Χαλπερίν: «Τα δύο πρώτα ματς»

Χαλπερίν: «Τα δύο πρώτα ματς»

Ο Γιοτάμ Χαλπερίν είναι ένας από τους παίκτες που ο Ντούσαν Ίβκοβιτς υπολογίζει πολλά πάνω του.

Ο Ισραηλινός παίκτης σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας μίλησε για την φετινή ομάδα του Ολυμπιακού, όπως και για τους αγώνες με τη Σιένα, τονίζοντας πως τα δύο πρώτα παιχνίδια είναι τα πιο κρίσιμα της σειράς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιοτάμ Χαλπερίν στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

Για την φετινή σεζόν με την ομάδα του Πειραιά: «Στην αρχή της χρονιάς είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα και χάσαμε παιχνίδια που δεν έπρεπε. Τώρα, μετά από έξι μήνες που είμαστε μαζί,  βελτιωνόμαστε βήμα-βήμα. Τερματίσαμε πρώτοι στη φάση του ΤOP 16 και είμαστε πρώτοι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όμως τα κρίσιμα παιχνίδια δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα».

Για τις διαφορές του φετινού Ολυμπιακού με τις δύο προηγούμενες χρονιές που βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας: «Φέτος έχουμε πολύ περισσότερη αυτοπεποίθηση. Αυτή είναι η τρίτη μου χρονιά με την ομάδα, και για κάποιο λόγο αισθάνομαι ότι έχουμε περισσότερη εμπιστοσύνη ο ένας για τον άλλο. Σαν ομάδα, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Όλες οι ομάδες έχουν παίκτες με ταλέντο αλλά στο τέλος κερδίζει η ομάδα. Είναι σημαντικό ο καθένας μας να είναι έτοιμος να δώσει αυτό που του αναλογεί και πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι γι' αυτό».

Για την ομάδα της Σιένα: «Έχουν σπουδαία οργάνωση και έναν εξαιρετικό προπονητή ο οποίος δουλεύει την ομάδα για χρόνια. Πιστεύω ότι είναι μια έμπειρη και καλοδουλεμένη ομάδα και αυτό τους κάνει επικίνδυνους. Θα είναι μια δύσκολη και ενδιαφέρουσα σειρά αγώνων. Η Σιένα είναι μια έξυπνη και επικίνδυνη ομάδα και επομένως θα πρέπει να είμαστε συνέχεια συγκεντρωμένοι γιατί μπορούν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα ανά πάσα στιγμή.

Για το γεγονός ότι η Σιένα προκρίθηκε χωρίς τον Μπο Μακάλεμπ: «Δεν ένιωσα έκπληξη που προκρίθηκαν χωρίς αυτόν. Ο λόγος είναι ότι ξέρουν πως να αντεπεξέλθουν στις κρίσιμες στιγμές. Πριν τρία χρόνια, όταν τους αντιμετώπισα ως παίκτης της Μακάμπι στο φάιναλ φορ, μας είχαν δυσκολέψει πολύ. Έχουν κρατήσει μερικούς παίκτες από τότε και δεν με εκπλήσσει καθόλου το γεγονός ότι έφτασαν ως εδώ.

Για το ποιο χαρακτηριστικό της Σιένα του έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση μέχρι στιγμής: «Είναι σκληρή ομάδα και αυτό προέρχεται από την άμυνα τους. Νομίζω ότι οι τίτλοι έρχονται μέσα από την άμυνα και η Σιένα είναι ομάδα που ξέρει να παίζει εξαιρετική άμυνα. Έχουν πολύ καλή αλληλοκάλυψη. Η άμυνα τους είναι το κλειδί. Αυτό τους κάνει σπουδαία ομάδα».

Για τη μεγάλη νίκη της Σιένα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στην τελευταία αγωνιστική του ΤΟΡ 16: «Παρότι το τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι δεν είχε βαθμολογική σημασία, κανείς δεν περίμενε αυτήν την εξέλιξη. Το γεγονός ότι επικράτησαν με 18 πόντους διαφορά δείχνει κάτι για τον χαρακτήρα της ομάδας. Γνωρίζαμε ήδη ότι επρόκειτο για σπουδαία ομάδα όμως αυτό το παιχνίδι έδειξαν ότι έχουν τον χαρακτήρα για να κερδίζουν και εκτός έδρας. Αυτό μας δείχνει ότι κάθε παιχνίδι που θα παίξουμε εναντίον τους θα είναι δύσκολο».

Για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος προκειμένου ο Ολυμπιακός να προσεγγίσει την σειρά των αγώνων με την ιταλική ομάδα: «Νομίζω ότι το γεγονός ότι έχουμε το πλεονέκτημα έδρας μπορεί να λειτουργήσει αμφίδρομα. Τα πρώτα δύο παιχνίδια είναι σημαντικά. Το κλειδί σε αυτές τις αναμετρήσεις είναι μπούμε στο γήπεδο δυναμικά και να παίξουμε εξίσου σκληρά σε όλη την διάρκεια. Όπως είπα, θα είναι μακριά η σειρά. Η ομάδα που θα έχει τον μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας θα είναι αυτή που θα προκριθεί».



Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved