Παναθηναϊκός: Πήρε «ευλογία» για διπλό στη Βαρκελώνη

Παναθηναϊκός: Πήρε «ευλογία» για διπλό στη Βαρκελώνη

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε, ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα 60-70 και πλέον πάει στην Βαρκελώνη για να προκριθεί από εκεί στο Λονδίνο.

Για πρώτη φορά στην σειρά η Μπαρτσελόνα ήταν ομολογουμένως καλύτερη. Ο Παναθηναϊκός… έβγαλε μόνος του τα… μάτια του, αφού δεν κατάφερε να βρει γιατρικό στην «αρρώστια» της ζώνης και ηττήθηκε με 60-70.  Αλλά κανείς στην ομάδα δεν ξενερώνει. Την άλλη Πέμπτη το βράδυ ο Παναθηναϊκός θα κάνει αυτό που ζήτησαν οι 20.000 φίλοι του. «Διπλό» στην Βαρκελώνη και από εκεί φουλ για Λονδίνο και το έβδομο ευρωπαϊκό.

Η κακή μέρα από το πρωί

Η Μπαρτσελόνα έπαιζε το κεφάλι της καθώς αυτή ήταν η τελευταία της ευκαιρία. Οπότε ήταν απολύτως φυσιολογικό να μπει στο ματς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και αυτό έκανε. Οι Καταλανοί με δύο καλάθια των Χουέρτας και Τζαουάι προηγήθηκαν με 0-4 στο πρώτο λεπτό αλλά αμέσως μετά πήρε μπροστά ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Η μπάλα πήγαινε συνεχώς στον «Σόφο» ο οποίος με 4 δικούς του πόντους μείωσε σε 4-6, ενώ έφθειρε και τον Τζαουάι τον οποίο υποχρέωσε γρήγορα-γρήγορα σε δύο φάουλ. Στην επόμενη επίθεση, όμως, ο σέντερ των «Μπλαουγκράνα» πήρε το.. αίμα του πίσω και με γκολ-φάουλ έκανε το 4-9 στο 3’. Ο Πασκουάλ με το.. καλησπέρα επιστράτευσε την ζώνη και καλά έκανε αφού η πορεία του αγώνα έδειξε ότι οι «πράσινοι» συνέχισαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο Χουέρτας με ένα ακόμα εύκολο καλάθι έκανε το 4-11, ενώ από την άλλη ο Ρόκο Λένι Ούκιτς με μια ατομική προσπάθεια έφτασε μέχρι το λέι απ και έκανε το 6-11.

Χαμένος στην… ζώνη

Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να αντιμετωπίζει προβλήματα στην επίθεση (όντας και άστοχος), την στιγμή που ο Τόμιτς έκανε το 6-13. Ο Ούκιτς, όμως, έτρεχε την ομάδα του και ο «Σόφο» ήταν… αγριεμένος. Μάλιστα ο σέντερ του «τριφυλλιού» πετύχαινε ένα ακόμα καλάθι, 8-13, έπαιρνε ένα ακόμα φάουλ (από τον Τόμιτς αυτήν την φορά) και με την βολή μείωνε ακόμα περισσότερο, 9-13, 90 δεύτερα από το τέλος του δεκαλέπτου. Η Μπαρτσελόνα συνέχιζε να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Τόμιτς «έγραφε» το 9-17, αλλά ο «Τσάρι» στην αμέσως επόμενη επίθεση με ½ βολές έκανε το 10-17. Ο Ίγκλις με σουτ τριών πόντων έδινε προβάδισμα 10 πόντων στην ομάδα του, 10-20 που ήταν και το σκορ της περιόδου.

Σάρας και Τόμιτς την ζημιά

Η συνέχεια δεν ήταν καθόλου καλή για τους  «πράσινους» αφού από την μία ήταν εγκλωβισμένοι στην ζώνη και από την άλλη ο Τόμιτς έκανε πολύ καλό παιχνίδι μέσα στην ρακέτα. Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα είχαν κερδίσει κατά κράτος την «μάχη» των ριμπάουντ, ενώ ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με 5 συνεχόμενους πόντους έκανε το 16-27 στο 14’.

Η απάντηση του Πεδουλάκη και τρέλα στο ΟΑΚΑ

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ξεκίνησε να ανακατεύει την τράπουλα για να βρει την λύση. Οπότε μετά το τάιμ άουτ έριξε στο παρκέ τον Γκιστ στο «3» τον Τσαρτσαρή στο «4» και τον Λάσμε στο «5». Ο Παναθηναϊκός έδειχνε σημάδια αντίδρασης. Αρχικά ο Λάσμε και εν συνεχεία ο Σχορτσανίτης (που είχε περάσει στην θέση του) έκαναν το 20-27 με την άμυνα του Παναθηναϊκού παράλληλα να.. σφίγγει. Ο Μπράμος σαν σε προπόνηση έκανε το 23-27 (με το πρώτο εύστοχο τρίποντο του Παναθηναϊκού έπειτα από 7 άστοχες προσπάθειες) και στο ΟΑΚΑ… πανζουρλισμός.

Η αντεπίθεση ξεκινούσε…

Ο Διαμαντίδης, όμως, έχασε την ευκαιρία να μειώσει στον πόντο και με σερί 0-4 η Μπαρτσελόνα άνοιξε και πάλι την διαφορά, 23-31. Ο Σχορτσανίτης ήτα ασυγκράτητος, 25-31 και ο Μπράμος έσκασε απίστευτη τάπα στον Χουέρτας, που θα την λέει και στα… εγγόνια του και στην επόμενη φάση ο Γιόνας Ματσιούλις μείωσε κι άλλο, 27-31 με τον Πασκουάλ να καλεί τάιμ άουτ 13,7 δεύτερα πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου για την τελευταία επίθεση. Οι της Μπαρτσελόνα όμως δεν τα… κατάφεραν με τον Ναβάρο να γκρινιάζει στην γωνία γιατί δεν… πήρε την μπάλα.

Τραγικό δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός ναι μεν μπήκε… φουριόζος από τα αποδυτήρια, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, πέταξε στα σκουπίδια το καλό του ξεκίνημα. Με τους Λάσμε και «Σόφο» να… σκοτώνουν μέσα στην ρακέτα μείωσε σε 31-33, αλλά στα επόμενα 73 δευτερόλεπτα η Μπαρτσελόνα, δια χειρός Τόμιτς, έτρεξε σερί 0-6 και προηγήθηκε με 31-39 με τον Πεδουλάκη να καλέι άμεσα τάιμ άουτ για να αλλάξει την κατάσταση και να προλάβει τα χειρότερα. Τα χειρότερα όμως… ήρθαν με τον Λόρμπεκ να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων, 31-42 και τους «πράσινους» να… πελαγοδρομούν. Η ζώνη του Πασκουάλ καλά… κρατούσε και στο παρκέ άμεσα Μπράμος και Γκιστ.

Ο Χουέρτας όμως με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το 31-45, δίνοντς διαφορά 14 πόντων στην ομάδα του. Μετά από 4 λεπτά χωρίς καλάθι ο Παναθηναϊκός βρήκε την λύση με τον Τζέιμς Γκιστ, 33-45,  ενώ ο Γιόνας Ματσιούλις έκανε το 35-45. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καθόλου συγκέντρωση στο παιχνίδι του και ήταν φανερό. Λάθη στην επίθεση, λάθη και στην άμυνα με τον Τόμιτς να κάνει το 35-47, 3 λεπτά πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και τον Ναβάρο να ανεβάζει την διαφορά στους 14, 35-49 και τον Τόμιτς να προσθέτει δύο ακόμα πόντους στο ενεργητικό του, 35-51.  Ο Γκιστ με ένα ακόμα εύστοχο ζευγάρι βολών έκανε το 37-51, ενώ ο Μάικ Μπράμος μείωσε σε 38-51, ευστοχώντας σε μία από τις δύο βολές.

Δεν μπόρεσε να ανατρέψει την κατάσταση

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε άλλη ευκαιρία για να γυρίσει το παιχνίδι, αλλά ήτα ξεκάθαρο πως δεν ήταν η βραδιά του. Ο Ναβάρο ξεκίνησε το τελευταίο δεκάλεπτο με τρίποντο, 38-54, ο Λάσμε κατέβασε την διαφορά στους 14, 40-54, αλλά ο Λόρμπεκ με ένα ακόμα τρίποντο πήγαινε το σκορ στο +17, 40-57. Οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να αντιδράσουν αλλά έμοιαζαν κολλημένοι με το τρίποντο. Με 5-0 σερί έκαναν το 45-57, αλλά ο Χουέρτας έκανε το 45-60, με τον Λάσμε να απαντάει αμέσως, 47-60 και τον Μπράμος να μειώνει στους 10 με τρίποντο από την γωνία, 50-60 και τον Πακσουάλ να τρέχει να προλάβει… τον εφιάλτη. Ο Λάσμε μειώνει ακόμα περισσότερο, 52-60, αλλά ο Ναβάρο «παγώνει» το ΟΑΚΑ και κάνει το 52-63 και το 60-70 να έρχεται απολύτως φυσιολογικά.

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 27-31, 38-51, 60-70

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 9, Ματσούλις 11, Ούκιτς 2, Λάσμε 12, Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης, Γκιστ 4, Μπανκς, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 13

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα, Χουέρτας 10, Αμπρίνες 2, Ναβάρο 12, Γιασικεβίτσιους 5, Τοντόροβιτς, Ουάλς, Ίνγκλις 5, ραμπασέδα, Λόρμπεκ 8, Τζαουάι 7, Τόμιτς 16

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

{coveritlive}132ee8e014{/coveritlive}



Άρης – ΠΑΟΚ: Τιμωρία από UEFA για τον «Δικέφαλο», πριν το ντέρμπι τίτλου στη Super League
Άρης – ΠΑΟΚ: Τιμωρία από UEFA για τον «Δικέφαλο», πριν το ντέρμπι τίτλου στη Super League
Γκουαρντιόλα: «Η μοίρα στα χέρια μας»
Γκουαρντιόλα: «Η μοίρα στα χέρια μας»
Euro 2024: Έτσι θα πάνε στα τελικά Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία
Euro 2024: Έτσι θα πάνε στα τελικά Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία
Αποδέχτηκε την πρόταση του Κοτς και αναλαμβάνει διοικητικό ρόλο στην Φενέρ ο Ατζούν
Αποδέχτηκε την πρόταση του Κοτς και αναλαμβάνει διοικητικό ρόλο στην Φενέρ ο Ατζούν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved