Πανικόβλητος ο Μπερτομέου, έβαλε... μπροστά την εκτελεστική επιτροπή της Euroleague

Πανικόβλητος ο Μπερτομέου, έβαλε... μπροστά την εκτελεστική επιτροπή της Euroleague

H πρώτη νίκη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός έναντι της Euroleague είναι ήδη γεγονός, καθώς ο Ζόρντι Μπερτομέου, υποχρεώθηκε, μπροστά στην έλλειψη επιχειρημάτων και αδυναμία εφαρμογής του fair play και της ισονομίας έναντι του Παναθηναϊκού να αναζητησει... συμμάχους.

Ο ισχυρός άνδρας της διοργανώτριας αρχής έφερε ως θέμα προς συζήτηση στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε τη Μ. Δευτέρα το θέμα της τιμωρίας του Παναθηναϊκού και σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε στη δημοσιότητα εξασφάλισε την ομόφωνη απόφαση των μελών της, χρησιμοποιώντας της, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος ως «ασπίδα» στην εξωπραγματική απόφαση για την ποινή 4 αγωνιστικών και συνολικό πρόστιμο 256.000 ευρώ στον εξάστερο, για τα ματς με την Μπαρτσελόνα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Και αποτελεί νίκη των πράσινων, όχι φυσικά επειδή ήταν ομόφωνη και... προσωρινή, όπως θα αποδειχθεί στο μέλλον, η στήριξη στον Μπερτομέου, αλλά διότι η ίδια η Ευρωλίγκα υποχρεώθηκε να... ανοίξει το παιχνίδι και φυσικά τη συζήτηση πάνω στις ενστάσεις που έχει εκφράσει επίσημα και δημόσια η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και αποτέλεσαν την αφορμή, προκειμένου να προχωρήσει η διοργανώτρια αρχή στην βαριά τιμωρία τους, αισθανόμενη ότι... απειλείται το άβατο που έχει η ίδια δημιουργήσει εδώ και πολλά χρόνια.

Τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής συμφώνησαν ομόφωνα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Euroleague, να μεταφέρουν την ανησυχία τους στον Παναθηναϊκό για όσα έχουν προηγηθεί και παράλληλα να εξετάσουν την κατάσταση ώστε να προτείνουν μηχανισμούς αντιμετώπισης ανάλογων περιστατικών στο μέλλον από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της διοργάνωσης. Αυτή, ακριβώς, είναι η νίκη των πράσινων που στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν έχουν πολλά να παραθέσουν και ακόμα περισσότερα να προτείνουν, προκειμένου να διασφαλιστεί για όλες τις ομάδες που θα συμμετέχουν στη Euroleague το 50-50 από τη διαιτησία και πάνω απ' όλα ο σεβασμός των επενδύσεων, της αγωνιστικής και εμπορικής αξίας, αλλά και της ιστορίας των συλλόγων από τα αρμόδια όργανά της. Κάτι που όπως περίτρανα αποδεικνύεται από τις τελευταίες εξελίξεις, φαίνεται ότι αγνοούν πλήρως ο Ζόρντι Μπερτομέου και οι συνεργάτες του...

Αναλυτικά η ενημέρωση της Euroleague σχετικά με τη συζήτηση στην εκτελεστική επιτροπή της τιμωρίας που επιβλήθηκε στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

«Συζητήθηκε η μη συμμόρφωση ενός εκ των μελών μας, του Παναθηναϊκού με τους κανονισμούς της διοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων και θεμελιωδών κανόνων του fair play μεταξύ των συμμετεχόντων μελών που δεν έγιναν σεβαστοί. Οι ομάδες και οι λίγκες που απαρτίζουν την επιτροπή συμφώνησαν ομόφωνα να μεταφέρουν τις ανησυχίες τους στο σύλλογο, ενώ παράλληλα να εξετάσουν την κατάσταση για να προτείνουν μηχανισμούς προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογες καταστάσεις με οποιαδήποτε ομάδα της διοργάνωσης στο μέλλον».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved