Ολυμπιακός: Ούτε τώρα...

Ολυμπιακός: Ούτε τώρα...

Ο Ολυμπιακός έχασε με 74-73 από την Εφές Αναντόλου, στην Κωνσταντινούπολη, και μαζί την ευκαιρία να προκριθεί στο Final Four του Λονδίνου.

Ούτε σήμερα (19/04) οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφεραν να πάρουν τη νίκη που ήθελαν και με την οποία θα εξασφάλιζαν την παρουσία τους στη βρετανική πρωτεύουσα, επιστρέφοντας έτσι με άδεια χέρια στη χώρα μας. Πλέον, οι δύο αντίπαλοι θα λύσουν τις διαφορές τους σε πέμπτο παιχνίδι που θα γίνει την προσεχή εβδομάδα στο ΣΕΦ. Ο νικητής θα σφραγίσει το εισιτήριό του για το Λονδίνο. Πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών αναδείχθηκε ο Έισι Λο με 15 πόντους, ενώ ο Κώστας Σλούκας έχασε το τελευταίο τρίποντο, με το οποίο η ομάδα του θα κέρδιζε. Μόνο από τη γραμμή των βολών (5/6, συν 0/3 δίποντα και 0/4 τρίποντα) σκόραρε ο Βασίλης Σπανούλης. Από τους Τούρκους ο Τζόρνταν Φάρμαρ είχε 15 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και δύο ασίστ.

Αυτοκτόνησε στο «Αμπντί Ιπεκτσί» ο Ολυμπιακός, που προηγήθηκε με 73-66 ενάμισι λεπτό πριν από τη λήξη, ύστερα από 2/2 βολές του Λο, αλλά ο Φάρμαρ με έξι διαδοχικούς πόντους έδωσε το σύνθημα της ανατροπής για την Εφές Αναντόλου. Το νικητήριο σουτ ήταν απίστευτο φόλοου από το Τζαμόν Λούκας, δύο δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε. Στον εναπομείναντα χρόνο ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να «κλέψει» το ροζ φύλλο.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν εξαιρετικά και με 5/7 τρίποντα διέλυσαν την άμυνα ζώνης των αντιπάλων τους και προηγήθηκαν με 16-6 στο 6’ και 20-12 στο φινάλε της πρώτης περιόδου. Με τον Παπανικολάου να εντυπωσιάζει από την περιφέρεια, αλλά και στην άμυνα, ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα και στο δεύτερο δεκάλεπτο, το οποίο έκλεισε στο +6 (38-44). Ωστόσο, στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, οι Τούρκοι κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και με τους Σιπ και Σαβάνοβιτς μείωσαν σε 53-52 στο 26’. Χάινς και Σλούκας, όμως, διατηρήσαν την πρωτοπορία για την ομάδα τους μέχρι και το 30’. (56-58). Η αντεπίθεση των γηπεδούχων έφερε αποτέλεσμα στην τελευταία περίοδο. Η Εφές Αναντόλου πέρασε με 62-58 στο 33’, με τους Γκονλούμ και Ερντέν να την καθοδηγούν, αν και ο Ολυμπιακός δεν έχασε την ψυχραιμία του και με το Χάινς να τον οδηγεί επιθετικά αντέδρασε άμεσα και έχτισε εκ νέου διαφορά, οκτώ πόντων μάλιστα (62-70), στο 38’. Εκεί που έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα, όμως, οι παίκτες του υπέπεσαν σε βιαστικές επιλογές και σωρεία λαθών και η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των Τούρκων, που έφθασαν σε μεγάλη νίκη και την ισοφάριση της προημιτελικής σειράς της Ευρωλίγκας σε 2-2.

Δεκάλεπτα: 12-20, 38-44, 56-58, 74-73.
Εφές Αναντόλου (Μαχμούτι): Φάρμαρ 15 (2), Βούγιασιτς, Ερντέν 12, Τουντσερί 6 (2), Σιπ 7 (1), Γκονλούμ 4, Σαβάνοβιτς 12 (2), Λούκας 10, Γκιουλέρ, Μπάρατς 8 (1).
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 11, Λο 15 (2), Άντιτς, Σπανούλης 5, Περπέρογλου 3, Σερμαντίνι 2, Σλούκας 10 (2), Πάουελ 4, Πρίντεζης 9 (2), Παπανικολάου 14 (4), Κατσίβελης.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Εφές Αναντόλου - Ολυμπιακός μέσα από το live του Onsports

{coveritlive}5290c46c4c{/coveritlive}



ΑΕΚ: Στη Σουηδία για τον Πίττα - Τι είπε ο Κύπριος φορ που σκόραρε δύο γκολ
ΑΕΚ: Στη Σουηδία για τον Πίττα - Τι είπε ο Κύπριος φορ που σκόραρε δύο γκολ
Κιλιάν Εμπαπέ: Πιέσεις του Εμανουέλ Μακρόν στη Ρεάλ Μαδρίτης για να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Κιλιάν Εμπαπέ: Πιέσεις του Εμανουέλ Μακρόν στη Ρεάλ Μαδρίτης για να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε 4η φορά πρωταθλητής Ευρώπης στο «σπίτι» του! (photos+video)
Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε 4η φορά πρωταθλητής Ευρώπης στο «σπίτι» του! (photos+video)
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νάπολι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νάπολι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved