Παναθηναϊκός: Τους... διάβασε Παππάς! (photos)

Παναθηναϊκός: Τους... διάβασε Παππάς! (photos)

Μυθική εμφάνιση από τον Νίκο Παππά, τεράστια επίδειξη ψυχής από τον Παναθηναϊκό και «καρυδάτη» ανατροπή από το -15 του ημιχρόνου, σε μια μεγαλειώδη νίκη του επί του Ερυθρού Αστέρα στην παράταση (86-90), στην κολασμένη ατμόσφαιρα της Χάλα Πιονίρ

Με τον Νίκο Παππά να δίνει πραγματικό ρεσιτάλ μέσα στην «κολασμένη» «Χάλα Πιονίρ» ο Παναθηναϊκός κατάφερε να νικήσει τον Ερυθρό Αστέρα αλλά και τον… τραγικό του εαυτό. Οι «πράσινοι» με πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος και στην παράταση, 90-86, κάλυψαν την πολύ κακή τους παρουσία στο πρώτο μέρος και κατάφεραν να πάρουν μια σπουδαία νίκη στο έξτρα πεντάλεπτο. Ο Έλληνας παίκτης έκανε ότι ήθελε τους «ερυθρόλευκους» της Σερβίας τελειώνοντας το ματς με 24 πόντους.

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν ολοφάνερο πως ο Αργύρης Πεδουλάκης προτίμησε να ρίξει στο παρκέ μια πεντάδα γεμάτη.. εμπειρίες. Διαμαντίδης, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ, Μπατίστ συνέθεταν την πρώτη πεντάδα με τον Μάικ Μπατίστ να είναι σε «καυτό» βράδυ και να οδηγεί την ομάδα του. Είναι χαρακτηριστικό πως ο σέντερ του «τριφυλλιού» έβαλε την ομάδα του σε θέση.. οδηγού με 6-11 στο 5ο λεπτό, έχοντας πετύχει 8 πόντους. Οι γηπεδούχοι, όμως, απάντησαν άμεσα με τμπροστάρη τον Μπάζιτς και με σερί 5-0 έφεραν και πάλι το ματς στα ίσια. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε εκ νέου με κάρφωμα του Γκιστ, αλλά από εκεί και έπειτα οι «πράσινοι» σταμάτησαν να παίζουν… άμυνα.

Τα προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι ήταν κάτι παραπάνω από εμφανή με τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη να χάνουν τις προσωπικές «μονομαχίες» και να μην μπορούν να ακολουθήσουν. Το 11-13 έγινε 21-17 με τους Τζένκινς και Μπλάζιτς να είναι… ασταμάτητοι και τον Έλληνας τεχνικός να προσπαθεί να βρει λύσεις. Ο Μπράμος ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από την λήξη του δεκαλέπτου με σουτ τριών πόντων έκανε το 23-22, αλλά ο Ραμέλ Κάρι με ένα τελείως απερίσκεπτο φάουλ στο κέντρο δώρισε στον Σιλμπ τρεις βολές με τις οποίες οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 26-22.

Το πολύ… άσχημο πρόσωπο του Παναθηναϊκού

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι παίκτες του Αστέρα άνοιξαν ακόμα περισσότερο την διαφορά, 2822, αλλά ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση. Αποτέλεσμα να βγει ξεμαρκάριστο τρίποντου του Διαμαντίδη στην γωνία και το σκορ να γίνει 28-25 στο 11’. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» όμως στην συνέχεια ήταν τραγικά άστοχος με τον Παναθηναϊκό να χάνει πολλές ευκαιρίες για να πάρει τα ηνία του αγώνα. Αντίθετα οι γηπεδούχοι με τους Σιμόνοβιτς και Κάτιτς είχε επιβάλλει τον ρυθμό τους και προηγήθηκαν με 36-27. Οι Σέρβοι γύρισαν την άμυνά τους σε ζώνη και ο Παναθηναϊκός με πέντε πόντους του Παππά μείωσε σε 38-33. Ο Σιμόνοβιτς με τρίποντο απάντησε άμεσα και στην συνέχεια ο Μπλάζιτς τιμώρησε τις περιστροφές στην άμυνα των «πράσινων» αλλά και τις πολύ κακές επιστροφές τους. Ο Μπλάζιτς… οργίαζε και με τον 12ο πόντο του έκανε το σκορ 48-33 με την διαφορά να ανεβαίνει σε… επικίνδυνα σημεία.

Αμυνα για Οσκαρ και Παππάς έκαναν την διαφορά

Οι «πράσινοι» ήξεραν πολύ καλά ότι για να ξαναμπούν στο ματς θα έπρεπε να αντιδράσουν άμεσα. Και το έκαναν με… πρωτεργάτη τον Νίκο Παππά ο οποίος έκανε άνω κάτω την άμυνα των Σέρβων και έφερε… τούμπα το παιχνίδι. Ο Έλληνας παίκτης ήταν φοβερός σε άμυνα και επίθεση. Εκτελούσε, τάπωνε, μοίραζε ασίστ και ο Παναθηναϊκός με σερί 0-12 πήγε το σκορ στο 48-45. Είναι χαρακτηριστικό πως οι γηπεδούχοι έκαναν πέντε λεπτά για να βρουν τον δρόμο για το καλάθι, 50-45,  μετρώντας 1/9 επιθέσεις στο τρίτο δεκάλεπτο. Όλα τα λεφτά για τους παίκτες του Πεδουλάκη ήταν η εκπληκτική τους άμυνα που είχε «στραγγαλίσει» τους «ερυθρόλευκους» του Αστέρα. Ο Σιλμπ όμως με τρίποντο έδωσε και πάλι αέρα εννέα πόντων στην ομάδα του, 54-45. Ο Τζένκινς πήγε την διαφορά και πάλι στους 10, 56-45, αλλά ο Μαυροκεφαλίδης προσπαθούσε να κρατήσει την ομάδα του κοντά, 56-48.

Παράταση και πάλι…

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό, αφού ο Τζένκινς με τρίποντο πήγε την διαφορά και πάλι πάνω από τους 10 πόντους, 59-48. Ο Παππάς όμως ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο Έλληνας παίκτης ήταν εντυπωσιακός και με έξι σερί πόντους του έκανε το 62-54 και έδωσε ζωή στο «τριφύλλι». Στην συνέχεια ο Διαμαντίδης έβαλε ένα πολύ μεγάλο καλάθι, αλλά ο0ι διαιτητές… ανακάλυψαν βήματα και στέρησαν από τους «πράσινους» μια μεγάλη ευκαιρία. Οι διαιτητές έστελναν με… περισσή άνεση τους Σέρβους στις βολές, 64-54 στο 35΄, αλλά ο Γιόνας Ματσιούλις βρήκε στόχο από τα 6,75 και έκανε το 64-57. Ο Μπράμος ακολούθησε τα βήματα του… φίλου του και με ένα ακόμα τρίποντο μείωσε ακόμα περισσότερο «γράφοντας» το 64-60 στο 36’. Ο Ματσιούλις συνέχισε να είναι συνδεδεμένος με το αντίπαλο καλάθι και… 66-63 . Ο Διαμαντίδης στο 38΄με το δεύτερο τρίποντό του έπειτα από εννέα προσπάθειες έκανε το 67-66και ο Νίκος Παππάς με φοβερό γκολ φάουλ έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του με 67-69.  Η σκυτάλη πέρασε στα χέρια του Διαμαντίδη και με 2/2 βολές το σκορ έγινε 67-71. Ο Ραντένοβιτς απάντησε με το ίδιο νόμισμα, 69-71. Το ματς είχε πάει την ρουλέτα των βολών με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να ευστοχεί στη μία και το σκορ στο 69-72.  Ο Μπλάζιτς 34 δεύτερα πριν από την λήξη του αγώνα αστόχησε σε τρίποντο, ο Λάσμε πήρε το ριμπάουντ και το φάουλ και με μία βολή έκανε το 69-73. Οι γηπεδούχοι και πάλι στους 2 πόντους πίσω και ο Διαμαντίδης και πάλι στις βολές. Το σκορ 71-74, με τον Σιλμπ με τρίποντο στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα να κάνει το 74-74.

Με το ξεκίνημα της παράτασης ο Μπράμος με τρίποντο τιμώρησε την ζώνη των Σέρβων κάνοντας το 77-74 και ο Ματσιούλις με νέο τρίποντο απάντησε στο καλάθι του Τζέκινς, 76-80. Ο Μαριάνοβιτς μερικές φορές έμοιαζε να παίζει χωρίς αντίπαλο, 78-80, όπως ακριβώς και ο Παππάς, 78-82. Ο Μπατίστ έκανε το 80-84, με τους διαιτητές να κλείνουν τα μάτια σε φάουλ του Μπλάζιτς και ο τελευταίος να κλέβει την μπάλα και να κάνει το 82-84. Ο Διαμαντίδης με δύο ακόμα βολές «έγραψε» το 82-86 και ο Σιλμπ με ένα… απίθανο καλάθι με ταμπλό και σπάσιμο της μέσης, μείωσε και πάλι στους δύο, 84-86. Η εμπειρία του Μπατίστ «μίλησε» και πάλι 84-88. Ο Σιλμπ διατήρησε την διαφορά στους δύο, 86-88 και ο Ματσιούλις με ολίγη από… περιπέτεια έκανε το 86-90 και έδωσε την τεράστια νίκη στην ομάδα του..  
 
Δεκάλεπτα: 26-22, 48-33, 56-48, 74-74, 86-90

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Τσβέτκοβιτς, Μίτροβιτς 2, Λάζιτς, Μπλάζιτς 14, Σιμόνοβιτς 7, Μαριάνοβιτς 4, Ραντένοβιτς 10, Κάτιτς 12, Ρίστιτς, Νέλσον 1, Τζένκινς 17, Σιλμπ 19

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 9, Κάρι, Μπατίστ 11, Φώτσης, Ούκιτς, Λάσμε 7, Μαυροκεφαλίδης 7, Διαμαντίδης 12, Γκιστ 2, Παππάς 24, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 13

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το Onsports.

{coveritlive}e4c784d9c3{/coveritlive}



Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved