«Μη μας ξεγράφετε»

«Μη μας ξεγράφετε»

Μόνο… τελειωμένος δεν είναι ο Παναθηναϊκός, παρότι δεν είναι το φαβορί στις αναμετρήσεις του με την Μπαρτσελόνα, για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με την καρδιά του πρωταθλητή, θα δώσουν τα πάντα για να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους σε ακόμα ένα Φάιναλ Φορ. Ο Ρομέιν Σάτο μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα για τη σειρά που ξεκινάει την Τρίτη (22/03) από τη Βαρκελώνη και ξεκαθάρισε πως με «κλειδί» την άμυνα μπορούν να πετύχουν τον στόχο τους.

-Πώς είναι η πρώτη σου σεζόν στον Παναθηναϊκό;

«Μέχρι τώρα όλα είναι καλά. Πρόκειται για ένα νέο κεφάλαιο, μια καινούρια ομάδα για εμένα, στην οποία προσπαθώ να μάθω από σπουδαίους συμπαίκτες και προπονητές. Είμαι εδώ επτά μήνες και έχω ήδη μάθει πολλά. Θα θέλαμε να είμαστε πρώτοι στο Top-16, αλλά χάσαμε κάποια κρίσιμα ματς, ειδικά αυτό με τη Λιέτουβος Ρίτας εντός έδρας. Αυτό ήταν το κλειδί και εξαιτίας αυτού ήρθαμε δεύτεροι. Τώρα, πρέπει να κερδίσουμε ένα ματς στη Βαρκελώνη. Φυσικά, πρόκειται για μια δύσκολη σειρά, αλλά θα είναι και διασκεδαστική».

-Ποιο είναι το δικό σου «scouting report» για την Μπαρτσελόνα, στην οποία έχεις αγωνιστεί στο παρελθόν;
«Αν και αγωνίστηκα λίγο στην Μπαρτσελόνα, την έμαθα πραγματικά καλά όταν έπαιζα στη Σιένα. Μου φαινόταν σαν να παίζαμε κάθε χρόνο αντίπαλοι! Διαθέτει πολύ ταλέντο σε όλες τις θέσεις. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά είναι σειρά αγώνων και όχι ένα παιχνίδι, οπότε τα πάντα έχουν να κάνουν με το πώς θα προσαρμοστούμε».

-Τι θα πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να κερδίσει τους πρωταθλητές Ευρώπης;
«Το πήραν πέρυσι, αλλά κι εμείς είμαστε καλή ομάδα. Θα πρέπει να παίξουμε καλά για να τους κερδίσουμε, αλλά θα πρέπει να κάνουν κι αυτοί το ίδιο για να μας κερδίσουν. Ταιριάζουμε ως ομάδες, ξέρουμε το στιλ με το οποίο αγωνίζονται και ξέρουμε ότι έχουν πολλούς καλούς παίκτες. Το κλειδί θα είναι η άμυνα».

-Πιστεύεις ότι η Μπαρτσελόνα θα έχει περισσότερη πίεση για να υπερασπιστεί τον τίτλο της και να φτάσει στο Φάιναλ Φορ που γίνεται στην έδρα της;
«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είμαστε το αουτσάιντερ αυτή τη στιγμή. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Η Μπαρτσελόνα ήταν πρώτη στον όμιλό της, ενώ είχε το καλύτερο ρεκόρ στο Top-16. Αυτός είναι ένας νέος γύρος, βέβαια. Εμείς θα είμαστε εκεί για να παλέψουμε. Είναι τα πλέι οφ και όλα μπορούν να συμβούν. Ξέρουμε ότι πολύς κόσμος δεν μας υπολογίζει επειδή παίζουμε με την Μπαρτσελόνα, ωστόσο κάθε αγώνας είναι θέμα προσαρμογής και εμείς είμαστε έτοιμοι».

-Τι μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μία σειρά πέντε αγώνων;
«Όλοι ξέρουν ότι ο προπονητής μας, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, είναι ένας από τους καλύτερους. Θα είναι έτοιμος να κάνει αυτό που χρειάζεται. Δεν θα υπάρχουν εύκολα ματς σε αυτή τη σειρά. Ο προπονητής μας θα κάνει το πλάνο του και θα πάρει τις αποφάσεις του κι εμείς θα παίξουμε σε κάθε αγώνα σαν να είναι τελικός. Για εμένα μετρά το ποιος το θέλει περισσότερο. Ελπίζω ότι οι συμπαίκτες κι εγώ είμαστε αυτοί».

-Προσωπικά, τι θα σήμαινε για εσένα να βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στον ευρωπαϊκό τίτλο;
«Το περιμένω, το ελπίζω, θέλω να βρεθώ στο Φάιναλ Φορ. Κέρδισα πολλά στην Ιταλία με τη Σιένα, αλλά δεν κέρδισα τίποτα στην Ευρώπη. Ελπίζω πως κόντρα στην Μπαρτσελόνα θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να πάμε στο Φάιναλ Φορ και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας. Μπορεί εμείς να είμαστε το αουτσάιντερ και αυτοί να είναι οι πρωταθλητές, αλλά κάθε αγωνιστική περίοδο είναι διαφορετική, οπότε μη μας ξεγράφετε. Η Ευρωλίγκα είναι ένα σκληρό πρωτάθλημα και είναι δύσκολο να σου παρουσιαστούν τέτοιες ευκαιρίες. Θέλω να πάρω μία από αυτές, για να κερδίσω το τρόπαιο πριν ολοκληρώσω την καριέρα μου. Αυτός είναι ο στόχος μου».



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved