Ολυμπιακός: Νικηφόρα πρεμιέρα (photos)

Ολυμπιακός: Νικηφόρα πρεμιέρα (photos)

Με το… δεξί ξεκίνησε την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του στη φετινή Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός, κερδίζοντας με 69-61 τη Μάλαγα.

Μουδιασμένα ξεκίνησαν οι Πειραιώτες, αντίθετα με τη Μάλαγα που εκμεταλλεύτηκε τη καλή φόρμα της και έλεγξε το ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι Ισπανοί δεν αστειεύονταν όταν, πριν από τον αγώνα, έλεγαν πως έρχονται στο ΣΕΦ για τη νίκη και το απέδειξαν εντός παρκέ. Τα γρήγορα φάουλ του Ντάνστον αποτέλεσαν πλήγμα για το Γιώργο Μπαρτζώκα, αλλά οι Σλούκας και Σπανούλης έδωσαν λύσεις από την περιφέρεια. Η Μάλαγα δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την αδυναμία του Ολυμπιακού στη ρακέτα και προηγήθηκε με 33-26 στο ημίχρονο.

Δεν άλλαξε η κατάσταση στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους Πειραιώτες να μειώνουν σε 45-44 αποκλειστικά λόγω της ευστοχίας τους από τα 6,75μ. Με διαδοχικά τρίποντα των Πρίντεζη, Λοτζέσκι και Πέτγουεϊ οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα επέστρεψαν στη διεκδίκηση της νίκης, από το 35-45 στο 28’. Ιδανικά ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Πέτγουεϊ να φέρνει την ομάδα του μπροστά στο σκορ, με 51-46, στο 32’. Στο «καυτό» φαληρικό στάδιο οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν την κατάσταση, πήραν τον έλεγχο κι έφθασαν στην κατάκτηση της πρώτης νίκης τους στη φετινή Ευρωλίγκα, χωρίς να απειληθούν στα τελευταία λεπτά.

Ο Ολυμπιακός τελείωσε τον αγώνα με συνολικά 11/26 τρίποντα και πρώτους σκόρερ τον Μπρεντ Πέτγουεϊ και Βασίλη Σπανούλη, από 13 πόντους έκαστος. Ο πρώτος είχε και τέσσερα ριμπάουντ και ο δεύτερος πέντε ασίστ, ένα ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και πέντε λάθη που δεν στοίχισαν στην ομάδα του. Από τους ηττημένους ο Φραν Βάσκεθ είχε 12 πόντους, όσους και ο Γκόραν Ντράγκιτς.

Δεκάλεπτα: 18-22, 26-33, 44-45, 69-61.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 13 (3), Λο, Ντάνστον 3, Σπανούλης 13, Περπέρογλου 4, Σλούκας 8, Σίμονς 4, Πρίντεζης 9, Μάντζαρης 3, Λοτζέσκι 12 (3).
Μάλαγα (Πλάθα): Κόντε, Σαμπόνις 2, Βιδάλ 2, Κάλογουεϊ 3, Σουάρες 8, Γκρέιντζερ 4, Βάσκεθ 12, Κουζμίνσκας, Ντράγκιτς 12, Χετσεμάιερ 8, Κανέρ-Μέντλεϊ 9, Στίματς 1.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα, από το ΣΕΦ, μέσα από το live του Onsports

{coveritlive}76b8b7aec5{/coveritlive}



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved