«Θα ανέβουμε το βουνό»

«Θα ανέβουμε το βουνό»

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ανέβει ένα βουνό αν θέλει να αποκλείσει την Μπαρτσελόνα αλλά μπορεί να το κάνει, σύμφωνα με τον Μάικ Μπατίστ.

Ο Αμερικανός σέντερ του Παναθηναϊκού μίλησε στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» και τόνισε ότι ναι μεν οι «πράσινοι» έχουν πολύ δύσκολο έργο απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης ωστόσο έχουν όλα τα φόντα να τα καταφέρουν και να δώσουν το «παρών» στο Final Four της Βαρκελώνης, αντί για τους οικοδεσπότες «μπλαουγκράνα».

Σύμφωνα με τον Μάικ Μπατίστ, τα δύο πρώτα παιχνίδια στο «Παλάου Σαν Ζόρντι» είναι τα πλέον κρίσιμα της σειράς, ενώ για τις δυσκολίες που έχει η συγκεκριμένη σειρά παιχνιδιών για τους «πράσινους» ο Αμερικανός τόνισε ότι δεν πρέπει στο «τριφύλλι» να μεμψιμοιρούν αλλά να βγάλουν οι ίδιοι την ομάδα από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται στην Euroleague.

«Θα είναι δύσκολα παιχνίδια. Είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης και καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να ανέβουμε ένα βουνό για να πούμε ότι έχουμε πετύχει κάτι ξεχωριστό στη φετινή Euroleague», ήταν τα πρώτα λόγια του Αμερικανού.

Για το πώς προετοιμάζεται η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, επισήμανε: «Θέλουμε να εμφανιστούμε όσο το δυνατό καλύτεροι για να διεκδικήσουμε όλες τις πιθανότητες να βρεθούμε στο final four. Προετοιμαζόμαστε από κάθε άποψη για να πετύχουμε το στόχο μας. Τον ίδιο στόχο έχει και η Μπαρτσελόνα. Ο Παναθηναϊκός έχει πάντα μεγάλους στόχους, γνωρίζουμε τι θα πουν τελικοί και τίτλοι, το δείχνουν τα λάβαρα του συλλόγου στο γήπεδό μας».

Στη συνέχεια, ο Μπατίστ αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας στο Top16 και στην απώλεια του πλεονεκτήματος έδρας: «Αυτά έχει η ζωή και το μπάσκετ. Εμείς φέραμε την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη θέση και δεν πρόκειται να… βάλουμε τα κλάματα. Η ήττα από τη Λιέτουβος μας στοίχισε την πρωτιά αλλά δεν έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε σε αυτό. Πρέπει να κοιτάξουμε την πρόκληση των αγώνων που έρχονται. Σε αυτή τη φάση έτσι κι αλλιώς θα αντιμετωπίζαμε μια πολύ δυνατή ομάδα. Και κάποια στιγμή στο δρόμο για το τρόπαιο θα παίζαμε με την Μπαρτσελόνα, αν δεν ήταν τώρα, θα ήταν στο Final Four».

Ενώ συμπλήρωσε πως… «Μπορεί να είναι και καλύτερα που παίζουμε τώρα μαζί τους. Δουλεύουμε όλη τη σεζόν πολύ σκληρά για να πάμε πολύ ψηλά και το να παίξουμε με την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης είναι ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας για το τι μπορούμε στα αλήθεια να πετύχουμε».

Για το πόσο έτοιμος είναι ο Παναθηναϊκός για τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα, σχολίασε: «Είμαστε έτοιμοι. Εγώ προσωπικά έχω προετοιμαστεί για αυτά τα παιχνίδια για κάποια παιδιά, η εμπειρία θα είναι πρωτόγνωρη, όπως για παράδειγμα οι Βουγιούκας, Καϊμακόγλου, Καλάθης. Αυτοί όμως έχουν και το μεγάλο κίνητρο να παίξουν πρώτη φορά σε final four και αυτό ελπίζω να βγει σε καλό για την ομάδα».

Τέλος, ο Μπατίστ υποστήριξε ότι η κόντρα με τους Καταλανούς, είναι ένα έξτρα κίνητρο για τον Παναθηναϊκό: «Η Μπαρτσελόνα θεωρείται φαβορί και αυτό αποτελεί ένα παραπάνω κίνητρο για εμάς. Έχει το τρόπαιο από πέρσι, έχει τον ίδιο κορμό όμως κι εμείς έχουμε έμπειρους παίκτες. Παίζουμε για πρώτη φορά play off χωρίς πλεονέκτημα έδρας αλλά για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Ξεχωριστή σημασία έχουν τα δύο πρώτα παιχνίδια στην Βαρκελώνη. Θα δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε μια νίκη εκεί και να πάρουμε το πλεονέκτημα. Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τις δυνατότητες για κάτι τέτοιο. Έχουμε τους παίκτες και τον κατάλληλο προπονητή για να το πετύχουμε».



ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved