1-2: Πρωταθλητής Ελλάδος με θρίαμβο στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου!
Άρης – ΠΑΟΚ 1-2: Πρωταθλητής Ελλάδος με θρίαμβο στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved