«Μεγαλοπρεπής» είναι μόνο ο Παναθηναϊκός (photos)

«Μεγαλοπρεπής» είναι μόνο ο Παναθηναϊκός (photos)

Ένα μαγικό βράδυ είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ, έκανε την Εφές παιχνιδάκι στα χέρια του, διαλύοντας την ομάδα της Τουρκίας με 75-62.

Μάλιστα οι «πράσινοι» είχαν την ευκαιρία να πάρουν και την διαφορά (είχα ηττηθεί με 78-64) στην Τουρκία αλλά στο τέλος ο Γιόνας Ματσιούλις ήταν άστοχος σε δύο συνεχόμενα τρίποντα. Αλλά δεν πειράζει… Αυτός ο Παναθηναϊκός είναι ικανός για πολλά πράγματα. Και ακόμα είναι η αρχή. Φοβεροί για ένα ακόμα ματς, Διαμαντίδης και Ούκιτς, απίστευτος ο Λάσμε, «κλειδί» ο Ματσιούλις, «εκτελεστής» ο Μπανκς χωρίς να υστερήσει κανένας.

Υπό τις συνεχόμενες φωνές και τα ασταμάτητα τραγούδια των 17.000 φίλων του Παναθηναϊκού οι «πράσινοι» ξεκίνησαν το παιχνίδι με έναν… αφηνιασμένο Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Στα πέντε πρώτα λεπτά η μπάλα πέρναγε συνεχώς στο «ζωγραφιστό» και στα χέρια του «Σόφο» με τον τελευταίο να κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στην front line των Τούρκων. Παρ’ όλα αυτά οι παίκτες του Μαχμουτί έβρισκαν τον τρόπο από την περιφέρεια και με τον Σαβάνοβιτς να ξεκινάει αρκετά καλά προηγήθηκαν με 5-10, με τον Έλληνα σέντερ να έχει όλους τους πόντους της ομάδας του. Οι «πράσινοι» αντέδρασαν άμεσα και με τους Διαμαντίδη και Ούκιτς να πατάνε το πόδι τους στο γκάζι ισοφάρισαν σε 12-12 με τρίποντο του αρχηγού του «τριφυλλιού» στο 5’. Οι γηπεδούχοι ήθελαν να ανοίξουν τον ρυθμό, ο Διαμαντίδης είχε κέφια και με δύο συνεχόμενα καρφώματα του Κώστα Τσαρτσαρή, αλλά και χάρη στις εντυπωσιακές του άμυνες οι «πράσινοι» πέρασαν μπροστά με 19-17, αλλά με ένα μικρό σερί 0-4 (λόγω αμυντικών λαθών του Παναθηναϊκού) η Εφές «έκλεισε» το δεκάλεπτο έχοντας τα ηνία στο σκορ, 19-21.

Έβαλε τις βάσεις ο Μπανκς

Λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου στο παρκέ πέρασε και πάλι ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ο οποίος έκανε και πάλι την ζημιά στους Τούρκους. Αρχικά με τις πάσες στην αδύνατη πλευρά όπου μετατράπηκαν σε τρίποντα (Μπράμος, Μπανκς) 25-21. Οι παίκτες της Εφές, όμως, είχαν και πάλι την απάντηση και ισοφάρισαν γρήγορα σε 25-25 εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά κενά των «πράσινων», αλλά ο Μπανκς με νέο τρίποντο και ο «Σόφο» με νέα… νίκη μέσα στην ρακέτα έκαναν το 30-25 στο 14’. Ο Παναθηναϊκός είχε βρει ρυθμό και είχε αρχίσει να» σκοτώνει» σιγά-σιγά την Εφές. Με εκπληκτική άμυνα, αλλά και εντυπωσιακό «διάβασμα» σε κάθε επίθεση οι «πράσινοι» είχαν επιβάλλει τον ρυθμό τους και στο 16’ είχαν πάρει διαφορά 8 πόντων, 34-26 δια χειρός Ούκιτς, με τον Οκτάι Μαχμουτί να ζητάει σαν… τρελαμένος τάιμ άουτ για να… σταματήσει τον Παναθηναϊκό.

Το γύρισαν οι… γκρίζοι «λύκοι»

Το ταιμ άουτ φαίνεται πως έπιασε τόπο μιας και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 34-30, με τους γηπεδούχους να… σπρώχνουν την Εφές στο να πλησιάσει το σκορ. Χαρακτηριστική η φάση με τα συνεχόμενα φάουλ σε Λάσμε και Γκιστ, όπου οι διαιτητές δεν έδωσαν τίποτα και οδήγησαν στις τεχνικές ποινές των Διαμαντίδη και Φάρμαρ. Οι διαιτητές… έχασαν πολλές φάσεις στο συγκεκριμένο σημείο του αγώνα, όλες κατά του Παναθηναϊκού και είναι ξεκάθαρο πως τα… φαλτσοσφυρίγματα έπαιξαν τον ρόλο τους στο να ξαναμπουν οι τούρκοι στο παιχνίδι.

«Πονοκέφαλος» ο Σαβάνοβιτς και οι.. βολές

Τα επιθετικά προβλήματα του Παναθηναϊκού έφεραν και πάλι τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη στην πεντάδα, μαζί με τον Κώστα Τσαρτσαρή. Ο Σαβάνοβιτς, 1:41 πριν από την λήξη του ημιχρόνου έκανε το 34-34 με βολές μεγαλώνοντας το σερί της Εφές σε 0-8. Ο Διαμαντίδης εκμεταλλεύτηκε το μις ματς με τον Τουντσερί πήγε στις βολές και έκανε το 36-34, σκοράροντας για τον Παναθηναϊκό μετά από τρία λεπτά αφλογιστίας. Ο Σαβάνοβιτς ήταν σε πάρα πολύ καλό βράδυ (16 πόντους στο ημίχρονο) και οδήγησε την ομάδα του στο 36-38, αλλά ο Γιόνας Ματσιούλις με δύο εύστοχες βολές, δύο δεύτερα πριν από την συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα έκανε το 38-38. Ο Λιθουανός ήταν από τους λίγους που τα πήγαιναν… καλά από την γραμμή των βολών με τους «πράσινους» να μετρούν μόλις 8 εύστοχες σε 15 προσπάθειες.

Το δεκάλεπτο του Παναθηναϊκού

Με τους Ούκιτς και Σχορτσανίτη στην θέση του οδηγού ο Παναθηναϊκός μπήκε με το πόδι στο… γκάζι στην επανάληψη και προηγήθηκε με 44-40 με τον σέντερ του «τριφυλλιού» να κάνει τα πάντα. Ο Διαμαντίδης στο 23’ με σουτ τριών πόντων έκανε το 47-44, με τους «πράσινους» να παίζουν πολύ καλή άμυνα, αλλά να συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα πάνω στον Σαβάνοβιτς. Επιθετικά ο Τσαρτσαρής έπαιρνε μπάλες μιας και ο Σέρβος δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει και ο Λάσμε με πολύ ωραία κίνηση έκανε το 51-47 στο 27. Τα τελευταία λεπτά ανήκαν ολοκληρωτικά στον Παναθηναϊκό. Την στιγμή που οι τρεις διαιτητές συνέχιζαν να κάνουν τα… στραβά μάτια βήματα, φάουλ και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε από την μεριά των Τούρκων, οι «πράσινοι» με καλάθι του Ούκιτς και τρίποντο του Διαμαντίδη έκαναν το 56-48 και το ΟΑΚΑ στο.. .πόδι. Οι παίκτες της Εφές έβρισκαν λύσεις μόνο από την γραμμή των βολών (κυρίως με τον Ερντέν) και στο 30 το σκορ ήταν 56-51.

«Κλειδί» ο Ματσιούλις, φιστίκια ο Λάσμε

Κακό το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου για τον Παναθηναϊκό. Ο Μπάρατς δημιουργούσε συνεχής προβλήματα στην ρακέτα, ο Ματσιούλις και ο Μπανκς δεν είχαν καθαρό μυαλό (έγιναν αμέσως αλλαγή) και η Εφές πλησίασε σε 56-54 και ο Τουντσερί έκανε το 56-56 στο 33, με τον Παναθηναϊκό να έχει μείνει χωρίς πόντο για πέντε αγωνιστικά λεπτά (από το 56-48). Η κατάρα του… πενταλέπτου σπάει από τα χέρια του Ούκιτς, 58-56, ενώ ο Μάικ Μπράμος με μια καλή άμυνα και μια καλή επίθεση «γράφει» το 60-56. Ο Μπανκς είναι «οπλισμένος» και με το τρίτο του τρίποντο κάνει το 63-56. Και από εκεί που ο Παναθηναϊκός ήταν στο απόλυτο μηδέν (επιθετικά) για πέντε ολόκληρα λεπτά, μέσα σε 73 δευτερόλεπτα «τρέχει» σερί 7-0 και μπαίνει στην θέση του οδηγού, ενώ απέμεναν 5:30. Και ο Παναθηναϊκός έχει κι άλλο ακόμα… Με τον Ματσιούλις να περνάει στο «4», να κοντράρει στην δύναμη τον Σαβάνοβιτς και στην επίθεση να τον τραβάει μακριά από το καλάθι, ο Λιθουανός με σουτ τριών πόντων έκανε το 66-56. Στην άμυνα το κεφάλι του Ερντέν…. βουίζει με τα τρία κοψίματα που δέχεται από τον Λάσμε και ο Μπράμος βάζει φωτιά στο ΟΑΚΑ με ένα ακόμα τρίποντο. Το σερί του Παναθηναϊκού στο 13-0, το σκορ στο 69-56 και στο χρονόμετρο... 3:53. Το πάρτυ είχε πολύ ακόμα…. Ούκιτς για τρεις και 72-56. Οι Τούρκοι τα έχουν χαμένα βλέποντας τον Λάσμε να κάνει κι άλλη τάπα, αυτήν την φορά πάνω στον Σαβάνοβιτς. Ο Παναθηναϊκός πλέον κυνηγούσε και την διαφορά του πρώτου αγώνα. Με τρίποντο του Μπράμος το σκορ έγινε 75-60 (είχε χάσει με 14) αλλά στην επόμενη επίθεση ο Φάρμαρ σκόραρε αμέσως και έκανε το 75-62, μόλις 17 δεύτερα πριν το τέλος. Ο Ματσιούλις όμως δε ν κατάφερε να ευστοχήσει στα δύο τελευταία τρίποντα και ο Παναθηναϊκός δεν κάλυψε την διαφορά. Αυτό που μετράει όμως είναι η νίκη με 75-62 που φέρνει τους «πράσινους» ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση.

Δεκάλεπτα: 19-21, 38-38, 56-51, 75-62

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 11, Ματσιούλις 8, Καπόνο, Ούκιτς 13, Λάσμε 6, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 13, Γκιστ, Μπανκς 9, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 11

Εφές (Μαχμούτι): Μπαλμπάι, Φάρμαρ 10, Μπατούκ, Ερντέν 7, Τουντσερί 2, Σιπ 4, Γκονλούμ 2, Σαβάνοβιτς 21, Λούκας 5, Κούτσο 2, Γκιουλέρ 4, Μπάρατς 5

Θυμηθείτε την live μετάδοση του αγώνα.

{coveritlive}1aadda9ab7{/coveritlive}



Στέφανος Τσιτσιπάς: Για την πρόκριση στον τελικό του Barcelona Open – Ώρα και κανάλι με Λάγιοβιτς
Στέφανος Τσιτσιπάς: Για την πρόκριση στον τελικό του Barcelona Open – Ώρα και κανάλι με Λάγιοβιτς
Formula 1: Poleman ο Φερστάπεν με επιβλητικό τρόπο! – Έκανε το «1-2» η Red Bull
Formula 1: Poleman ο Φερστάπεν με επιβλητικό τρόπο! – Έκανε το «1-2» η Red Bull
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τις μάχες επιβίωσης στη Super League και Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τις μάχες επιβίωσης στη Super League και Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι
«Κόκκινη τρέλα» για τον Ολυμπιακό: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Κόκκινη τρέλα» για τον Ολυμπιακό: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved