«Κορυφαία ομάδα της Ευρώπης»

«Κορυφαία ομάδα της Ευρώπης»

Για τη μάχη της Σιένα με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα και όχι μόνο μίλησε ο Νίκος Ζήσης στον «Πρωταθλητή».

Ο διεθνής γκαρντ έκανε… ακτινογραφία του αντιπάλου, παραδέχθηκε πώς είναι να παίζεις αντίπαλος σε φίλους και «αδερφούς», ενώ αναφέρθηκε και στον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, τον Ηλία Ζούρο, αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα. Αναλυτικά, η συνέντευξή του…

-Περίμενες αντίπαλο τον Ολυμπιακό ή τη Φενέρ;
«Έβλεπα την ανοδική πορεία του Ολυμπιακού, ήταν ξεκάθαρη. Έδειξε στο Τοπ 16 μεγάλο χαρακτήρα, με 3/3 εκτός έδρας νίκες, δεν είχε καμία σχέση με την κανονική περίοδο! Είναι μια κορυφαία ομάδα της Ευρώπης. Για να πας Φάιναλ Φορ πρέπει να κάνεις μεγάλες νίκες, εκτός έδρας. Ο Ολυμπιακός το έχει ήδη καταφέρει, αυτό ψάχνουμε κι εμείς».

-Πώς εξηγείς την άνοδο μετά την ήττα στην πρεμιέρα;
«Ο Ολυμπιακός βρήκε τη χημεία του παρά τα προβλήματα που είχε. Πέρα από κάποιες σταθερές και ορισμένους παίκτες με μεγάλη αξία, που δέθηκαν μαζί τους, προσέφεραν κι άλλοι. Έπαιξε μεγάλο ρόλο ο Έρτσεγκ που στο “4” πήρε μεγάλα σουτ και “άνοιξε” τις άμυνες. Βοήθησε και τους κοντούς να βρουν χώρους. Μεγάλη ζημιά έκανε και ο Νεστέροβιτς με τα πικ εν ρολ. Έκαναν μεγάλα παιχνίδια και ο Γκόρντον και ο Μαυροκεφαλίδης και δεν φάνηκε καθόλου η απουσία του Μπουρούση. Ο Γιάννης είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Όλοι χρειάζονται σε τέτοιες σειρές. Γύρισε και θα προσφέρει μια αξιόπιστη λύση».

-Πώς νιώθεις που θα παλέψεις για την πρόκριση απέναντι σε φίλους και «αδερφούς»;
«Υπάρχουν παιδιά στον Ολυμπιακό με τα οποία έχω δυνατές σχέσεις. Με τον Βασίλη σίγουρα υπάρχει κάτι παραπάνω από φιλία. Με τον Θοδωρή έχω επίσης πολύ καλή σχέση. Είχαμε κοινές εμπειρίες μαζί και περάσαμε πολλά στη Μόσχα. Τον Γιάννη τον ξέρω από όταν ήταν 16 χρονών. Ο Ντούντα ήταν ο πρώτος μου προπονητής στο υψηλό επίπεδο. Μου έμαθε τι σημαίνει επαγγελματισμός και πειθαρχία! Κάποια στιγμή έρχεσαι αντιμέτωπος με φίλους σου, είναι αναπόφευκτο. Είτε στην προπόνηση είτε στην Εθνική είτε στην ομάδα σου, προσπαθείς να τα δώσεις όλα για να κερδίσεις. Ακόμα και τον αδερφό σου να έχεις απέναντι θέλεις εσύ να είσαι ο νικητής! Στο τέλος θα είμαστε πάλι φίλοι. Με μια μπίρα κι ένα φαγητό θα συζητήσουμε τι έγινε σε μια σειρά».

-Παίζει ρόλο να γνωρίζεις έναν αντίπαλο τόσο καλά;
«Ναι, παίζει μεγάλο ρόλο! Ιδίως σε κρίσιμες στιγμές, όταν κρίνονται αγώνες. Γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας, είναι δεδομένο ότι το “διάβασμα” είναι καλύτερο. Ξέρεις τα πάντα! Έτσι κι αλλιώς αυτά τα ματς είναι ξεχωριστά και μεγάλα από μόνα τους, με τεράστιο κίνητρο. Μην ξεχνάς πως όλοι εμείς έχουμε κάνει αμέτρητες προπονήσεις μαζί».

-Έχεις μιλήσει τις τελευταίες ημέρες με τους φίλους-αντιπάλους σου;
«Πρόσφατα ήμουν δύο ημέρες στη Θεσσαλονίκη και συνάντησα τον Βασίλη. Είχε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Πήγα μαζί με τη γυναίκα μου. Μιλήσαμε πολύ λίγο για μπάσκετ, γιατί είχαμε να βρεθούμε από κοντά από τον Σεπτέμβρη. Περισσότερο είπαμε για το γιο του και για τον δικό μου που τον περιμένουμε να γεννηθεί! Όμορφα πράγματα. Ίσως προσπαθούμε συνειδητά να μη λέμε πολλά και να συγκεντρωνόμαστε στα παιχνίδια».

-Πώς βλέπεις τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή, ποιους υπολογίζετε περισσότερο;
«Στο Τοπ 16 οι πιο σημαντικοί ήταν ο Βασίλης και ο Θοδωρής. Από τους πιο σταθερούς παίκτες της Ευρωλίγκας στα κρίσιμα σημεία. Τρομερά έμπειρος δείχνει ο Νεστέροβιτς. Ο Παπαλουκάς το τελευταίο διάστημα έχει ανέβει πολύ, όλοι ξέρουμε την αξία και την ποιότητά του. Στα δύσκολα ξέρει τι πρέπει να κάνει. Μεγάλο ρόλο θα παίξει και η φυσική κατάσταση. Όπως και οι λύσεις που θα πάρει η κάθε ομάδα από τον ένατο και τον δέκατο παίκτη της. Ο πάγκος και η… διαχείριση είναι σημαντικά στοιχεία. Ο Τεόντοσιτς δεν κάνει τη σεζόν που έκανε πέρυσι, αλλά η ποιότητα και η ικανότητά του στα δύσκολα είναι δεδομένες και πρέπει να την προσέξουμε. Είναι πολύ επικίνδυνος. Μεγαλύτερο κίνητρο θα έχει ο Μπουρούσης, για τους γνωστούς λόγους. Ο Χαλπερίν βοηθάει, ο Γκόρντον αποδεικνύεται πολύ χρήσιμος. Κάποια στιγμή ίσως φαινόταν πως ο Ολυμπιακός δεν διαθέτει πολλές λύσεις, αλλά πλέον λειτουργεί ως ομάδα και αυτό είναι που μετράει».

Ο Νίκος Ζήσης αναφέρθηκε ακόμα στον τραυματισμό του Παναγιώτη Βασιλόπουλου, παραδεχόμενος: «Ανατριχιάζω και μόνο που το σκέφτομαι. Η ζωή πολλές φορές παίζει περίεργα παιχνίδια, δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει η επόμενη ημέρα. Η μοίρα δεν φέρεται καλά στον Παναγιώτη. Είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά που έχουν υπάρξει ποτέ στο ελληνικό μπάσκετ». Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ανδρών από τον Ηλία Ζούρο πρόσθεσε: «Έχουμε ένα νέο προπονητή Έλληνα, που είναι από τους καλύτερους. Η βάση της ομάδας είναι στην καλύτερη μπασκετική ηλικία. Μπορούμε ακόμα να καταφέρουμε πολλά πράγματα. Μακάρι να είναι ο Θοδωρής και ο Δημήτρης μαζί μας, γιατί δεν θα έχουμε να ζηλέψουμε από κανέναν. Ο Ζούρος έχει τη δυνατότητα να φέρει ενθουσιασμο, να μας δώσει έμπνευση για ένα νέο ξεκίνημα. Αυτή η ομάδα έχει ιστορία, φανέλα και σίγουρα παρόν και μέλλον».

Κλείνοντας, μίλησε για την αναβολή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας: «Κάνουμε κακό στους ίδιους τους εαυτούς μας. Έχουμε τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και αντί να διαφημίζουμε το προϊόν, το κάνουμε τριτοκοσμικό», αλλά και την Α1: «Η ανοργανωσιά κάνει το μπάσκετ στην Ελλάδα να χάνει την αξία του. Φέτος το πρωτάθλημα είναι το χειρότερο ever!».



Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved