Ο «Βασιλιάς» στο ύψος του, η «Βασίλισσα» όχι… (photos)

Ο «Βασιλιάς» στο ύψος του, η «Βασίλισσα» όχι… (photos)

Ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος του με εντυπωσιακό τρόπο, επικρατώντας με άνεση της Άλμπα με 82-58 την στιγμή που στην Μαδρίτη η Ρεάλ έχανε από την Μάλαγα σε ένα ματς που θύμισε Master Chef… 

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ για 30 λεπτά και… χαλαρώνοντας, φυσιολογικά στην τελευταία περίοδο, πήρε μια σπουδαία νίκη κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου με 82-58. Το σημαντικό για τους «πράσινους» είναι πως αντέδρασαν ιδανικά μετά την ήττα στην Μάλαγα και τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισαν όλη την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά στο τέλος τους τα… χάλασε η Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι έχασαν από την Μάλαγα με 74-77. μέσα στην έδρα τους σε ένα παιχνίδι που το… μαγείρεμα πήγε… σύννεφο. Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά… τρέναρε την πρόκριση του Παναθηναϊκού, ο οποίος ούτως ή άλλως πρέπει την επόμενη εβδομάδα να πάει στην Ισπανία και να υποχρεώσει την Ρεάλ στην δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα της. 

Το «καθάρισε» με το «καλησπέρα»

Το ματς δεν ήταν για πολλά-πολλά και ο Παναθηναϊκός ήθελε να στείλει εξ αρχής το μήνυμά του. Και το έκανε με τον καλύτερό τρόπο. Ο Πεδουλάκης όχι μόνο δεν άφησε εκτός δωδεκάδας τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, αλλά αποφάσισε να τον βάλει και στην πεντάδα της ομάδας. Κάτι που απέδωσε μιας και ο «Σόφο» παρά τον τραυματισμό του ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και έδωσε την απαιτούμενη ώθηση στους συμπαίκτες του. Παράλληλα η πολύ πιεστική άμυνα αλλά και η διάθεση για τρέξιμο από πλευράς Παναθηναϊκού, ανάγκασε τους Γερμανούς να περάσουν σε ρόλο… κομπάρσου. Στο 3’ το σκορ ήταν ήδη 9-2 με ένα καλάθι από τον Ούκιτς και μια βολή από τον «Σόφο» να μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο την διαφορά, 12-2 Στο παρκέ πέρασε και ο Βασίλης Ξανθόπουλος ο οποίος έκανε τρομερή δουλειά στην άμυνα, πίεσε ακατάπαυστα και ανάγκασε τους παίκτες της Άλμπα να κάνουν λάθη τα οποία μεταφράστηκαν σε εύκολα και εντυπωσιακά καλάθια με τους Λάσμε και Γκιστ να πηδάνε στον… Θεό και να καρφώνουν. Μάλιστα με το καλάθι του τελευταίου η διαφορά έφτασε και στο 19-6 στο 7’, ενώ το δεκάλεπτο «έκλεισε» στο 21-11.

Έτρεχε σαν τρελός… Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός είχε βάλει το… νερό στ αυλάκι και απλά συνέχιζε στο ίδιο τέμπο. Και για να είμαστε ακριβείς, συνέχιζε σε ακόμα μεγαλύτερο τέμπο. Είναι χαρακτηριστικό πως στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Πεδουλάκη πέτυχαν 29 πόντους και δέχθηκα 17. Γρήγορα-γρήγορα και με τον Μάρκους Μπανκς να έχει κέφια οι «πράσινοι» έκαναν double score, 30-15, στο 14’ , ενώ ένα λεπτό αργότερα και ύστερα από ένα επιθετικό κρεσέντο του Στεφάν Λάσμε το σκορ έγινε 35-18. Η σκυτάλη του σκοραρίσματος πέρασε στα χέρια του Γιόνας Ματσιούλις ο οποίος με 6 προσωπικούς του πόντους έφερε την διαφορά στους 20, 48-28, ενώ λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς με λέι απ σα σε προπόνηση στον αιφνιδιασμό έκανε το 50-28.

Οι πτήσεις συνεχίζονταν..

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να μην έχει την παραμικρή διάθεση να ρίξει τους τόνους. Την στιγμή που οι φίλοι του «τριφυλλιού» είχαν δημιουργήσει για μία ακόμα φορά εκπληκτική ατμόσφαιρα στις κερκίδες, οι παίκτες του Πεδουλάκη είχαν στήσει το δικό τους πάρτυ στο παρκέ. Ο «Σόφο» συνέχιζε το βιολί του και ο Τσαρτσαρής με σουτ τριών πόντων πήγαινε την διαφορά στο +25, 55-30, ενώ στο 25’ το σκορ ήταν 59-33. Ο Γκιστ συνέχιζε τις… πτήσεις του και ο Μπακς που είχε περάσει αλλαγή στον Ξανθόπουλο πραγματοποιούσε και αυτός μια εξαιρετική εμφάνιση και με δικό του τρίποντο «γράφτηκε» το 67-37 στο 30’.

Όλοι στο παρκέ

Θέμα νικητή δεν υπήρχε αλλά ο Πεδουλάκης δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να δει τους παίκτες του να… χαλάνε την εικόνα τους. Σε λιγότερο από ένα λεπτό παιχνιδιού στην τέταρτη περίοδο ο Γκιστ έκανε ένα πολύ κακό σουτ και οι «πράσινοι» δέχτηκαν δύο συνεχόμενα τρίποντα με το σκορ να πηγαίνει στο 67-43. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» πήρε άμεσα τάιμ άουτ αλλά η συνέχεια ήταν η ίδια. Άλλο ένα κακό σουτ από τον Γκιστ, γκολ-φάουλ από τον Τόμπσον και 67-46. Το σερί των φιλοξενούμενων έφτασε το 0-11, 67-48, αλλά ο Στεφάν Λάσμε με ένα ακόμα κάρφωμα έκανε το 69-48 και… ξεμπούκωσε την ομάδα του. Οι παίκτες του Πεδουλάκη πάτησαν και πάλι το πόδι στο γκάζι, ο Έλληνας τεχνικός έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους με το τελικό 82-58 να έρχεται υπό τα συνεχή τραγούδια των φίλων του Παναθηναϊκού που και απόψε ήταν εντυπωσιακοί.

Δεκάλεπτα: 21-11, 50-28 67-37, 82-58

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 4, Ματσούλις 16, Ούκιτς 8, Λάσμε 14, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 8, Γκιστ 6, Μπανκς 8, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος 2, Σκορδίλης 2, Σχορτσανίτης 10

Άλμπα Βερολίνου (Ομπράντοβιτς): Σούλτζε, Νι, Σαφαρτζικ 6, Τόμπσον 5, Μπίαρς 4, Ντζέντοβιτς 8, Μιράλλες 4, Γουντ 9, Τραορέ 6, Φόστερ 5, Ίντμπιχι 6, Μόρλει 5

Θυμηθείτε το Live από το ΟΑΚΑ:

{coveritlive}306ca90f9b{/coveritlive}



Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved