Ολυμπιακός: Με το «σπαθί» του στον τελικό, διέλυσε την ΤΣΣΚΑ

Ολυμπιακός: Με το «σπαθί» του στον τελικό, διέλυσε την ΤΣΣΚΑ

Θέση στον τελικό του Final 4 της Euroleague πήρε με το... σπαθί του ο Ολυμπιακός, συντρίβοντας την ανύπαρκτη ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 52-69 και θα διεκδικήσει την Κυριακή την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου στη διοργάνωση.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν μια κλάση ανώτεροι από τους Ρώσους σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και στον τελικό της διοργάνωσης θα περιμένουν πλέον το νικητή του δεύτερου ημιτελικού, ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα. Κορυφαίος της ελληνικής ομάδας ο Κάιλ Χάινς, εξαιρετική η συνεισφορά του Αντιτς.

Κυρίαρχος με το... καλημέρα

Ούτε ο ίδιος ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα περίμενε ότι με το... καλημέρα στον ημιτελικό, ο Ολυμπιακός θα ήταν η ομάδα που θα έριχνε στα σχοινιά τους Ρώσους, που αρκέστηκαν στο θεωρητικό ρόλο του απόλυτου φαβορί, μέχρι να μπουν στο παρκέ.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και κατόρθωσαν να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό, διαπιστώνοντας ότι από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Μεσίνα, έμοιαζαν και βρίσκονταν, όντως, εκτός τόπου και χρόνου. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο Ολυμπιακός άρχισε να χτίζει διαφορά στο παιχνίδι και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτα στο 24-17 υπέρ του, ενώ τα πράγματα εξελίχθηκαν... υπέροχα για τους κόκκινους και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου το πήραν και αυτό με επιμέρους σκορ 11-16 για να πάνε στο ημίχρονο στα αποδυτήρια με ένα +12 (40-28) βάζοντας θεμέλια γερά για την πρόκρισή τους στον τελικό της διοργάνωσης.

«Καταστροφέας» Τεόντοσιτς

Είναι άξιο αναφοράς και... έρευνας από τους στατιστικολόγους, το γεγονός ότι ο Μίλος Τεόντοσιτς ήταν ο παίκτης - «καταστροφή» για το παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ, κλείνοντας άποντος το ημίχρονο, αφού σε 16:22 λεπτά συμμετοχής  είχε 0/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 0/2 βολές και ένα λάθος. Αλλο κρίσιμο σημείο του πρώτου ημιχρόνο που έκρινε το άνοιγμα της διαφοράς υπέρ του Ολυμπιακού η αστοχία των Ρώσων στις βολές, αφού έκλεισαν το 20λεπτο με 3/10 (30%), έναντι 10/11 του Ολυμπιακού που έτρεχε με 90%. Ηταν όμως και στις υπόλοιπες κατηγορίες της στατιστικής σαρωτική η υπεροχή της ελληνικής ομάδας, με εξαίρεση τα τρίποντα όπου οι Ρώσοι είχαν 5/13 (38%) έναντι 2/9 του Ολυμπιακού (22%). Για μια ομάδα σαν την πανίσχυρη και... πανάκριβη ΤΣΣΚΑ, το γεγονός ότι έκλεισε 20 λεπτά παιχνιδιού και μάλιστα ημιτελικού της Euroleague με 5/13 τρίποντα αποτελεί αιτία... απόλυσης του Μεσίνα. Με 12/23 (38%) έκλεισε αντίστοιχα το ημίχρονο ο Ολυμπιακός (52%) που βρήκε πολύτιμες επιθετικές λύσεις στα πρόσωπα των Χάινς, Λο και Πρίντεζη, οι οποίοι πέτυχαν συνολικά τους 19 από τους 40 πόντους των Πειραιωτών.

Περίπατος...

Το ματς εξελίχθηκε σε πραγματικό περίπατο στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου με τον Ολυμπιακό να οδηγεί τη διαφορά στο +17 (28-45) κάνοντας ένα σερί 0-5 και με την ΤΣΣΚΑ να μένει χωρίς να βρει τρόπο να σκοράρει για περισσότερο από τρία λεπτά, με τον Ουιμς, απελπιστικά μόνο να παλεύει και να πετυχαίνει 4 σερί βολές που ήταν και οι μοναδικοί πόντοι της ρωσικής ομάδας σε 5 λεπτά παιχνιδιού. Και ενώ ο Ουίς προσπαθούσε να κρατήσει την ΤΣΣΚΑ στο ματς, ο Τεόντοσιτς συνέχίζε... ανενόχλητος το καταστροφικό του έργο, με τον Μεσίνα σε ρόλο θεατή... Ενα αντιαθλητικό φάουλ στον Σερμαντίνι έδωσε τη δυνατότητα στους Ρώσους να μειώσουν σε 34-45, όμως στην επόμενη επίθεση έκαναν το λάθος και ο Ολυμπιακός έδωσε μια ακόμη... χαριστική βολή με σπουδαίο καλάθι από τον Κάιλ Χάινς, ο οποίος κράτησε τη διαφορά στο +13 (34-47).

Και ενώ η ΤΣΣΚΑ είχε 3/10 βολές στο πρώτο ημίχρονο, στην τρίτη περίοδο έκανε το απόλυτο με 8/8 σκοράροντας μόνο από τη γραμμή, μειώνοντας ξανά στους 11 (36-47), χάνοντας και διπλή ευκαιρία για να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους δέκα, με τρίποντα από τον Παπαλουκά και τον Ουίμς τα οποία δεν βρήκαν στόχο. Ο Ολυμπιακός έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, αυτή τη φορά με τον Πρίντεζη, όμως οι Ρώσοι δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στο σκοράρισμα, για να σώσει ο Χάινς ένα λεπτό πριν το φινάλε μια χαμένη επίθεση, να κάνει το 36-49 και με τον Αντις να χτυπάει από τα 6.75 να διαμορφώνεται το 36-52, το οποίο πανηγυρίστηκε δεόντως από τους 3.000 οπαδούς του Ολυμπιακού που βρίσκονταν στην Ο2 Αρένα. Με ένα έξυπνο φάουλ που κέρδισε ο Αντιτς ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου και μια στις δύο εύστοχες βολές, ο Ολυμπιακός έκλεισε τη διαφορά στο +17, ακριβώς όπως είχε ξεκινήσει μετά το ημίχρονο (36-53).

Πέταξε... πετσέτα ο Μεσίνα

Ενα πλάνο και μόνο από αυτά που μεταδόθηκαν στη διάρκεια της τηλεοπτικής κάλυψης του αγώνα, με τον Ετόρε Μεσίνα να κάθεται απογοητευμένος στον πάγκο, στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ήταν απολύτως ενδεικτικό της διάθεσης του Ιταλού τεχνικού. Η ΤΣΣΚΑ ανήμπορη να αντιδράσει πέταξε... λευκή πετσέτα, ο Ολυμπιακός έγραψε... ρεκόρ διαφοράς στο +19 με δίποντο του Περπέρογλου (36-55) και στο +21 (36-57) από τον κορυφαίο παίκτη του αγώνα, τον Κάιλ Χάινς, ο οποίος πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Κάπου εκεί το υπόλοιπο της αναμέτρησης απέκτησε καθαρά τυπικό και διαδικαστικό χαρακτήρα μέχρι να διαμορφωθεί το τελικό 52-69, με τον Μπαρτζώκα να κάνει και τη σχετική συντήρηση δυνάμεων ενόψει του τελικού, δίνοντας πολύτιμες ανάσες στον Λο, τον Πρίντεζη, τον Σπανούλη και τον Παπανικολάου. Πλέον, ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το δεύτερο σερί τίτλο της Ευρωλίγκας, κατακτώντας απόλυτα δίκαια, έναντι των Ρώσων τη συμμετοχή του στον κυριακάτικο τελικό του Final 4.

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 28-40, 36-53, 52-69

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ετορε Μεσίνα): Τεόντοσιτς 5 (1), Μίτσοφ 3 (1), Τζάκσον 7 (1), Κρστιτς 2, Ουίμς 13 (2), Ερτσεγκ 2, Βοροντσέβιτς 2, Καούν 2, Κριάπα 11 (2), Παπαλουκάς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 13 (10ρ.), Λο 6, Αντιτς 13 (2), Σπανούλης 8, Περπέρογλου 8 (1), Σερμαντίνι 5, Σλούκας 5 (1), Πάουελ, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 5 (1), Κατσίβελης.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τον πρόσφερε το Onsports που βρίσκεται στο Λονδίνο:

{coveritlive}1f51202f80{/coveritlive}



Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved