Οι Ισπανοί δείχνουν τον δρόμο

Οι Ισπανοί δείχνουν τον δρόμο

Το Palau Blaugrana μοιάζει απόρθητο και ο Παναθηναϊκός καλείται να ακολουθήσει το… ισπανικό μοντέλο για το break! Το Onsports αναλύει.

Η αναμέτρηση της Παρασκευής (18/03) με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο είναι το τελευταίο κρας τεστ του Παναθηναϊκού πριν από τις «μάχες» με την Μπαρτσελόνα στα playoffs της Ευρωλίγκας. Οι Καταλανοί δεν βρίσκονται στο πικ της απόδοσής τους αφού η αγχωτική νίκη επί της Μενόρκα και κυρίως η πρόσφατη ήττα από τη Φουενλαμπράδα επιβεβαίωσαν το αυτονόητο, ότι δηλαδή η Μπαρτσελόνα είναι μεν φόβητρο για κάθε αντίπαλο, όμως έχει και αδυναμίες.

Τρωτά σημεία που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός και να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση πριν η σειρά μεταφερθεί στο ΟΑΚΑ. Τώρα αν αυτό θα γίνει στο πρώτο ή στο δεύτερο παιχνίδι στο Palau Blaugrana, δεν έχει καμία σημασία όπως άλλωστε ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Διαμαντίδης με αφορμή τις επικείμενες αναμετρήσεις με τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, καλείται να πάρει θετικό αποτέλεσμα στη Βαρκελώνη ώστε να ελπίζει ότι θα ταξιδέψει ξανά στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, αυτή τη φορά στις αρχές Μαΐου για το Φάιναλ Φορ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Είναι όμως κάτι τέτοιο τόσο απλό; Σίγουρα όχι, όμως η Τάου Κεράμικα (2009) και η Ρεάλ Μαδρίτης (2010) υποχρέωσαν την Μπαρτσελόνα σε εντός έδρας ήττα στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας ενώ οι «μπλαουγκράνα» είχαν το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs σε σειρά best-of-five!

Οι Βάσκοι έκαναν την αρχή, όταν με το… καλημέρα «έσπασαν» την έδρα της Μπαρτσελόνα (75-84) κάνοντας το 0-1 στη σειρά! Ένα χρόνο μετά η Ρεάλ υποχρέωσε σε ήττα (63-70) τους Καταλανούς, αυτή τη φορά στο δεύτερο παιχνίδι των προημιτελικών, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη νίκη της Ρεάλ ήταν η μοναδική του Έτορε Μεσίνα κόντρα στην Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις (ACB, Ευρωλίγκα, Copa del Rey, ισπανικό Σούπερ Καπ), όσο ο Ιταλός τεχνικός έκατσε στον πάγκο των Μαδριλένων!

Αυτό όμως που πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός είναι η αντίδραση της Μπαρτσελόνα αφού οι Καταλανοί προκρίθηκαν στα Φάιναλ Φορ του Βερολίνου (2009) και του Παρισιού (2010), έστω κι αν έχασαν το πλεονέκτημα της έδρας στα προημιτελικά! Στη σειρά με την Κάχα Λαμποράλ οι «μπλαουγκράνα» ισοφάρισαν αμέσως σε 1-1 (85-62), έχασαν το τρίτο ματς στη Βιτόρια (69-62), ισοφάρισαν ξανά σε 2-2 στην έδρα των Βάσκων (63-84) ενώ επικράτησαν στο πέμπτο ματς της σειράς με 78-62 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά με 3-2 νίκες!

Όσον αφορά την περσινή προημιτελική σειρά με τη Ρεάλ, οι «μπλαουγκράνα» έκαναν δύσκολα το 1-0 (68-61), η «Βασίλισσα» έκανε το break στη Βαρκελώνη (63-70) όμως ακολούθησαν δυο συνεχόμενες νίκες (73-84, 78-84) στη Μαδρίτη για την Μπαρτσελόνα που προκρίθηκε πανηγυρικά στο Παρίσι.



Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved