«Φαβορί η Μπάρτσα, αλλά…»

«Φαβορί η Μπάρτσα, αλλά…»

Μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει στις αναμετρήσεις της με τον Παναθηναϊκό η Μπαρτσελόνα κι ας προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα με αποκλειστικό στόχο την πρόκρισή τους στο Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνη και όπως γράφει ο Στράτος Περπέρογλου στο προσωπικό blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης θα προσπαθήσουν για το «διπλό» που θα ανατρέψει το πλεονέκτημα έδρας των αντιπάλων τους. «Θα προσπαθήσουμε να “κλέψουμε” ένα παιχνίδι εκεί και μετά θα πάμε στο ΟΑΚΑ με τον κόσμο στο πλευρό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε: «Γεια, σε όλους!
Ξανασυναντιόμαστε μέσω του internet και της ιστοσελίδας της Ευρωλίγκας. Ελπίζω να είστε όλοι καλά... Κάποια πράγματα έχουμε αλλάξει για τα καλά για όλους και πιστεύω πως δεν αποτελώ εξαίρεση, μια και τώρα είμαι πατέρας. Εγώ και η Έριν είμαστε περήφανοι γονείς μίας όμορφης κόρης, που μας κάνει ευτυχισμένους. Αλλά και έτσι, το μπάσκετ είναι μεγάλος παράγοντας στις ζωές μας και τώρα έχουμε δύσκολη αποστολή μπροστά μας. Είχαμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε κάπως, να έχουμε διαφορετική προσέγγιση του παιχνιδιού στο διήμερο του All Star Game στον Πύργο, αλλά τώρα επιστρέψαμε στη δουλειά, προετοιμάζοντας τον εαυτό μας για την αναμέτρηση με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.

Φτάσαμε έως εδώ έπειτα από μια δύσκολη  πορεία στο Top 16. Μπορώ να σας πω πως δεν μας άρεσαν κάποια αποτελέσματα. Θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει πιο εύκολες τις ζωές μας, αλλά “διαλέξαμε” το πιο δύσκολο μονοπάτι και πρέπει να ζήσουμε με αυτό. Τώρα πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Όλοι από την έναρξη της διοργάνωσης λένε πως η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί και τώρα καλούμαστε να την αντιμετωπίσουμε στην έδρα της. Αλλά πιστεύω πως ούτε η Μπαρτσελόνα θα έχει εύκολο έργο απέναντί μας. Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα και θα δώσουμε τη μάχη μας.

Στο Top 16 είχαμε σκαμπανεβάσματα. Μετά τα πρώτα επιτυχή αποτελέσματα, συν τη νίκη της Λιέτουβος Ρίτας στη Βιτόρια, πολλοί πίστεψαν ότι το έργο μας θα ήταν εύκολο. Δεν ήταν έτσι. Εμείς πάλι βλέπαμε ότι δεν είχε τελειώσει τίποτα. Γνωρίζαμε πως υπήρχε δρόμος ακόμη. Ήρθαν οι άσχημες ήττες στη συνέχεια, ειδικά από τη Λιέτουβος στο ΟΑΚΑ. Το παιχνίδι αυτό θα μπορούσε να μας δώσει την πρώτη θέση. Δεν μπορείς να χαλαρώσεις και να πεις “ΟΚ, κάναμε δύο νίκες, όλοι είναι εντάξει”. Πληρώσαμε για τις ήττες με το να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση του ομίλου, έπειτα το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα. Ο αγώνας αυτός ήταν για εμάς “τελικός”. Ξέραμε πως, αν δεν τα καταφέρναμε, θα μέναμε εκτός Ευρωλίγκας. Ήταν παιχνίδι ζωής ή θανάτου. Επιτρεπόταν μόνο η νίκη. Επωφεληθήκαμε από το ότι η Ουνικάχα ήταν εκτός συνέχειας, κάναμε ένα καλό και σοβαρό παιχνίδι και πήραμε εύκολη νίκη, παίρνοντας και την πρόκριση για τα πλέι οφ.

Τώρα είναι η σειρά της Μπαρτσελόνα. Είναι φαβορί της διοργάνωσης στα μάτια όλων, έχει το πλεονέκτημα έδρας, αλλά αυτοί οι δύο παράγοντες σημαίνουν πως θα έχει και πίεση. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την πίεση που ίσως θα έχουν για την προστασία του πλεονεκτήματος της έδρας. Θα προσπαθήσουμε να “κλέψουμε” ένα παιχνίδι εκεί και μετά θα πάμε στο ΟΑΚΑ με τον κόσμο στο πλευρό μας. Για μπάσκετ πρόκειται, σωστά; Κανείς δεν ξέρει... Μέχρι τότε, να προσέχετε και θα τα ξαναπούμε μέσω του euroleague.net».



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved