Δεν χαλαρώνει ο Ναβάρο!

Δεν χαλαρώνει ο Ναβάρο!

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο μίλησε για τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό, τα τρικ του Ομπράντοβιτς και τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται αύριο τον Παναθηναϊκό στο Palau Blaugrana και ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο ξεκαθάρισε ότι το πλεονέκτημα έδρας μπορεί να μην σημαίνει απολύτως τίποτα στη σειρά με τους «πράσινους»! Ο La Bomba παραχώρησε συνέντευξη στην El Mundo Deportivo και ξεκαθάρισε ότι οι «μπλαουγκράνα» πρέπει να «πεθάνουν» στο παρκέ για να κερδίσουν. Αναλυτικά…

-Πως είναι η κατάσταση στην Μπαρτσελόνα σε αυτή την κρίσιμη φάση της σεζόν;
«Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για τα playoffs της Ευρωλίγκα. Δουλέψαμε σκληρά για τις αναμετρήσεις των προημιτελικών με τον Παναθηναϊκό και ξέρουμε καλά ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα! Κερδίσαμε στα 23 από τα τελευταία 24 παιχνίδια όμως δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε σε καμία περίπτωση. Έχουμε στο μυαλό μας τι συνέβη στους περσινούς τελικούς της ACB, όταν γνωρίσαμε δυο συνεχόμενες ήττες στο Palau Blaugrna ενώ δεν είχαμε χάσει ξανά δυο συνεχόμενες φορές μέσα στη χρονιά! Πρέπει να κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και σε αυτή την περίπτωση, το πρώτο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό».

-Αλήθεια; Σκέφτεστε ακόμα τα περσινά παιχνίδια με την Κάχα Λαμποράλ;
«Σίγουρα! Αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι το πλεονέκτημα έδρας μπορεί να μην σημαίνει απολύτως τίποτα και ότι πρέπει να ‘’πεθάνεις’’ στο παρκέ για να κερδίσεις! Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ έμπειρη ομάδα με έναν προπονητή που έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά τα παιχνίδια».

-Πριν ολοκληρωθεί το TOP-16 υπήρχαν τρεις πιθανοί αντίπαλοι για την Μπάρτσα. Η Λιέτουβος Ρίτας, η Κάχα Λαμποράλ και ο Παναθηναϊκός. Θεωρητικά η ελληνική ομάδα είναι η πιο επικίνδυνη, αν και αυτό σημαίνει ότι η Μπαρτσελόνα θα έχει μεγαλύτερο κίνητρο και συγκέντρωση αφού ο αντίπαλός της διαθέτει σπουδαίο όνομα. Συμφωνείς με αυτή την άποψη;
«Ναι, ναι, χωρίς αμφιβολία. Ο Παναθηναϊκός έχει σπουδαίο όνομα και αυτό σημαίνει ότι πρέπει το επίπεδο συγκέντρωσής μας να είναι στο 100%! Η αλήθεια είναι ότι εμείς θέλαμε την πρώτη θέση στον όμιλό μας στο TOP-16 και δεν είχαμε ιδιαίτερη προτίμηση σε αντίπαλο. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στη δική μας προσπάθεια και κερδίσαμε όλα τα παιχνίδια στον όμιλο. Τελικά προκριθήκαμε στα playoffs της Ευρωλίγκα ενώ σε αυτή τη φάση όλες οι ομάδες είναι πολύ επικίνδυνες».

-Ο Παναθηναϊκός έχει πολλά πλεονεκτήματα και υπερέχει της Μπαρτσελόνα σε κάποια σημεία του παιχνιδιού. Ποιο νομίζεις ότι θα είναι το κλειδί στις μεταξύ σας αναμετρήσεις;
«Ο ρυθμός του παιχνιδιού θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τα παιχνίδια. Θα προσπαθήσουν να κάνουν το παιχνίδι τους, που είναι σχετικά πιο αργό σε σχέση με το δικό μας. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να βρούμε ρυθμό. Επίσης η άμυνα στον Διαμαντίδη είναι πολύ σημαντική. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ ταλαντούχα ομάδα, διαθέτει σπουδαίους παίκτες στη θέση ‘’3’’ και μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπορούν να παίξουν στο low-post όμως θα βρούμε λύσεις για να τους αντιμετωπίσουμε».

-Περιμένετε κάποια τρικ ή εκπλήξεις στην τακτική από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς;
«Ξέρουμε καλά ο ένας τον άλλον όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο αφού η σειρά θα είναι μεγάλη. Ο Ομπράντοβιτς είναι πολύ έμπειρος. Πραγματικά δεν ξέρω, θα δούμε στο πρώτο παιχνίδι».

-Σε προσωπικό επίπεδο, υπάρχουν στιγμές που δείχνεις ασταμάτητος. Έχεις πραγματικά αυτό το συναίσθημα όταν αγωνίζεσαι;
«Λοιπόν, αυτό συμβαίνει κάποιες στιγμές. Υπάρχουν όμως και άλλες στιγμές που είσαι σωματικά και πνευματικά κουρασμένος. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το πώς θα εξελιχτεί το παιχνίδι και για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσεις. Αυτή ακριβώς είναι η ομορφιά του μπάσκετ».



Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved