Ηττα στα... διαιτητικά σημεία και Λονδίνο μέσω Βαρκελώνης (photos)

Ηττα στα... διαιτητικά σημεία και Λονδίνο μέσω Βαρκελώνης (photos)

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την ΤΣΣΚΑ και πλέον φορτσάρει για το Λονδίνο με ενδιάμεσο σταθμό την Βαρκελώνη. Για μια ακόμη φορά στην Euroleague οι πράσινοι «βίωσαν» μια οδυνηρή διαιτησία, με τους «άρχοντες» του παιχνιδιού να κάνουν πολλά και καθοριστικά λάθη, στερώντας από τον Παναθηναϊκό την κατάκτηση της νίκης και της τρίτης θέσης στον όμιλο.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις λεπτομέρειες και τερμάτισε στην τέταρτη θέση του ομίλου του. Πλέον οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα για να καταφέρουν να πάρουν τι ειστήριο για το Final-4 του Λονδίνου. Μια Μπαρτσελόνα που αυτόν τον Παναθηναϊκό δεν τον φοβίζει ούτε γι αστείο.
Ήταν η βραδιά των… σεναρίων και ο αγώνας στο ΟΑΚΑ ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό σενάριο. Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ μουδιασμένος και… αγχωμένος με αποτέλεσμα η ΤΣΣΚΑ με δύο γρήγορα τρίποντα.. καρμπόν από τον Ουίμς και ένα καλάθι από τον Καούν να προηγηθούν με 0-8, μόλις 80 δεύτερα από το τζάμπολ και ανάγκασαν τον Αργύρη Πεδουλάκη να πάρει εσπευσμένα τάιμ αουτ.
Οι «πράσινοι» άλλαξαν αγωνιστική συμπεριφορά και κατάφεραν να.. ροκανίσουν την διαφορά κυρίως λόγω της απόφασης του προπονητή τους να αλλάξει το δίδυμο των ψηλών. Ο Καούν έκανε την ζημιά στους «πράσινους» με τον «Σόφο» και τον Γκιστ να περνάνε στον πάγκο και στον αγώνα να μπαίνουν οι Λάσμε και Τσαρτσαρής. Οι δυο τους ανέλαβαν δράση, μείωσαν σε 9-10, αλλά ο Καούν το… βιολί του, 9-12. Ο Τζάκσον προσέφερε δύο ακόμα εύκολους πόντους στην ομάδα του, με τον σέντερ από την Γκαμπόν να κάνει το 11-14 που ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου.   

Στο +10 η ΤΣΣΚΑ

Ο Παναθηναϊκός τα πήγαινε εξαιρετικά στην άμυνα, όπως συνηθίζει, αλλά στην επίθεση είχε σαφέστατο πρόβλημα. Η κυκλοφορία της μπάλας ήταν προβληματική με αποτέλεσμα οι «πράσινοι»  να… βραχυκυκλώνουν και να μην βρίσκουν σωστές επιλογές στην επίθεση. Ο Μίτσοβ με την έναρξη της δεύτερης περιόδου σκόραρε έξω από τα 6,75 και έκανε το 11-17, ενώ ο Λάσμε συνέχιζε να δημιουργεί προβλήματα στους αντιπάλους του, 13-17. Ο Καούν ήταν «καυτός», αλλά ο Γκιστ σήκωνε το ΟΑΚΑ στο… πόδι, αφού με τρίποντο έκανε το 16-19 στο 13’. Η ΤΣΣΚΑ «έτρεξε» σερί 0-7 και πήρε προβάδισμα 10 πόντων, 16-26 στο 14’ με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να βρει την λύση.

Μπράμος, Λάσμε και… προσπέρασμα

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» άρχισαν να… ταίζουν συνεχώς  τον Σχορτσανίτη ο οποίος έκανε μεγάλη ζημιά στην front line του Μεσίνα, 23-28, την στιγμή που ο Μπράμος είχε ξεκινήσει να «ζεσταίνεται» και τον Ούκιτς να μειώσει σε 25-29 στο 17’.   Η διαφορά πήγε και πάλι στο +7, 25-32 δια χειρός Καούν, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι την απάντηση.  Μπράμος και Λάσμε συνέθεταν ένα δίδυμο… φωτιά με τον σέντερ του «τριφυλλιού» να μαζεύει όλες τις μπάλες και τον γκαρντ των «πράσινων» να τα… στάζει από παντού με τον Παναθηναϊκό να παίρνει προβάδισμα για πρώτη φορά στο παιχνίδι, 34-32, μόλις 30 δεύτερα πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Η ΤΣΣΚΑ μείωσε με τον Θοδωρή Παπαλουκά με μία στις δύο βολές, κάτω από… απίστευτες αποδοκιμασίες από 20.000  και πλέον φίλους του «τριφυλλιού».

Ανέλαβε τα ηνία ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στα πρώτα 78 δεύτερα του δεύτερου ημιχρόνου και με τον Γιόνας Ματσιούλις να πετυχαίνει γκολ-φάουλ πάνω στον Ουίμς έκανε το σκορ 37-33 και τον Μεσίνα… έξαλλο. Ο Παπαλουκάς έκανε λάθος, ο Τεόντοσιτς φάουλ στον Διαμαντίδη και ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ κάλεσε τάιμ άουτ πριν… να είναι αργά. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους γηπεδούχους αφού η ΤΣΣΚΑ με τρίποντο από τον Παπαλουκά και δίποντο από τον Κριάπα πέρασε και πάλι μπροστά με 37-38. Στην συνέχεια οι άμυνες έμοιαζαν να… χαλαρώνουν και μετά από εκατέρωθεν καλάθια ο Ούκιτς πήγε το σκορ στο 41-41 στο 24’. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς με 4 συνεχόμενους πόντους «οδηγούσε» την ομάδα του, 41-45, με τον Σχορτσανίτη να απαντάει άμεσα και να ισοφαρίζει σε 45-45. Ο Παπαλουκάς έβαγζε ασπροπρόσωπο τον… Πεδουλάκη ο οποίος ζητούσε να του αφήνουν τα… σουτ και ο Γκιστ με ένα κάρφωμα βγαλμένο από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, έκανε το 47-47 στο 29’. Μπράμος και Γκιστ παρέδιδαν σεμινάρια προσωπικής άμυνας με τον πρώτο να πετάει κι άλλη «βόμβα» 30 δεύτερα πριν το τέλος και να κάνει το 50-47. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο «Σόφο» πήρε τον Τεόντοσιτς στην άμυνα και ο Παναθηναϊκός είχε και 2,7 δευτερόλεπτα για μία ακόμα επίθεση, με την μπάλα να… πουλάει τον Ούκιτς σε ένα πολύ καλό σουτ από το κέντρο.  

Και τώρα Μπαρτσελόνα

Τα τελευταία 10 λεπτά θα ήταν… ψυχοβγαλτικά και αυτό φάνηκε από την αρχή. Ο Κριάπα ήταν σε πολύ καλό βράδυ και έφερε την ΤΣΣΚΑ ένα πόντο μπροστά, 51-52, αλλά ο Στεφάν Λάσμε έμοιαζε ασυγκράτητος. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού με καλάθι και φάουλ έκανε το 54-52 στο 33΄ και έβαλε στην θέση του τον Τεόντοσιτς ο οποίος για μία ακόμα φορά συνέχιζε να είναι προκλητικός! Ο παίκτης της ΤΣΣΚΑ έκανε το 54-55 στο 34’ με σουτ τριών πόντων και σαν να μην έφτανε αυτό ο Κριάπα 4:49 πριν από το τέλος του αγώνα και στην εκπνοή της επίθεσης της ομάδας του με σουτ από τα 8 μέτρα έκανε το 54-58.  Ο Παναθηναϊκός, όμως, ήταν… ζωντανός. Ο Μάικ  Μπράμος έβαλε τέλος στο 4λεπτο μπλακ άουτ του Παναθηναϊκού και με σουτ τριών πόντων έκανε το 57-58, τρία λεπτά πριν από την λήξη του αγώνα. Ο Κρστιτς με δύο εύστοχες βολές έκανε το 57-60 , αλλά ο Μάικ Μπράμος ήταν παντού. Επιθετικό ριμπάουντ και νέο καλάθι και 59-60. Οι Ρώσοι και πάλι στις βολές, με τον Κριάπα αυτήν την φορά και 59-62. Ο Διαμαντίδης χάνει την ευκαιρία να ισοαφρίσει 2 λεπτά πριν από το τέλος αλλά ο Ούκιτς με κλέψιμο και ένα φοβερό coast to coast κάνει το 61-62. Κριάπα και πάλι και 61-64 με μόλις 1:30 πριν από την λήξη. Ο Ούκιτς συνεχίζει να σκοράρει εκθέτοντας τον Τεόντισιτς και 63-64. Οι διαιτητές συνεχίζουν να στέλνουν τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ στην γραμμή των βολών με… περισσή ευκολία, επαναλαμβάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο και ο Τεόντοσιτς και πάλι αυτήν την φορά ευστοχεί στην μία και 63-65 με 50 δεύτερα για την λήξη. Ο Μπράμος αστοχεί σε σουτ τριών πόντων, 32 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος και ο Κρστιτς κάνει το 63-67 9,8 πριν από την λήξη, με το ματς να τελειώνει με 63-69.

Δεκάλεπτα: 11-14,  34-33, 50-47, 63-69

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 18, Ματσιούλις 5, Ούκιτς 9, Λάσμε 11, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης, Γκιστ 6, Μπανκς, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 8

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 9, Μίτσοβ 7, Τζάκσον 2, Σόκολοφ, Κρστιτς 9, Ουίμς 8, Ερτσεγκ 2, Βορότσνεβιτς, Καούν11, Κριάπα 13, Πονκρασόφ, Παπαλουκάς 8

Θυμηθείτε το Live

{coveritlive}761e381da0{/coveritlive}



Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved