Ματέο: «Προσοχή στον Ναβάρο!»

Ματέο: «Προσοχή στον Ναβάρο!»

Ο τεχνικός της Μάλαγα, Τσους Ματέο, μιλάει αποκλειστικά στο Onsports για τις σπουδαίες αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της σύγχρονης ιστορίας του αφού καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα για να δώσει το παρών στο Final-4 που διοργανώνουν οι Καταλανοί. Η πρόκριση στην τελική φάση του θεσμού περνάει από το Palau Blaugrana για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που θα αντιμετωπίσει τους εν ενεργεία πρωταθλητές Ευρώπης στις 22/03 και 24/03 πριν η σειρά best-of-five μεταφερθεί στο ΟΑΚΑ.

Για να γίνει όμως αυτό οι «πράσινοι» έπρεπε να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μάλαγα στην αυλαία του TOP-16 της Ευρωλίγκα, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκριση στα πλέι οφ. Ο τεχνικός της Ουνικάχα, Τσους Ματέο, μιλάει στο Onsports για τις αναμετρήσεις των προημιτελικών ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μπαρτσελόνα, προειδοποιεί τους «πράσινους» να προσέξουν τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και ξεκαθαρίζει ότι το Palau Blaugrana δεν είναι απόρθητη έδρα!

-Σε τι κατάσταση βρίσκεται η Μπαρτσελόνα λίγες μέρες πριν από τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας;

«Αυτή την περίοδο η Μπαρτσελόνα δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της χρονιάς. Ηττήθηκε από τη Φουενλαμπράδα, κέρδισε δύσκολα τη Μενόρκα ενώ οι Φραν Βάσκεθ και Τζο Ίνγκλες είναι τραυματίες. Έστω κι έτσι, η Μπάρτσα έπαιξε καλό μπάσκετ μέσα στη χρονιά ενώ διαθέτει σπουδαίους παίκτες με προσωπικότητα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό».

-Πως εξηγείτε το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα αντιμετώπισε τόσα προβλήματα μέσα στη χρονιά με τους τραυματισμούς των Ναβάρο, Μάικλ και Μπαζίλε όμως παραμένει στην πρώτη θέση της ACB και έχει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας;

«Η Μπαρτσελόνα έχει χαρακτήρα νικητή! Παίζει ομαδικά και όπως προανέφερα, διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες. Στην ACB οι άλλες ομάδες δεν είναι τόσο σταθερές στην απόδοσή τους ενώ έχουν σκαμπανεβάσματα. Μόνο η Βαλένθια έχει κάποια συνέπεια όμως η Μπαρτσελόνα παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο».

-Ποια νομίζετε ότι είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της Μπαρτσελόνα που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός στα προημιτελικά;

«Σίγουρα ο Ναβάρο είναι ένα από τα μεγαλύτερα «όπλα»’ της Μπαρτσελόνα. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη! Η Μπάρτσα έχει παίκτες που δεν φοβούνται να πάρουν την ευθύνη και να δοκιμάσουν το τελευταίο σουτ όμως ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας των Καταλανών είναι η εξαιρετική τους άμυνα. Το… μειονέκτημά είναι ότι θα παίξει απέναντι σε μια άλλη σπουδαία ομάδα, τον Παναθηναϊκό. Επίσης, ο Ρίκι Ρούμπιο δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση».

-Θεωρείτε ότι αυτή η ομάδα είναι ανίκητη; Σε γενικές γραμμές τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να διεκδικήσει την πρόκρισή του στο Final-4 της Ευρωλίγκα;

«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να προσέξει τον Ναβάρο, αφού είναι τόσο απρόβλεπτος! Όλοι οι περιφερειακοί παίκτες μπορούν να σουτάρουν καλά ενώ ο Άλαν Άντερσον βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Επίσης η Μπαρτσελόνα είναι πολύ επικίνδυνη όταν παίζει με τον Μόρις στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Λόρμπεκ και ο Πέροβιτς είναι πολύ καλοί στο low post, ο Βάσκεθ και ο Εντόνγκ κυριαρχούν στο καλάθι ενώ ο Λάκοβιτς σουτάρει τρίποντα. Ο Ίνγκλες είναι ταλαντούχος παίκτης, μπορεί να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του και να τελειώσει τις φάσεις, ο Γκριμάου δημιουργεί προβλήματα με τις διεισδύσεις του και ο Σάδα με τον άμυνά του. Και φυσικά, ο Ρούμπιο με τις πάσες του! Πρόκειται για μια πλήρη ομάδα».

-Θα ήθελα τη γνώμη σας για τον Παναθηναϊκό όπως τον αντιμετώπισε η Μάλαγα στα δυο παιχνίδια του TOP-16 της Ευρωλίγκα (σ.σ. οι «πράσινοι» επικράτησαν 82-56 στο ΟΑΚΑ και 77-61 στην Ανδαλουσία).

«Ο Παναθηναϊκός μπορεί να παίξει πολύ καλά. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξέρουν ο ένας τον άλλον και παίζουν μαζί εδώ και πολλά χρόνια. Η ελληνική ομάδα παίζει δυνατά στην άμυνα και διαθέτει ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη που έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους. Σίγουρα θα είναι μια κλειστή σειρά αυτή του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα».

-Πόσο δύσκολο είναι για μια ομάδα να κερδίσει στο Palau Blaugrana; Πιστεύετε ότι αποτελεί ένα από τα «όπλα» της Μπαρτσελόνα;

«Το πλεονέκτημα της έδρας είναι πολύ σημαντικό, όχι όμως και καθοριστικό. Είναι δύσκολο για μια ομάδα να κερδίσει στην έδρα της Μπαρτσελόνα, όχι όμως και ακατόρθωτο! Πιστεύω ότι το πρώτο παιχνίδι θα είναι πολύ σημαντικό όμως αυτό που μετράει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η πνευματική προετοιμασία».

-Τι πιθανότητες δίνετε σε κάθε ομάδα να προκριθεί στο Final-4 της Βαρκελώνης;

«Δίνω 60% πιθανότητες στην Μπαρτσελόνα και 40% στον Παναθηναϊκό».



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved