«Οι απαντήσεις …στο γήπεδο»

«Οι απαντήσεις …στο γήπεδο»

Ο Νίκος Ζήσης αναφέρθηκε σε συνέντευξη  του στη σειρά αγώνων με τον Ολυμπιακό και τόνισε ότι οι απαντήσεις δίνονται στο γήπεδο όπου και θα φανεί ποιος είναι καλύτερος…

Ο γκάρντ της Σιένα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα  «Βήμα» αναφέρθηκε:

-Στην  αίσθηση του για τις κρίσιμες αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό;

«Πιστεύω ότι και οι δυο ομάδες, που έχουν σημαντικές  παραστάσεις από μεγάλους αγώνες και καθοδηγούνται από έμπειρους προπονητές, θα προετοιμάσουν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Μπορεί ο πρώτος αγώνας να θεωρείται ψυχολογικά δυσκολότερος για τον γηπεδούχο και τάχα πιο προσιτός για τον φιλοξενούμενο, ωστόσο προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχουν κανόνες στα play off. Έχουμε δει αρκετές παραλλαγές να έχουν συμβεί σε πρεμιέρες, οπότε το πιο ασφαλές είναι να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να είμαστε έτοιμοι για κάθε αγώνα χωριστά».

-Στο αν είναι μύθος η πραγματικότητα ότι η Σιένα αγωνίζεται καλύτερα μακριά από την έδρα της

« Θεωρώ ότι είναι μύθος. Ίσα ίσα  ξεκινήσαμε παίζοντας πολύ άσχημα εκτός έδρας, όπως περίπου και ο Ολυμπιακός.Στην πρώτη φάση ο Ολυμπιακός έδειξε να δυσκολεύεται μακριά από το ΣΕΦ, αλλά στο Top-16  κατάφερε να πετύχει τρια σπουδαία «διπλά» , με Ζαλγκίρις, Βαλένθια και Φενέρ εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση του ομίλου του. Το ίδιο συνέβη και στη δική μας περίπτωση. Όσο περνούσε ο καιρός αποκτούσαμε σταθερότητα κλείνοντας με δυο νίκες το Top-16 και χάνοντας το τρίτο μάτς για ένα σουτ. Πρέπει να παραδεχτώ, πάντως, ότι με τον τρόπο παιχνιδιού μας έχουμε αποκτήσει αυτοπεποίθηση και αισθανόμαστε πιο άνετοι μακριά από την Σιένα σε σχέση με την περσινή χρονιά».

-Στο γεγονός ότι κάποιοι θεωρούν την Σιένα «ξεγραμμένη» από το final four

« Είναι λογικό, όπως η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί στη σειρά με τον Παναθηναϊκό , έτσι και ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί στο δικό μας ζευγάρι. Έχει το πλεονέκτημα έδρας. Είναι μια ομάδα η οποία αντλεί περισσότερη δύναμη όταν αγωνίζεται στο ΣΕΦ. Αν όμως κάποιοι μας έχουν «ξεγραμμένους» καλό μας κάνουν. Ούτως η άλλως οι απαντήσεις δίνονται στο γήπεδο, όπου θα φανεί ποιος είναι ο καλύτερος και πιο άξιος να προκριθεί στο final four. Με το σύστημα άλλωστε στις τρεις νίκες, 99% προκρίνεται ο καλύτερος».

-Στο αν παίζει ρόλο οτι είχε συνεργασία παλιότερα με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς

«Για να είμαι ειλικρινείς …όχι τόσο πολύ. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που , 17 χρονών παιδάκι στο πρώτο επαγγελματικό σκαλοπάτι της καριέρας μου είχα προπονητή τον κ. Ίβκοβιτς. Έκεινη η χρονιά αποτέλεσε για μένα το καλύτερο σχολείο, καθώς εκτός από την συνύπαρξη μας στις προπονήσεις, ο κόουτς μου είχε δώσει τη δυνατότητα  να αγωνιστώ σε κρίσιμα σημεία ευρωπαϊκών αναμετρήσεων όπως στα play off της Α1».

-Στο ζευγάρι Μπατσελόνα- Παναθηναϊκός και το αν οι «πράσινοι» έχουν ελπίδες πρόκρισης

«Όλοι θεωρούν φαβορί την Μπαρτσελόνα και αυτό είναι φυσιολογικό δεδομένου ότι είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης ενώ το final four διοργανώνεται στη Βαρκελώνη. Αυτό βέβαια μπορεί να μην είναι απαραιτήτως κακό για τον Παναθηναϊκό. Κάθε άλλο! Για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός θα μπει σε μια σειρά αγώνων με την ταμπέλα του αουτσάιντερ. Για το επίπεδο του είχε μια ασταθή σεζόν. Δεν επέβαλε την κυριαρχία του όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα παίξει καλύτερα και θα χτυπήσει στα ίσια τη σειρά, γιατί έχει προπονητή και παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα για να το κάνει. Από την άλλη, αν η Μπαρτσελόνα βρεθεί στην καλή της μέρα δύσκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί, ειδικά αγωνιζόμενη στην έδρα της. Δεν είναι όμως αχτύπητη, αλλά όπως όλες οι ομάδες παρουσιάζει αδυναμίες, στις οποίες θα επικεντρωθεί ο Παναθηναϊκός. Τώρα το ποια ομάδα θα προκριθεί θα κριθεί στις λεπτομέρειες».



Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved