Ολυμπιακός: Ξύπνησε στο τέλος και γλίτωσε το... έμφραγμα

Ολυμπιακός: Ξύπνησε στο τέλος και γλίτωσε το... έμφραγμα

Γλίτωσε το... έμφραγμα ο Ολυμπιακός στην Τουρκία, κατορθώνοντας με αντεπίθεση διαρκείας στα τελευταία λεπτά να ανατρέψει το προβάδισμα της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και να πάρει τη νίκη με 78-73.

Έτσι, οι Πειραιώτες διατηρήθηκαν ζωντανοί στη μάχη που δίνουν για πρόκριση στα πλέι οφ, αφού έφθασαν στις οκτώ νίκες σε 13 αγώνες στο Top 16 της Ευρωλίγκας. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα βρέθηκαν να χάνουν με 69-61, αλλά με εντυπωσιακό σερί 13-0 έγειραν υπέρ τους την πλάστιγγα, για να φθάσουν στο σπουδαίο «διπλό» στη «Fenerbahce Ulker Sports Arena». Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Κώστας Παπανικολάου με 16 πόντους, ενώ Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης πέτυχαν καθοριστικά καλάθια στην τελευταία περίοδο και ο Κάιλ Χάινς έκανε το κόψιμο που «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του, δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε. Από τους Τούρκους, Μακ Κάλεμπ, Ονάν και Σάτο είχαν από 12 πόντους.

Αν και υπνωτισμένος για 35 λεπτά ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει νικητής από την Κωνσταντινούπολη κι έτσι βρίσκεται, αυτή τη στιγμή, στην 3η θέση του ομίλου του, με 8-5, ισόβαθμος με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ που όμως υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Πλέον, στην τελευταία αγωνιστική του Top 16, θα χρειαστεί να κερδίσει την Κίμκι στο ΣΕΦ για να προκριθεί στα πλέι οφ και από εκεί και πέρα θα περιμένει συνδυασμό αποτελεσμάτων για να ανέβει έστω και τη δωδεκάτη ώρα στη δεύτερη προνομιούχο θέση.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκαν δυνατά στον αγώνα κι έκλεισαν με 19-13 το πρώτο δεκάλεπτο, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι Τούρκοι με σερί 7-0 άλλαξαν τα δεδομένα και πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο στο +1 (34-33). Στην επανάληψη, μάλιστα, μπήκαν ακόμα πιο δυνατά κι έδειξαν να ελέγχουν το ρυθμό του αγώνα, εξάλλου παρά τη μεγάλη αστοχία τους κέρδισαν τη μάχη των ριμπάουντ. Ωστόσο, οι Πειραιώτες δεν είχαν πει την τελευταία λέξη τους και προηγήθηκαν με 56-53 στο 30’, χωρίς όμως να έχουν πείσει με την απόδοσή τους. Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν στο 69-63 και μεταφέροντας την πίεση στο στρατόπεδο των αντιπάλων τους έδειξαν να μπορούν να αναδειχθούν νικητές. Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Πρίντεζης και Βασίλης Σπανούλης, όμως, ανέλαβαν δράση. Ο αρχηγός ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το 75-71 υπέρ της ομάδας του, με 22 δευτερόλεπτα να απομένουν, ολοκληρώνοντας επί της ουσίας την ανατροπή. Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ τα έχασε, ο Μακ Κάλεμπ δεν θα μπορούσε μόνος του να τους κρατήσει και οι Πειραιώτες με ψυχραιμία έφθασαν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου.

Δεκάλεπτα: 13-19, 34-33, 53-56, 73-78.
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Ερντογκάν): Μακ Κάλεμπ 12, Ονάν 12 (2), Ερμίς 4, Σάτο 12, Τρίπκοβιτς, Πεκέρ 10, Σαβάς 8, Μπατίστ 3 (1), Κάραμαν 6, Πρέλτζιτς 6.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 5, Λο 5 (1), Άντιτς 9 (3), Σπανούλης 14 (2), Περπέρογλου 9 (1), Σερμαντίνι 4, Σλούκας 2, Πάουελ 2, Γκετσεβίτσιους, Πέρκινς, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 16 (4).

-Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ - Ολυμπιακός μέσα από το live του Onsports...

{coveritlive}f237140c7c{/coveritlive}



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved