«Στη σωστή κατεύθυνση»

«Στη σωστή κατεύθυνση»

Να… ξεμπερδεύει με την υπόθεση πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης συμβουλεύει τον Ολυμπιακό ο Ντέιβιντ Ρίβερς με συνέντευξή του στον «ΓΑΥΡΟ».

Ο Αμερικανός πλέι μέικερ ξεκαθαρίζει ακόμα πως για να φθάσεις στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας πρέπει οι παίκτες να δείξουν «συνέπεια και συνέχεια» στο παιχνίδι τους, ενώ θεωρεί πως η ομάδα: «Δείχνει να μην έχει φτάσει στο “ταβάνι” της απόδοσής της».

-Ποια είναι η άποψή σας για τον φετινό Ολυμπιακό;
«Αναμφίβολα πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα που είναι ικανή να πάει στο Φάιναλ Φορ Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, έχω κάποια ερωτήματα ακόμη, όπως για παράδειγμα εάν θα καταφέρει να δείξει συνέπεια και συνέχεια στο παιχνίδι της. Αυτά είναι τα δύο κυριότερα στοιχεία για να κατακτήσει μία ομάδα την Ευρωλίγκα και γνωρίζω πως οι φίλοι του Ολυμπιακού αυτό ονειρεύονται και όχι απλώς την παρουσία της ομάδας στη Βαρκελώνη. Μέχρι τώρα θεωρώ ότι δεν είναι συνεπής στον τρόπο που αγωνίζεται, αφού βλέπω κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της».

-Ο φετινός Ολυμπιακός βρέθηκε σε τέσσερα παιχνίδια με την πλάτη στον τοίχο και κατάφερε να τα κερδίσει όλα. Αυτό είναι δείγμα μεγάλης ομάδας;
«Σίγουρα είναι ένα θετικό σημάδι και αποδεικνύει πως η ομάδα βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση προς όλους τους στόχους της. Γνωρίζω τις σπουδαίες νίκες όπως μέσα στο ΟΑΚΑ και στην Τουρκία με τη Φενέρμπατχτσε, αλλά σε αυτό ακριβώς θα πρέπει να προσθέσουν ένα δύο στοιχεία ακόμα, με βασικότερο -επαναλαμβάνω- τη συνέπεια στο παιχνίδι τους. Η εμπειρία μου και οι γνώσεις μου για το μπάσκετ μου έχουν δείξει πως στα Φάιναλ Φορ χρειάζεται να έχεις τρία πράγματα για να φθάσεις στην κορυφή: συνέπεια, συγκέντρωση και πιστή εκτέλεση του αγωνιστικού πλάνου».

-Τα τελευταία χρόνια περνάς πολύ καιρό στην Ιταλία, άρα έχεις άποψη και για τη Σιένα.
«Κοίτα, η Σιένα είναι σίγουρα μία καλή ομάδα. Το καλοκαίρι που έφυγαν οι Μακιντάιρ, Ντόμερκαντ και Σάτο πίστευα πως δεν θα ήταν τόσο καλοί. Η διοίκηση και ο προπονητής έφεραν νέα πρόσωπα τα οποία έχουν καταφέρει να φτιάξουν ένα ικανό σύνολο. Δεν είναι τόσο σκληρή ομάδα όσο ήταν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά παραμένει ένα καλό σύνολο που αρέσκεται στις προκλήσεις».

-Στην προημιτελική φάση της Ευρωλίγκα η ομάδα που έχει το πλεονέκτημα έδρας προκρίνεται κατά 87,5%. Είναι κι αυτό ένα θετικό στοιχείο στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να πάει Φάιναλ Φορ;
«Οι πιθανότητες είναι για τους ερασιτέχνες και από όσο ξέρω στον Ολυμπιακό είναι επαγγελματίες. Στο τέλος μετράει αν παίζεις καλά και όχι οι πιθανότητες. Ο Ολυμπιακός οφείλει και πρέπει να έρθει στη Σιένα για να κερδίσει το τρίτο παιχνίδι, ούτε καν το τέταρτο. Αυτή είναι η μεγάλη ομάδα. Αν ηττηθεί και στα δύο ματς στη Σιένα και πάει η σειρά σε πέμπτο παιχνίδι τότε θα έχουμε πρόβλημα. Το μυαλό των παικτών δεν θα πρέπει να είναι στο πλεονέκτημα έδρας που έχουν, αλλά στο να τελειώσουν όσο πιο γρήγορα μπορούν την υπόθεση πρόκριση. Ο Ολυμπιακός πρέπει να επιβάλει τα “θέλω” του σε όλα τα παιχνίδια και όχι μόνο σε αυτά που θα γίνουν στο ΣΕΦ».

Ο Ρίβερς ρωτήθηκε και αν ο Ολυμπιακός του σήμερα μοιάζει με την ομάδα που αγωνιζόταν εκείνος, το 1997, η οποία έφθασε στην κατάκτηση του triple crown: «Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλούς παίκτες με πλούσιο ταλέντο, αλλά πιστεύω πως μπορούν να προσφέρουν περισσότερα. Δείχνει να μην έχει φτάσει στο “ταβάνι” της απόδοσής της αυτή η ομάδα και πως μπορεί να ανέβει τουλάχιστον ένα επίπεδο ακόμα. Προσωπικά, θεωρώ ότι πρέπει να παίξουν ακόμα καλύτερη άμυνα, να είναι πιο επιθετικοί όταν αμύνονται. Πρέπει να καταφέρουν μέσα από την άμυνά τους να φτιάχνουν τον ρυθμό τους και να ελέγχουν και τον ρυθμό του αντιπάλου». Σε ερώτηση ποιος είναι ο Ντέιβιντ Ρίβερς του φετινού Ολυμπιακού, ξεκαθάρισε: «Κανείς. Δεν θέλω να συγκρίνω κανέναν με κανέναν. Άλλες εποχές».



Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved