Ίβκοβιτς: «Να δείξουμε τι αξίζουμε»

Ίβκοβιτς: «Να δείξουμε τι αξίζουμε»

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για τους επικείμενους αγώνες με τη Σιένα για τους «8» της Ευρωλίγκα…

Οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν τους πρωταθλητές Ιταλίας και θέλουν δύο νίκες για να αποκτήσουν προβάδισμα για την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να τονίζει για τους συγκεκριμένους αγώνες...

«Όπως ξέρετε ξεκινάμε τα πλέι οφ και όλο το σαββατοκύριακο δουλέψαμε σκληρά στην προπόνηση. Τώρα είμαστε στους «8» και ξέρουμε ότι όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Δεν είναι θέμα μόνο το πρώτο παιχνίδι. Πρέπει να ετοιμάσουμε και την ενέργεια των παικτών μας για δύο αγώνες, αφού παίζουμε Τρίτη και Πέμπτη. Πιστεύω πως η ψυχολογία και ο ρυθμός είναι πιο τα πιο σημαντικά πράγμα για αυτά τα παιχνίδια. Δεν πίεσα ποτέ τους παίκτες του μου για την πρώτη θέση, ούτε στην πρώτη φάση ούτε στη δεύτερη. Τώρα όμως που φτάσαμε ως εδώ πρέπει να δείξουμε τι αξίζουμε. Η Σιένα έχει δείξει πως έχει πολύ καλή οργάνωση. Το έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια, είναι μία ομάδα που με τα νούμερα είναι η δεύτερη αμυντική ομάδα κρατώντας τους αντιπάλους σε χαμηλό ποσοστό πόντων, αφού δέχεται 66 πόντους μ.ο.

Εμείς από την πλευρά μας δείξαμε βελτίωση πιο πολύ στον έλεγχο του παιχνιδιού και πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε καλές λύσεις και να κάνουμε όσα λιγότερα λάθη γίνεται. Να μην παίξουμε όπως στο παιχνίδι με τον Ηλυσιακό που είχαμε 19 λάθη και καθόλου εύκολα καλάθια. Αμέσως μετά πρέπει να είμαστε έτοιμοι και στο σετ παιχνίδι. Στο πέντε εναντίων πέντε. Εκεί που δεν είμαι καθόλου σίγουρος είναι για την κατάσταση των παικτών μου. Ο Τεόντοσιτς δεν προπονήθηκε στις τελευταίες 4 μέρες, δεν προπονήθηκε ούτε χθες. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης στη θέση του πόιντ γκαρτν

Από τη Σιένα άντε να παίξει ο ΜακΚάλεμπ, αλλά εγώ πιστεύω πως η Σιένα είναι η ίδια ομάδα. Ο Καουκένας και ο ΜακΚάλεμπ είναι πολύ καλοί παίκτες. Μάλιστα ο δευτερος είναι ο καλύτερος παίκτης στη θέση «1» στον πρώτο γύρο. Μετά όμως την ήττα που είχαμε από την Φενερμπαχτσέ Ούλκερ στην πρώτη αγωνιστική του TOP 16 ο ολυμπιακός έγινε πιο ώριμος και έτοιμος. Σε αυτά τα παιχνίδια με τη Σιένα θα θέλουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού για 40 λεπτά. Πιστεύω πως έχουμε δύο μέρες για να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Πλέον ο Μπουρούσης επέστρεψε και πιστεύω πως κοντά στο καλάθι θα έχουμε ένα πλεονέκτημα και θα μας βοηθήσει σημαντικά».

Για την επιστροφή του Γιάννη Μπορούση και την αγωνιστική του συμπεριφορά τη δεδομένη χρονική περίοδο ο «Ντούντα» είπε: «Ο  Μπουρούσης πριν την άδεια είχε ένα σορό προβλήματα. Τώρα πλέον είναι πολύ θετικός, μπήκε δυνατά στην προπόνηση και μπορώ να σας πω ότι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στις προπονήσεις».

Για το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό: «Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να παίξουμε έτσι και σίγουρα ήθελα να κερδίσουμε πιο εύκολα. Όπως είπαν κάποιοι καλύτερα που ήταν ένα τέτοιο παιχνίδι και όχι ένα πολύ εύκολο ματς. Να μην βγούμε ξανά όμως έτσι όπως βγήκαμε σε αυτό το ματς. Πρέπει να δείξουμε στα επόμενα παιχνίδια ότι είμαστε καλύτεροι. Σίγουρα αυτό το παιχνίδι μπορεί να είναι μία προειδοποίηση για να σοβαρευτούν οι παίκτες στη συνέχεια».

Για τον ΜακΚάλεμπ και τη διαφορετικότητα του παιχνιδιού της Σιένα: «Σε αυτά τα παιχνίδι πρέπει να βλέπουμε τον εαυτό μας. Θα ήθελα να παίξουν όλοι οι παίκτες της Σιένα. Αν εμείς συγκεντρωθούμε θα είμαστε καλά. Αυτοί έπαιξαν καλά απέναντι στη Ρεάλ και ένας μεγάλος προπονητής παραιτήθηκε μετά από αυτό το παιχνίδι. Και εμείς με τη Ζαλγκίρις βάλαμε κάποιους στόχους. Δεν είναι δικό μας θέμα τι θα κάνουν οι άλλοι αλλά τι θα κάνουμε εμείς. Περιμένουμε τη βοήθεια του κόσμου να έρθει στο γήπεδο και να μας βοηθήσει».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της Σιένα: «Τα παιχνίδια αυτά σίγουρα είναι παιχνίδια υπό πίεση. Όταν ένας άνθρωπος είναι υπό πίεση είναι πολύ ευχάριστο για τη διοίκηση. Ο Ολυμπιακός δούλεψε πάρα πολύ. Μην περιμένετε τα παιχνίδια αυτά να είναι θεαματικά. Ο κάθε παίκτης πρέπει να βάλει μπροστά την ομαδικότητα και ο Ολυμπιακός να λειτουργήσει σαν ομάδα. Εμείς το έχουμε αυτό περισσότερο από κάθε άλλη φορά».

Για την άψογη αντίδραση που έχει ο Ολυμπιακός στα κρίσιμα παιχνίδια: «Σίγουρα έχουμε τους παίκτες που έχουν τον τρόπο να πάρουν αυτό που θέλουν. Θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού για 40 λεπτά γιατί είμαστε στα πλέι οφ. Είναι μία ευχάριστη πίεση για τους παίκτες. έχουμε τους καλύτερους δημιουργούς και αυτό πρέπει να φανεί και στο γήπεδο».

Για τον Μάρκο Κέσελ: «Ο Μάρκο δεν είναι έτοιμος ακόμη. Βγάζει ένα μέρος της προπόνησης και σίγουρα δεν είναι έτοιμος για τέτοια παιχνίδια».

Για τον Βασιλόπουλο: «Ο Παναγιώτης είναι συνέχεια μαζί μας. Οι παίκτες και όλοι τον έχουμε μέσα στην ομάδα και την καρδιά μας τον επισκέφτηκα πριν τρεις μέρες και ήμασταν κοντά του. Είναι μαζί μας και μας δίνει μεγάλη δύναμη και ενέργεια από τον πάγκο χωρίς να αγωνίζεται».



Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved