«Το προφίλ της Μπάρτσα»

«Το προφίλ της Μπάρτσα»

Ο Δημήτρης Ιτούδης σε συνέντευξή του ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα δίνοντας μια πρώτη γεύση για το που σκοπεύει να «χτυπήσει» ο Παναθηναϊκός.

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στον πάγκο του τριφυλλιού που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της ανάλυσης του τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται οι πρωταθλητές Ευρώπης, αποκαλύπτει μιλώντας στην εφημερίδα «Goal» τα μυστικά της Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Δημήτρης Ιτούδης:

«Η Μπαρτσελόνα διατήρησε την περσινή της ομάδα, προσθέτοντας τον Πέροβιτς, ενώ στην πορεία προέκυψαν οι τραυματισμοί των Μπαζίλε και Μάικλ, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από τους Ινγκλς και Άντερσον. Παρ' όλα αυτά το στυλ της ομάδας δεν άλλαξε.
Ο Άντερσον έχει τα συστήματα του Μάικλ, ο Ινγκλς σουτάρει όπως ο Μπαζίλε, αλλά είναι περισσότερο δημιουργικός, καλύτερος αμυντικός και ριμπάουντερ.

Είναι πολύ καλή ομάδα, ειδικά επιθετικά, ενώ αμυντικά έχει κάποιες αδυναμίες τις οποίες όμως καλύπτει. Έχει ψηλά παιδιά και γερά κορμιά στις θέσεις 3- 4 και 5. Είναι παίκτες που πηδάνε ψηλά, κατεβάζουν... οποιδήποτε μπάλα από τον αέρα, πάνε στα επιθετικά ριμπάουντ. Είναι μια ομάδα πολύ αθλητική που τρέχει καλά το γήπεδο, ακόμα και ο Πέροβιτς με τον Λόρμπεκ, που δεν είναι τόσο αθλητικοί όσο οι συμπαίκτες τους, τρέχουν καλά.

Η πλειοψηφία των παικτών, εκτός του Πέροβιτς, διαθέτει σουτ για τρεις πόντους. Το παιχνίδι τους στηρίζετα στο χαρακτήρα και τις ικανότητες του Ναβάρο. Είναι ο παίκτης που θα βγει από τα σκριν για να εκτελέσει, για να δημιουργήσει ή για να τρέξει το πικ εν ρολ. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι τα επιθετικά plays της Μπαρτσελόνα καθιστούν ενεργή τόσο τη δυνατή όσο και την αδύναμη πλευρά, οπότε έχει μεγάλη σημασία το πώς θα περιστραφεί η δική σου άμυνα. Παίζουν πάντα σε υψηλό ρυθμό, είτε στο σετ παιχνίδι.

Το πρώτο τους στοιχείο είναι η δημιουργική και εκτελεστική ικανότητα του Ναβάρο και το δεύτερο η αντίστοιχη κατάσταση με τον Άντερσον, που μπορεί να παίξει στο χαμηλό ποστ επίσης.

Το τρίτο στοιχείο έχει να κάνει με τους Ρούμπιο και Σάντα, τους πόιντ γκαρντ που θα θυσιάσουν το “εγώ” τους για την ομάδα, θα παίξουν άμυνα, θα τρέξουν το παιχνίδι, θα δημιουργήσουν για τους συμπαίκτες τους.

Το τέταρτο στοιχείο έχει να κάνει με τον πολυσύνθετο ρόλο του Λόρμπεκ ο οποίος είναι ο τρίτος σημαντικός δημιουργός της Μπαρτσελόνα, έχει παιχνίδι τόσο από μέσα προς τα έξω όσο κι απ' έξω προς τα μέσα, σουτάρει, παίζει και πλάτη.

Είναι παίκτης-κλειδί γιατί δημιουργεί στο χαμηλό ποστ. Ο Μόρις παίζει με πρόσωπο στο καλάθι και σουτάρει περισσότερο από τον Λόρμπεκ.

Η Μπαρτσελόνα διαθέτει 12 παίκτες σε υψηλό επίπεδο, για παράδειγμα καμιά φορά ο Βάσκεθ είναι 3η αλλάγη στους ψηλούς! Ο Λάκοβιτς στα περισσότερα ματς έρχεται από τον πάγκο, κυρίως ως αλλαγή του Ναβάρο στο 2, αλλά εκτιμώ ότι κόντρα στον Παναθηναϊκό θα παίξει 1.

Είναι πολύ σημαντικός παίκτης, όπως ο Γκριμάου που επίσης έρχεται από τον πάγκο κι έχει... καλή παράδοση αγώνων κόντρα στον Παναθηναϊκό. Όπως επίσης είναι σημαντικός και ο Ινγκλς, αλλά μιλάμε για μια ομάδα γεμάτη, ποιοτική, με καθαρούς ρόλους».



ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Αδύνατο να καλύψουμε τη ζήτηση για εισιτήρια»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Αδύνατο να καλύψουμε τη ζήτηση για εισιτήρια»
Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Οι ενδεκάδες του μεγάλου αγώνα
Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Οι ενδεκάδες του μεγάλου αγώνα
Εργκίν Αταμάν: «Ο μεγαλύτερος της Ευρώπης ο Παναθηναϊκός»!
Εργκίν Αταμάν: «Ο μεγαλύτερος της Ευρώπης ο Παναθηναϊκός»!
NBA: MVP για τρίτη φορά ο Γιόκιτς - Η θέση του Γιάννη Αντετοκούνμπο
NBA: MVP για τρίτη φορά ο Γιόκιτς - Η θέση του Γιάννη Αντετοκούνμπο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved