Ράβει το έβδομο στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός (photos+Video)

Ράβει το έβδομο στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός (photos+Video)

Ο Παναθηναϊκός με καρδιά, ψυχή, καρύδια και έναν κόσμο… άλλο πλανήτη επικράτησε με 65-63 και έκανε το 2-1

Να γιατί όλοι οι Παναθηναϊκοί είναι περήφανοι. Να γιατί αυτή η ομάδα είναι η κορυφαία σε όλη την Ευρώπη. Ο Αργύρης Πεδουλάκης και όλα τα παιδιά του συνεχίζουν να τρελαίνουν κόσμο. Σε ένα ματς διαφήμιση από όλες τις απόψεις για την Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 65-63 κλείνοντας το στόμα των Ισπανών, της Ευρωλίγκας, της ΤΣΣΚΑ και όποιου άλλου βρεθεί στο δρόμο του για το Λονδίνο. Το ράψιμο του έβδομου ξεκινάει από το ΟΑΚΑ!!!!
Από τα πρώτα κιόλας λεπτά ο Αργύρης Πεδουλάκης αναπροσάρμοσε τα πλάνα του λόγω της πεντάδας της Μπαρτσελόνα. Με τον Διαμαντίδη στον πάγκο, στην πεντάδα βρέθηκε ο Βασίλης Ξανθόπουλος που λίγα λεπτά πιο μετά πέρασε στον πάγκο μαζί με τον Κώστα Τσαρτσαρή και στις θέσεις τους μπήκαν οι Μάρκους Μπανκς και Τζέιμς Γκιστ. Μάλιστα ο τελευταίος με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (2-3 το ξεκίνημα με Ματσιούλις και Ναβάρο) με 5-3 στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ναβάρο όμως ξεκίνησε… ζεστά και έκανε το 5-6, αλλά ο «Σόφο» είχε… κέφια.  Η μπάλα περνούσε συνεχώς από τα χέρια του με αποτέλεσμα με τρεις συνεχόμενους πόντους του να κάνει το σκορ 8-6. Ο Λόρμπεκ ισοφάρισε, ο Διαμαντίδης πέρασε στο παρκέ και ο Ματισούλις με τρίποντο έκανε το 11-8.

Το κάρφωμα της χρονιάς και +10

Η άμυνα του Παναθηναϊκού για… 9ο συνεχόμενο δεκάλεπτο ήταν εντυπωσιακή με τον Διαμαντίδη να οδηγεί την ομάδα του στο 15-10, την στιγμή που ο Τζέιμς Γκιστ δευτερόλεπτα πριν είχε χρεωθεί με το δεύτερο προσωπικό του φάουλ. Ο Παναθηναϊκός είχε επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό του. Άμυνα… τανάλια, απόλυτος έλεγχος στα ριμπάουντ και με μυαλό και υπομονή στην επίθεση προηγήθηκε με 10 πόντους, με την λήξη του δεκαλέπτου, ύστερα από… φοβερό καλάθι του Στεφάν Λάσμε στα μούτρα του Λόρμπερκ.  

Μαγικό μπάσκετ από τον Παναθηναϊκό

Η συνέχεια ήταν… ασύλληπτη. Ο Παναθηναϊκός είχε μπει στο παρκέ πιο… τρελαμένος από ποτέ και είχε κάνει την Μπαρτσελόνα παιχνιδάκια στα… χέρια του. Με φοβερή ομαδική άμυνα, πολύ καλή δουλειά πάνω στον Ναβάρο αλλά και μέσα στο «ζωγραφιστό» ο Παναθηναϊκός έκανε… πλάκα στον Πασκουάλ, αφήνοντας παράλληλα με προκλητικό τρόπο τον Χουέρτας να σουτάρει... στον γάμο του καραγκιόζη. Ο Διαμαντίδης απάντησε στο τρίποντο του Σάρας, 22-12, ενώ ο Διαμαντίδης με τρίποντο στην εκπνοή έκανε το 25-14. Δύο βολές από τον Λάσμε, 27-14 και η… φάση της χρονιάς. Άλει ουπ από τον Διαμαντίδη και ο Λάσμε με ανάποδο κάρφωμα πάει την διαφορά στους 15 πόντους, 29-14.

Συνεχείς κινήσεις από τον Πεδουλάκη

Ο Πσσκουάλ πιο… χλωμός από ποτέ καλεί σε τάιμ άουτ και με 4 συνεχόμενους πόντους από Τόμιτς και Λόρμπεκ το σκορ γίνεται 31-18 στο 15’. Ένα ακόμα καλάθι από τον Λόρμπεκ, 31-20, υποχρεώνει τον Αργύρη Πεδουλάκη να καλέσει άμεσα σε τάιμ άουτ. Ο Μάικ Μπράμος δείχνει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και κάνει το 33-20, με τον  Αργύρη Πεδουλάκη να κάνει συνεχώς κινήσεις στην δική του πλευρά της… σκακιέρας. Την στιγμή που ο Τσάβι Πασκουάλ τα περιμένει όλα από τον 37χρονο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (με 5 συνεχόμενους πόντους του μείωσε σε 33-25) ο «Άρτζι» επαναφέρει στην θέση του Λάσμε τον «Σόφο» και στην θέση του Τσαρτσαρή τον Ματσιούλις στο «4». Ο Ναβάρο μειώνει ακόμα περισσότερο, 33-27 αλλά ο Μπράμος δίνει απίστευτο φιλί.. ζωής στην ομάδα του με σουτ τριών πόντων και 36-27 στο 18’. Ο παίκτης του «τριφυλλιού» ήταν φοβερός και με πολύ ωραίο λέι απ έκανε το 38-29 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το… χειρότερο δυνατό για τους «πράσινους»

Αν και το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν πολύ καλό, με τον Ούκιτς να κάνει τρία κλεψίματα ο Παναθηναϊκός συνάντησε τα πρώτα του… δύσκολα προβλήματα. Ο  Πασκουάλ επιστράτευσε την… ζώνη κάτι που «βραχυκύκλωσε» τους «πράσινους» οι οποίοι έπαιζαν με τον Γκιστ στο «3» και τους Τσαρτσαρή και Λάσμε στην ρακέτα. Σάρας και Ναβάρο έδιναν λύσεις στην επίθεση και μείωσαν σε 40-36 στο 23’ με τον Αργύρη Πεδουλάκη να μην χάνει χρόνο. Αλλαγή Γκιστ με Ματσιούλις και τάιμ άουτ… Η συνέχεια δεν ήταν καλή, αφού μετά το καλάθι του Κώστα Τσαρτσαρή, 42-36, οι Ισπανοί μείωσαν σε 42-41 και προσπέρασαν με καλάθι του Τόμιτς 42-43. Η Μπαρτσελόνα τα είχε καταφέρει. Ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Και αυτό εξ αιτίας της χαλάρωσης της άμυνας και της πολύ καλής απόδοσης του Ναβάρο (7 πόντοι στο τρίτο δεκάλεπτο), ο οποίος μαζί με τον Τόμιτς ήταν τα μεγάλα προβλήματα, αλλά και της δυσλειτουργίας που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στην επίθεση λόγω της ζώνης των «Μπλαουγκράνα». Το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια, με την Μπαρτσελόνα, όμως, να κλείνει προηγούμενη το δεκάλεπτο με 50-51.  

Τα ηνία η Μπάρτσα αλλά ο «Σόφο» την ανατροπή

Η συνέχεια ήταν ανάλογη… Η Μπαρτσελόνα είχε επιβάλει τον ρυθμό της και ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να λειτουργήσει στην επίθεση. Οι παίκτες του Πασκουάλ προηγήθηκαν με 50-55, αλλά ο Πεδουλάκης άλλαξε την ροή του αγώνα με την είσοδο των Σχορτσανίτη και Γκιστ. Οι δύο παίκτες έδωσαν περισσότερες λύσεις στο χαμηλό post ενώ παράλληλα ο «Σόφο» όποτε έπαιρνε την μπάλα «χάλαγε» την ισορροπία της Μπαρτσελόνα στην ζώνη. Μάλιστα ο Γκιστ με 4 προσωπικούς του πόντους μείωσε σε 55-57 στο 35’ με τον «Άρτζι» να παίρνει το τάιμ άουτ της… ανατροπής. Ο Σχορτσανίτης ήταν… τρελαμένος. Ήταν παντού. Βουτούσε για όλες τις μπάλες, έπαιζε απίστευτο ξύλο με τον Τζαουάι και με μία εύστοχη βολή, 4:11 πριν από την λήξη έκανε το 56-57 και ο Διαμαντίδης με ένα τεράστιο τρίποντο με την υπογραφή του έκανε το 59-57, 3:34 πριν από την λήξη, σηκώνοντας στο πόδι όλο το ΟΑΚΑ.

«Φονική» απάντηση από τους Καταλανούς

Ο Ουάλας όμως στην επόμενη επίθεση με τρίποντο έκανε το 59-60 και τον Γιασικεβίτσιους το 59-63. Στα 2 λεπτά ο Μπράμος αστοχεί σε σουτ τριών πόντων, αλλά ο Λάσμε με ένα ακόμα κάρφωμα μειώνει σε 61-63. Στην επόμενη άμυνα ο Παναθηναϊκός παίζει πολύ καλή άμυνα η μπάλα εκτός, οι διαιτητές δείχνουν Παναθηναϊκό και ο Λαμόνικα ζητάει να δει το replay. Το οποίο δικαιώνει απόλυτα την πρώτη απόφαση των διαιτητών, 1:15 πριν από την λήξη και ο Διαμαντίδης με νέο τρίποντο κάνει το 64-63 ένα λεπτό πριν από το τέλος. Στην επόμενη φάση ο Τόμιτς πάει στις βολές με το ΟΑΚΑ να… τρέμει αστοχεί και στις δύο, αλλά ο Παναθηναϊκός χάνει την ευκαιρία για έυκολο καλάθι. Ο Ναβάρο πάει για λέι απ, ο Λάσμε και πάλι εκεί τον… ταπώνει και η επαναφορά για την Μπαρτσελόνα με τους Ισπανούς να έχουν 4 δεύτερα για επίθεση, ενώ συνολικά να μένουν 10,6 για το τέλος. Ο Γιασικεβίτσιους παίρνει το σουτ, αστοχεί ο Γκιστ το ριμπάουντ και ο παίκτης του Παναθηναϊκού στις βολές με 5 δευτερόλεπτα για το τέλος. Γκιστ και 65-63…. Άστοχος στην δεύτερη και ο Ναβάρο…. Περίπατο!!!!!!!! Ο Παναθηναϊκός το 2-1.  

Δεκάλεπτα: 20-10, 38-29, 50-51, 65-63

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 14, Ματσιούλις 5, Ούκιτς 6, Λάσμε 11, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 12, Γκιστ 9, Μπανκς, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 4

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα , Χουέρτας, Αμπρίνες 6, Ναβάρο 17, Γιασικεβίτσιους 13, Τοντόροβιτς, Ουάλας 5, Ίνγκλις, Ραμπασέδα Λόρμπεκ 8, Τζαουάι 2, Τόμιτς 12

{coveritlive}8d928c0cba{/coveritlive}

Ράβει το έβδομο στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός (photos+Video)



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved